Yleisöltä: “Keskustaanko – ei kai?”

Vammala on muodoltaan tiimalasimainen ja keskustan halki Vammaskosken siltaa ja Puistokatua pitkin kulkeva läpikulkuliikenne on ajoittain jo nykyäänkin tukkoista. Autoistumisen lisääntymisen takia vapaata parkkipaikkaa ei aina edes löydä ihan keskustasta.

Mikäli uimahallin on tarkoitus palvella koko Sastamalan aluetta kannattaisi sijoituspaikaksi harkita joko 249-tien tuntumassa (Vammalan länsipuoli) tai 12-tien tuntumassa (Vammalan itäpuoli) olevaa sopivaa paikkaa.

Jos arvio on, että Rautaveden, Liekoveden ja Kokemäenjoen länsipuolelta on tulijoita halliin enemmän kuin itäpuolelta, niin silloin sijoituspaikaksi 249-tien varsi – jos tilanne on päinvastainen, sitten halli 12-tien tuntumaan. Tällä ratkaisulla kevennettäisiin edes hiukan läpikulkuliikennettä.

On sitten ratkaisu kumoi tahansa, niin kaikkia sastamalalaisia ei saada “omaan halliin”, koska osalle naapurikaupungin halli voi jo olla tuttu ja lähempänä kuin tuleva Sastamalan halli.

Matti

 • avatar nimetön

  sastamala ei uimahallia kaipaa kun riittää että huittisissa ja nokialla on uimahallit ja kylpylä

  • avatar Nimetön

   Kaikkiin muihinkin liikuntafasiliteetteihin pätee sama. Lopetetaanko nekin Vammalasta?
   Entäs parturit? Niitäkin on naapurikunnissa.

  • avatar Tori muualle

   Siirretään tori muualle (esim. Lidlin lähelle) ja uimahalli sen paikalle .

 • avatar Nimetön

  Autolla on tähän asti joutunut uimaan menemään.Eikö nyt vois ajatella niin,että Vammalasta pääsis kävellen uimahalliin,niin jäis parkkitilaa muille.

 • avatar Nimetön

  ei kaikilla ole ajokorttia tai autoa, en minä hyödy milläänlailla sivummalla olevasta uimahallista

  • avatar Nimetön

   12.05 ei ole autoa kaikilla syrjäkulmien asukkaillakaan.Heillä on matkaa lähimpään kauppaan kilometritolkulla,Vammalan terveyspalvelut ovat yli 30 kilometrin päässä,silti ei he einät valita.

 • avatar Hallinrakentaja 2025

  Ei julkista liikuntarakentamista voi suunnitella yksityisautoilun pohjalta. Hallin pitää sijaita paikalla, jossa on mahdollisimman hyvät joukkoliikenteen ja kevyen liikenteen yhteydet eri suunnista sekä mahdollisimman paljon asukkaita, ja kattava setti eri palveluja tukemassa asiointia. Tämä rajaa uimahallin sijainnin käytännössä sairaalan ja Vammaskosken sillan väliselle alueelle. Ja siltä väliltä ei montaa uimahallille riittävän kokoista paikkaa löydy. Parhaimmat ehkä Pilvin ja Marttilan koulun rannanpuoleisella osuudella, Seukun parkkipaikalla ja mäessä, Torikeskuksen takana, Kauppalantalon parkkipaikalla ja Aittalahden koulun vieressä rannassa. Ellei sitten osteta Apajan vanhaa kiinteistöä ja sijoiteta uimahallia siihen. Etäämmäksi verkkojen heitto on ajan hukkaa.

 • avatar Nimetön

  Sastamalassa etäisyydet laidasta laitaan on yli 100 km, eli reunoilta keskustaan voi olla 30-40 km. Eli hallille pitää olla hyvät parkkitilat, muutama eläkemummu voi tulla rollaattorilla muut autolla.
  Sillankorvassa vanhan meijerin paikalle rakennetaan hieno uintikeskus, hyvä ravintola ja laiturit niin saadaan porukkaa käymään yli kuntarajojenkin.

 • avatar Nimetön

  Nokialla viikottain uimahallissa käyvänä ei siellä nyt kovin kummoisia parkkitiloja ole mutta kyllä se autonpaikka aina jostain löytyy.
  Nokialla pelaa joukkoliikenne vähän eri malliin kun Vammalassa mutta kyllä suuri osa halliin sielläkin tulee autolla, omalla.

