Lankussa sukelletaan pelien maailmaan

Eddspeaks, Eetu Pesonen, Lankku
Tubettaja Eddspeaks eli Eetu Pesonen. Kuva: Henri Juvonen.

Sastamalassa lasten ja nuorten kirja- ja kulttuuritapahtuma Lankku on tänä vuonna osa kansallista peliviikkoa. Pelien pariin sukelletaan Sylvään koululla lauantaina kello 12-18.30.

Osallistujat muun muassa pääsevät koodaamaan oman pelin, testaamaan liveroolipelauksesta tuttuja bofferimiekkoja ja eläytymään elävään lautapeliin. Draamaseikkailu Punaisen kuningattaren kosto vie pelastamaan maailmaa kroketin pauloista.

Tapahtumassa on mukana kaksi suosittua tubettajaa. Eeddspeaks eli Eetu Pesonen on tunnettu mukaansatempaavasta otteesta videoillaan ja Roponen peliaiheisesta kanavastaan. Pienempien makuun ovat lastenduo Höpinätötterö ja Nukketeatteri Kuuma Ankanpoikanen esityksellään Iso Haha Susi.

Lankussa ratkeaa Sastamalan Sanataituri -kirjoituskilpailu. Siihen osallistui 90 kirjoitusta.

Tapahtumasta löytyvät kirjaston ja nuokkarin pop upit sekä aikuisparkki.

Lankun suojelijoita ovat Aino Havukainen ja Sami Toivonen.

Tapahtuma on suunnattu ala- ja yläkoululaisille.

 • avatar Nimetön

  Ensi vuonna tuon kirjoituskilpailun voisi korvata videotaidekilpailulla. Hienoa, kun nuorille järjestetään jotain uutta.

  • avatar Nimetön

   Ei uuden tarvise syrjäyttää vanhaa. Kirjoitustaito on tulevaisuudessakin tärkeä kansalaistaito, videoita ei jokaisen tarvitse väsätä. Jos mennään kirjallisesta ilmaisusta pelkkään kuvakerrontaan, taannutaan luolamaalaustasolle.

 • avatar Nimetön

  Kuvakerronta on jo vallannut nuorten mielet. Kirjoitustaito rapistuu ja on pakkopullaa nuoremmalle polvelle. Siksi pitää innostaa heitä kuvallisiin juttuihin. Hienoa, kun Lankku on mukana ajan menossa.

  • avatar Nimetön

   15:57: Eipäs, kun juuri päinvastoin! Sitä pitää vahvistaa, mikä on heikompaa. Ja eikös niiden tubettajienkin pidä osata kirjoittaa?
   Kuvakerronta ja kirjoittaminen eivät sulje pois toisiaan, mutta molempia pitää osata – ja kunnolla!

   • avatar Nimetön

    Tubettajista tiedä – heille riittää, kun kälättää tyhjänpäiväisyyksiä. Mutta bloginpitäjien on pakko osata kirjoittaa hyvin, muuten ei kukaan jaksa blogeja lukea.

 • avatar Nimetön

  Blogit? Suosittele jotain kiinnostavaa murrosikäisen kirjoittamaa blogia. Kirjoittaako ne hyvin?

Kommentointi ei ole käytössä.