 • avatar Nimetön

  Vanhusten hoito retuperällä ja te sydämmettömat kehtaatte täällä fantasioida uimahallista . Hävetkää

  • avatar Nimetön

   Mitenkäs se vanhustenhoito voi olla retuperällä kun Vammalassa ei ole uimahallia. Jos se siis uimahallista on kiinni. Hoiva.

  • avatar Nimetön

   Hoida oma ossutesi äläkä syyllistä muita. Ja kyllä tänne uimahalli tehdään, saisitte hävetä jotka vastustatte.

   • avatar Kassu

    Korjataan vaikka tiet ajokuntoon ensin .. uida voi sitten kesällä kun tota vettä piisaa ilman mitään hallia

 • avatar Nimetön

  Sovitaanko niin että jos se halli tehdään keskustaan, niin he sen myös maksavat!

  • avatar Nimetön

   Ja mikähän tässä on logiikka?
   Esim. Häijääseen tai Kiikkaan tehtävät jutut maksaa siis nämä mainitut kylät itse?

   • avatar Nimetön

    Eihän kaupunki ole enään vuosikausiin näille kylille mitään investoinut.

 • avatar Nimetön

  5.2.2019 13:08 Vanhusten hoito on retuperällä yleisen moraalin puutteen vuoksi sekä rajattoman ahneuden, rahaa kyllä on tarpeeksi sioitettu mutta rahan jako on vinkssahtanut terveiden hyvinvointiin, johtajien ja veroparatiiseissa olevien sioittajien taskuun´. Palvelun ostajat, tuottajat ja esimiehet istuvat nyt pää pensaassa peukalot kyynärpäitämyöten omassa takapuolessa pyydellen anteeksi kokemattomuuttaan. Selviä virkavirheitä kautta linjan jotka pitäisi tutkia myös tapauskohtaisesti Poliisilla ja käräjillä. Uimahallia kannatan koska vähemmän tarvitaan hoitoa jos ihmiset liikkuisivat enemmän.

  • avatar Nimetön

   Oletko sitä mieltä, että uimahallin käyttäjät eivät koskaan tule vanhoiksi ja raihnaisina lopulta kuole? Toistaiseksi ei tunneta yhtään ihmistä, joka ei olisi ennemmin tai myöhemmin kuollut. Liikunta saattaa lisätä terveämpiä eläkepäiviä ennen väistämätöntä hoivapalveluiden tarvetta, mikä aiheuttaa vain ylimääräisiä eläkekuluja yhteiskunnalle. Uimahalli on viihdettä ja monella tapaa rasittaa kaupunkia, valtiota ja eläkejärjestelmää. Sen rakennus- ja ylläpitokulut pitäisi kerätä täysimittaisesti käyttäjämaksuina.

   • avatar Nimetön

    Tarkoitat siis sitä, että mitä nopeammin eläkeläinen kuolee, niin sen parempi.
    Melkoisen kummallinen kommentti.

   • avatar Nimetön

    !5:56 kyllä, ymmärsit oikein. Sen parempi, mitä lyhyempi aika eläkkeellä ja mitä rajumpi ja nopeampi sairaus vie. Näin me kokoomuksessa ajattelemme ja kyllä tämä järjen ääni on saanut vastakaikuakin jopa alemmissakin sosiaaliryhmissä. Köyhä ostovoimaton, jopa työtä tekemätön, yhteiskunnan elättämä ihmisroska on tuottamaton ja turha rasite.

 • avatar Ei uimahallia

  Huittisiin uimaan,kaupunki vois osallistua uimalippujen ostoon ja kysyä yhteistyötarjous niin huittisilta kuin länsilinjoilta joka tunnin välein ajelee tota väliä,vaatii vain hyvää tahtoa osata kysyä niin saa uimalipun kuljetuksineen sopuhintaan,ei voi olla niin vaikeaa.

  • avatar Nimetön

   Kukaan ei lähde huittisten kylpyammeeseen, ei ole tätä päivää usko jo.
   Tänne rakennetaan oma iso halli, se on nyt muutaman kuukauden sisällä tulossa päätökseen niin päästään tästäkin vatvonnasta.

 • avatar Nimetön

  Vanhan meijerin kiinteistön tilalle sillanpieleen, tulisi samalla pohjoispuolta kehitettyä…

  • avatar Nimetön

   Jos, halli on pakko rakentaa niin meijerin tilalle. Parkkipaikat ovat jo valmiina ja uimahallin päälle pariin kerrokseen huoneistoja.
   Meijerissä nyt oleville toiminnoille löytyy aivan varmasti kaupungilta tyhjänä olevia tiloja.
   Hallin vuosittaiset käyttömenot täytyy suunnata lapsien ja vanhuksien hyvinvointiin.
   Sillä tavalla tänne saa lisää asukkaitakin! Ei ne tänne uimahallin perässä tule!!

   Keskustaan ei yhtään enempää rakennuksia, varsinkaan puistojen tilalle.

 • avatar Nimetön

  Ei tarvita uimahallia, miten siihen löytyy rahat koska ei ole rahaa hoitaa teiden kunnossapitoakaan.

  • avatar Nimetön

   Hallin voi tehdä huoltosopimuksella eikä maksa kun parin joutilaan virkamiehen palkan ja halli kannattaa pitää yöt kiinni niin ei tule ylimääräisiä kuluja .

   • avatar Nimetön

    Hallin voi tehdä tosiaan huoltosopimuksella, jolloin kokonaiskustannukset ovat omaa hallia paljon korkeammat

 • avatar Nimetön

  Uimahalli keskustaan ehdottomasti. Kyllä kaupunkiin uimahalli kuuluu.

  • avatar Nimetön

   16.55Kyllä kaupunkiin uimahalli kuuluu,muttei vammalaan, tuohon Sastamalan eniten taantuvaan ja harmaantuvaan kylään,jota koko pitäjän täytyy pitää keinotekoisesti pystyssä.

 • avatar Nimetön

  Mitäs jos rahat laitettaisiin katuihin? Ensin ne kuntoon. Kesällä pelkkiä reikiä ja talvella kyntöpeltoa kun ei aurata. Perusasiat kuntoon ja vasta sit uimahalli. Vaikka se mukava olisikin, halli.

  • avatar Nimetön

   Toinen perusasia, jota pitäisi ryhtyä parantamaan, on vesijohtoverkosto. Paljon yhä kalliimpaa vetta valuu hukkaan vuotavasta verkostosta. Vesijohtoverkosto tulisi kunnostaa ennen kuin ruvetaan hankkimaan lisää vettä naapurikunnista.

  • avatar Nimetön

   Hallin ylläpitoon kannattaa huomioida kaikki kulut. Esim. Huittisten päättäjät aloittivat kulujen karsimisen peflettien ja pesuaineen poistolla. Nyt ihmiset ei pese kunnolla saippualla ja lauteet alkavat olla vaihtokunnossa, kun ei paperipeflettejä enää ole. Kärpäsen pas.. kuluissa. Mut päättäjät ei asiaa ymmärrä.

 • avatar Nimetön

  Hohhoijaa. Tehtiin halli mihin tahansa niin väärään paikkaan se joka tapauksessa tehdään ja jos ei tehdä lainkaan, niin se vasta huanoo onkin. Ja joka tapauksessa pitää valittaa, noin niin kun periaatteesta.

 • avatar Nimetön

  Pitkällä tähtäimellä uimahalli tuo säästöjä terveydenhuoltoon ja kasvattaa kunnan vetovoimaa – Sastamalan keskustaan – järvinäköalalla.

  • avatar Nimetön

   kyllä on tuo peruste, veruke, keksimällä keksitty, ja mitä tulee vetovoimaan, Tampere on se joka työikäiset haalii asumaan, siellä ne työpaikatkin on
   Tää Sastamala on mielestäni kuoleva kunta, aika entinen ei koskaan palaa näille seuduin

   • avatar Nimetön

    Ei Tampere ole se, joka vetää, vaan pääkaupunkiseutu.
    Tampereen kehittämisen voi lopettaa. Käydään Helsingissä uimassa.

  • avatar Artsi

   Vertailu:
   Omakotiasuminen Sastamalassa viidenneksi kalleinta!
   Sastamalassa Suomen kalleinta vettä!
   Se siitä uimahallin vetovoimasta…

 • avatar Nimetön

  Lapset , sairaat , vammaiset , ihmiset jotka eivät pysty huolehtimaan itsestään ja vanhukset on hoidettava ensiksi hyvin . Sen jälkeen voidaan ryhtyä rakentamaan uimahallia . Koska yllämainittujen henkilöiden asiat eivät todellakaan ole parhaalla mahdollisella tolalla , nyt ei ole uimahallin aika .

  • avatar Nimetön

   Lapset, sairaat, vammaiset ja vanhukset ovat juuri se ryhmä jotka tarvitsevat liikkumiseen ja kuntoutumiseen uimahallia. Monelle se on ainoa mahdollinen liikuntamuoto.

 • avatar Nimetön

  Eikös kokoomus hoida ,on ollut täälläkin vallassa ,ja keskusta.

  • avatar Nimetön

   Tai sossut ,ovat vallassa Tampereella ,siellä ,hoitajamitoitusta ,laskettiin. ,

   • avatar Nimetön

    Ja hoitajamitoituksen laskun lisäksi kreikkalainen gigolo (SDP) on saanut useita syytteitä mm. petos, virka-aseman väärinkäyttö ja luultavasti tulee vielä lisääkin.
    SDP – käsi toisten taskussa jo yli sata vuotta!

 • avatar Nimetön

  Mitäs se Tyrvään uimahalliin suunnitteluun liittyy? Kokoomus ja keskusta liittyy,ne täällä valtuustossa päättää!Onneksi kansa huomannut valtakunnan tasolla ,mikä puolue Kokoomus on.Saa ehkä 15% äänistä,joten pienpuolue Suomessa.

  • avatar Nimetön

   Saatat vielä pettyä vaalien tulokseen.
   SDP:n vehkeily alkaa olla sitä tasoa, että tyhmemmätkin äänestäjät alkavat ymmärtää asian.
   Yhtenä konkreettisena esimerkkinä Tampereen Gigolowskia syytetään jo useasta rikoksesta mm. petos, virka-aseman väärinkäyttö jne. Kuvastaa täysin SDP:n slogania: SDP – käsi toisten taskussa jo 100 vuotta.

 • avatar Nimetön

  Sastaman suuri virheinvestointi oli uimahallin hintainen Hopunkallio. Rakennettiin aivohalvauskuntoutukseen yksikkö, jossa koskaan ei ole ollut yhtään potilasta.
  Serville tehtiin eineskeittiö, joka jakaa vanhuksille kylmän ruuan kahdesti viikossa vähintään kaksinkertaiseen hintaan kauppaan verrattuna.
  Tämän kaiken järjestin 11 miljoonalla Sastamalan Kokoomus.

 • avatar Nimetön

  7:16 Päinvastoin! Kansa haluaa tulla pois pimeydestä, valoon. Nykyhallitus sitä pimeyttä ja ihmisten sumutusta on harjoittanut jopa virka-ajan ulkopuolellakin. Nyt näyttää siltä, että Suomessakin järjestetään rehelliset vaalit! Seteliselkärankaisten hallitsema valtamedia ei pysty huiputtaan äänestäjiä.

  • avatar Nimetön

   Kerropa nyt kaikille koska Suomessa on ollut epärehelliset vaalit? Samalla voit perustella kantasi.
   Vai onko mielestäsi niin, että aina kun vihervasurit eivät voita vaaleja, niin syy on vilpissä?

  • avatar Nimetön

   9:10 Sdp antaa verohelpotuksia keski- ja pienituloisille. Mutta porvarit tyrkkää setelinipun muutamille isokenkäisille porhoille. Että, sikäli demarit hyödyntää suurtenmassojen taskuja. Arvovalintoja! Taskuissa.

   • avatar Nimetön

    Taitaa Sipilän hallitus olla se, joka on antanut verohelpotuksia keski- ja pienituloisille. Vihervasurit lähinnä pienentää hoitajamitoitusta vanhustenhoidossa, kuten Tampereella nähtiin.

   • avatar Nimetön

    12:39 Sipilän hallitus tuskin on edes valokuvasta nähnyt keski-ja pienituloista. Tampereella demarit pelastivat tilanteen, kun kokoomuksen touhu meni ihan “rillutteluksi”. Niitä kolhuja korjattaisiin vieläkin, ellei demareitten luja työntekijän koura olisi puuttunut asiaan.

   • avatar Nimetön

    Kyllä. Vihervasurien luja koura tarttui tilanteeseen ja riisti vanhuksilta. Nyt huudetaan kun käenpoika ja haukutaan hallitusta.
    Voit tarkistaa keski- ja pienituloisten tilanteen, vaikka tietysti tuntuukin pahalta myöntää olleensa väärässä.

 • avatar Nimetön

  Kun hallin sijaintia miettii, kannattaa piirtää 2 km:n ympyrä ja katsoa paljonko ihmisiä asuu ympyrän sisällä. Siinä asuu silloin peruskävijäkunta. Lyhyesti, mitä pienempi määrä, sitä isompi on kaupunkin kulu/vuosi. Niin, demarit on nyt 2 kertaa onnistuneet sössimään Vammalan uimahallin. Viimeksi hyppytornisekoilulla ja 70-luvulla edellyttämällä kaupunginhallituksessa, että Tyrvään isännät saavat maksaa osan investoinnista. Kukaan ei keskustellut etukäteen isäntien kanssa ja tulos oli selvä.

 • avatar Nimetön

  Kyllä se uimahalli pitäis rakentaa sellaselle tontille jossa on jo rakennuksia. Saatais ensin purkaa ne. Tulihan cittarikin heti kun ensin käyttökelpoiset rakennukset purettiin. Ei sattus samalla tontin myyjällä tämmöstä toista tähän hätään myynnissä?

  • avatar Nimetön

   Kieltämättä tilaa on, koska asutus eli asiakkkaat puuttuvat. Useampi uimarisukupolvi ehtii uimaan ennen Häijään tulevaisuutta keskuspaikkana.

 • avatar Nimetön

  Joko uimataidottomien vammalalaisten uimaankoulutus on aloitettu?Ei niitä voi sinne uimahalliin päästää,kunnei niillä ole koko olemassaolon aikana ollut mahdollisuutta uimiseen! Jaajuu ommar,meinaan niilla jokka on käyneet meillä Kiikasa tai tossa Keikyäsä

 • avatar Nimetön

  ainakin paikkoja on missä uimakouluja järjestää,uimahalleja ympärillä liki 10kpl ja järviä ties kuinka paljo

 • avatar Nimetön

  Järkeilevälle asiantuntijalle tiedoksi, että seutukunnan järvet eivät liity mitenkään uimahalliasiaan. Oikea asiantuntija on sitä vastoin tutustunut asioihin ja toteaakin että 97 prosenttia uimahalleista maassamme sijaitsevat kuntakeskuksissa. Vammala on Sastamalan kuntakeskus. Vain muutama halli Suomessa ei sijaitse kunnan tai kaupungin keskustassa, syy on yleensä ollut kuntaliitosten vaikutus asiaan. Liitetyistä kunnassa on ollut halli aiemmin. Toisaalta miksi olla halli jossakin sivummalla, jossa asuu 500-800 henkeä tahollaan, jos kuntakeskuksessa asuu yli 15000 asukasta? Siellä on myös muita päivittäin hallin palveluja käyttäviä, kuten mm. koululaiset. Järkevän ajattelun taito on haluttu ominaisuus, asioiden kanssa tunteilu sitä ei ole.

 • avatar Nimetön

  Jassoo,taitaa siellä vammalassa asuakin 15000 asukasta , taitaa pitää yhtä hyvin paikkansa,kuin muutkin julkisuudessa liikkuneet “tiedot” uimahalliasiassa. Vammalalla on ollut aikaa 40vuotta tehdä uimahalli,miksei tehnyt aikanaan.Kävitte pummilla uimassa Kiikassa ja Keikyässä,kunnette itse saaneet mitään aikaiseksi.Nyt maksatatte hallinne metsäkulmien mummoilla ja pikkulapsilla.

  • avatar Nimetön

   Siinä sitä olisi huumori huipussaan, jos Kiikka ja Keikyä olisivat kukin itsenäinen kunta. Mutta jos poltetta piisaa, niin siitä vaan. Aivan sama Vammalalle. Jos metsäkulmien mummot ja lapset rahoittaisivat Vammalaan tulevan uimahallin, niin silloin puhuttaisiin lähinnä kylpytynnyristä. Ja aina sitä maksu maksettiin kun Kiikan hallissa uimassa käytiin. Pönkitettiin vuosikymmeniä sitäkin hallia. Mitä enemmän kävijöitä aina paree hallille.

 • avatar Nimetön

  23:02. Asiaa kirjoitat.Loppukaneetti puuttui jutustasi ja se on Saatanan Tunarit !

 • avatar Nimetön

  Missään uimassa Vammalassa käyty kun ei kerran sitä uimahallia ollut? Mummot muuttaa sivukulmilta kukin aikanaan Vammalaan, josta löytyy heillekin kaikki muutkin palvelut nurkan takaa, mikseipä siis se uimahallikin ja koululaisetkin ala-asteen jälkeen jatko-opiskelevat opiskelunsa Vammalassa ennen yliopistoihin siirtymistään. Eiväthän lapset lapsina ollessaan maksa sitä uimahallia, koska eivät maksa veroja? Elleivät sitten ole sitä halpaa lapsityövoimaa?

 • avatar Nimetön

  22:08 Kuulut ilmeisesti ihmisryhmään , jonka mielestä maksuttomat terveyspalvelut , tienhoito , koulutus , ym on ilmaisia . Siispä kerronkin Sinulle , että ilmaista ei ole olemassa ollenkaan . Sinunkin “ilmaispalvelusi” maksaa joku muu , joka ainoan sentin ! Velanmaksun hoitavat lapsemme , ehkä lapsenlapsemme , koska tämä itsekäs ja saamaton sukupolvi ottaa jatkuvasti lisää velkaa kykenemättä suoriutumaan edes lyhennyksistä .

  • avatar Nimetön

   Ei tämä niin saamaton sukupolvi ole. Muistolan koulun remontistakin annetut tarjoukset kallein on miljoona euroo kalliimpi mitä järkitarjous. Että kyllä yrittäjillä yritystä on kyniä yhteiskuntaa. Veronmaksajien rahoja. Monenlaisia korjausremontteja Sastamalakin joutuu teettämän ja rahoittaa. Rahaa palaa väkisin.

 • avatar Nimetön

  12:25 Eivät lapset tai edes.lastenlapset mitään velkoja maksa. Vaan siirtävät ne edelleen eteenpäin tuleville sukupolville. Kuten mekin teemme edellesten sukupolvien veloille. Hulluutta niitä maksaa olisikin. Ei elämä lopu kahteen seuraavaan sukupolveen .

  • avatar Nimetön

   23:03 Pohjoismaat turvaa lasten tulevaisuuden järkevällä lainanotolla. Kuten koulutus on satsaus tulevaisuuteen. Valitettavasti porvarihallitus on tuhoamassa, tämän nuorten tulevaisuuden. Nykyhallitus ottaa velkaa turvatakseen isokenkäisten pörssisijoitukset! Siinä se ero.

 • avatar Nimetön

  Maan talous ei tule kestämään demareitten suojelemaa julkisen talouden ryöstöstöä pörssiyhtiö Kojamon kautta. Vaalikauden aikana asumistuen kokonaishinta on 10 miljardia euroa, joten mahtava vaalirahoitus Kojamon omistavien AY-järjestöjen kautta on taattu ja huikeat voitot ovat lisäksi haluttu säilyttää verottomina. Viime vuoden tuotto Kojamolla 358.8 miljoonan liikevaihdolla 277.3 miljoonaa euroa.
  SDP- vaalikäsi käy koko kansan taskulla, erityisesti lapsiperheiden ja vanhusten taskuilla.

  • avatar Nimetön

   9:09 Porvarihallitus niin halutessaan olisi voinut poistaa asumistuen. Vaan eipä poistanut! Suurimmat sijoitusasuntojen omistajista kun äänestävät oikeistoa. Lisäksi nykyhallitus turvaa valtionvelalla, isokenkäisten pörssikeinottelun. Ja onhan siinä kunnostautunut myös pääministeri Sipiläkin. Vakuutuskuoret! Ei tarvitse edes verottajalle ilmoittaa.

 • avatar Nimetön

  Jälleen kerran nähdään, ettei kirjoittajalla 11.33 hajuakaan vakuutuskuoresta.
  Yksinkertaisesti, sijoitus josta kasvutuotto maksetaan todellisesta tuotosta realisoitaessa sijoitus,
  vasemmisto käyttä nimeä vakuuskuori.
  Sijoitus on kaikkien nähtävilla ja voi olla vuosia raskaasti tappiollinen. Pitäisikö silloinkin maksaa veroa?Tappiollisesta sijoituksesta!

  • avatar Nimetön

   Veroja siinä kiertää kun ei ota mitään ulos vakuutuskuoresta. Rahat kasvavat korkoa korolle. Veronosuus tuottaa kuoren omistajalle rahaa monta vuotta. Viivästynyt veronmaksu on huomattavasti edullisempi. Tulot, jotka tulevat vakuutuskuoren sisälle, ovat verovpaita. Mutta pitää käydä paljon kauppaa, jolloin tulee verovapaita myyntivoittoja.

   • avatar Nimetön

    Kerro verovapaasta myyntivoitosta, minäkin heti sitä alan harrastamaan.
    Vuodessa verovapaata kauppaa voi tehdä korkeintaan 1000 eurolla. Mikäli tekee suuremmalla summalla menee tuostakin tonnista vero, mikäli kauppa on tuottanut voittoa.
    Viime vuonna monet sijoitukset olivat raskaasti tappiollisia, miten sinä 20:17 tappioita verottaisit?

 • avatar Nimetön

  20:17 Demarina olet todellakin veronkierron ja kaikenlaisen muunkin puliveivaamisen erikoisasiantuntija!Pitäisi oma pesä olla kohtuullisen puhdas ennekun hyökkää toisten kimppuun.Verovapaat säätiöt,ammattiyhdistysten verovapaus,vihervassarikerman hillotolpat,siis hallitus-ja johtokuntapaikat lähipiirin yhtiöissä ymymym. Kyllä rasvanahkaproletaaria sylettää! SDP-käsi toisen demarin taskulla jo yli sata vuotta! PS kunnen o päässytvoisiko vaikka Ilmari antaa valaistusta. puolueessamme riittävän korkeelle että tietäisin kaikki konnan koukut,On Nurminen opetettu tavoille,nosti kolmen tonnin kilometri korvauksen ilmaisista kyyteistä

 • avatar Nimetön

  Pääministeri Sipilän ansiotulot olivat lähes 160 000 euroa. Mutta pääomatuloissa oli pelkkä nolla. Vaikka hänellä on miljoonaomaisuus. Tätä tarkoittaa se, kun omistus piilotetaan vakuutuskuoren sisään. Eli kaikki osingot ja myyntivoitot on verovapaita.

  • avatar Nimetön

   Levität valeuutisia ja sehän on trollauksen tarkoituskin 07:57.
   Ellei ole myynti voittoja ei tietysti ole verotettavia tulojakaan. Demarina haluisit tietysti sosialisoida kansalaisten säästöt, sehän ei ole mitään uutta, vaan tuttua koettua vasemman laidan toimintaa.
   Suurinta huijausta maassa harjoittaa vihervasemmisto “yleishyödyllisten” yhdistystensä kautta.
   Niiden veronkiertorahoilla saataisiin Suomeen hyvä vanhustenhoito, mutta omat taskut tuntuvat pohjattomilta ja heidän toimintaansa tukee myös Ilmari Nurminen.

   • avatar Nimetön

    9:58, luuletko, että hyökkäämällä toistuvasti samoin ääripersusloganein totuudenpuhujien kimppuun, saat heidät vaikenemaan? Sijoitustoiminta vakuutuskuoren sisällä on verovapaata! Osakekauppaa voi tehdä kuoren sisällä ilman verojen maksua. Verot maksetaan vasta siinä vaiheessa, kun rahat nostaa vakuutuskuoresta ulos. Kun saa verovapaasti korkoa korolle, voi vuosittaiset verot, jotka normaalisti maksettaisiin osingoista ja luovutusvoitoista, sijoittaa edelleen. Tämä on vakuutuskuorien veronkierrollinen etu ja tarkoitus.
    Älämölösi yleishyödyllisistä yhdistyksistä ja säätiöistä voitaisiin ulottaa myös ruosinkielisiin suurpääoman säätiöihin, joista suurin porvarien vaalitukija oli Stiftelsen för det tvåspråkiga Finland. Muitakin on, esimerkiksi Koneen Säätiö, ja Föreningen Konstsamfundet. Rikkaimmat säätiöt ovat kulttuuri- ja harrastustoimintaan ja sivistys, koulutus ja tutkimus -alaan liittyvät säätiöt. Niiden pääoma on lähes 12 miljardia euroa. Liike-elämän edistämiseen keskittyvien säätiöiden ja ammattiliittojen omaisuus on yhteensä vain 279 miljoonaa euroa. Tässä on siis myös työnantajapuolen säätiöt mukana.
    Perinteisesti porvareita on tukenut suurpääoma, esimerkiksi suursijoittaja Chaim Zabludowich, Björn Wahlroos, Jari Sarasvuo, Ilkka Brotherus ja Mikael Lilius. Myös Si Hang -niminen henkilö, josta ei kukaan tiedä mitään! Viime vaaleissa vaalirahoituksen 40:n kärjessä oli vain RKP:n, Kokoomuksen ja Keskustan ehdokkaita, poikkeuksena Antti Rinne sijalla 11. Carl Haglund, RKP käytti 129 967€ ruotsinkielistä pääomaa.
    Seitsemällä varakkaimmalla suomalaisella on omaisuutta yhtä paljon kuin vähävaraisimmilla 1,85 miljoonalla kansalaisella yhteensä. Viime vuonna Antti Herlinin julkinen omaisuus oli 3 miljardia euroa. Onko siis väärin, että työväen etua ajavat yhdistykset rahoittavat vaaleissa vähävaraisimpien puolesta taistelevia ehdokkaita? Porvarit ovat kuitenkin ylivoimaisia tässä rahakisassa.

 • avatar Nimetön

  9:58 Sinä siinä trollina ja trullina levität pelkkiä valheita. Etkä ymmärrä edes perustotuutta, asiasta jota räävit. Kun ne myyntivoitot piilotetaan niihin vakuutuskuoriin. Niitä ei ilmoiteta verottajalle, kun ei ota niitä ulos. Eli rahat kasvavat korkoa korolle. Mutta näin se on, tyhjät tynnyrit kolisee aina eniten.

  • avatar Nimetön

   Jokainen henkilö, joka omistaa kasvurahastoja ja niitähän lähes kaikki rahastot ovat kasvavat,
   sekä välillä laskevat. Sinä täysinäinen tynnyri, selvitä, miten toimia laskevassa tilanteessa, mikäli jokainen arvonnousu verotettaisiin ennen rahaston realisointia.

   • avatar Nimetön

    14:47, eihän arvonnousua veroteta, ellei sitä realisoida myymällä. Toisekseen, myyntitappiot on saanut aina vähentää verotuksessa. Kolmanneksi, vakuutuskuorien idea on juuri estää myyntivoittojen verotus, jolloin ne on voinut kuorien sisällä sijoittaa edelleen tuottamaan korkoa korolle.
    Kasvurahaston arvo muuten ei välttämättä kasva, se vaan sijoittaa ns. kasvuyrityksiin, joiden arvon spekulatiivisesti toivotaan nousevan. Silloin osakkeesta saa enemmän myydessä kuin ostaessa. Nämä rahastot ovat riskipitoisempia kuin korko- tai osinkotuottorahastot, ja siksi myös noususuhdanteessa korkeampituottoisia. Ja laskusuhdanteessa (eli nyt) konkurssien vuoksi vaarallisia. Vakain rahasto korkorahaston rinnalla ón indeksirahasto. Ei kai vaan pankkiiri ole onnistunut myymään sinulle osuutta rahastosta, jonka toimintaperiaatetta et ymmärrä? Näin yleensä käy tavan tallaajalle ja pankkiiri nauraa kuitatessaan rahastonsa hoito- ja toimenpidemaksuja.

   • avatar Nimetön

    Tyrväällä asuu siis noita isoja ja pulleita tynnyreitä jotka vinkuu kaikkee palvelua rapunpieleen! toivottavasti jysähtää!

 • avatar Nimetön

  Juuri siitä kirjoitin, arvonnousu verotetaan sijoitus realisoitaessa. Muutenkin kirjoitat ihan sijoitustoiminnan alkeaita. Ehkä tunnen hieman sijoitusmuotoja ja myös verottaja on voitoista saanut sievoisen summan, kuten kuulukin tuotoista saada.

 • avatar Nimetön

  kymmenkunta uimahallia vissiin vammalan ympärillä jos ei niihin pääsee ni omapa on ongelma

 • avatar Nimetön

  Vammalan ympärillä ei ole ainuttakan uimahallia. Vammalan ympärillä on Sastamala ja on osa myös itse sitä. Kyllä sitä kylpylään voi mennä vaikka Kuusamoon, mutta asialla ei ole mitään tekemistä Sastamalan Vammalaan suunnitellulla uimahallilla. Aina sitä voi vaikka naapurikaupugissa käydä wc:ssä, mutta silläkään asialla ei ole mitään tekemistä Sastamalan Vammalaan kaavaillun uimahallin kanssa. Urjalan taikayötäkin voi käydä katsomassa, mutta silläkään asialla ei ole mitään tekemistä Sastamalan Vammalaan suunnitellulla uimahallin kanssa. Samoin Huittisista voisi käydä ostaa uimahousut, mutta siinä olisi jo toiveikas ajatus Sastamalan Vammalaan suunnitellulla uimahallilla.

  • avatar Nimetön

   Sastamalan Vammala on siis mielestäsi itsenäinen yksikkö? Sopii minulle paremmin kuin hyvin. Ei tarvitse Sävin eikä Sammaljoen mummujen ja pappojen osallistua Vammalan suuruudenhullujen projektien maksamiseen.Voisitte omassa ylemmyydentunteisessa houreessanne olla ihan omassa ylhäisessä yksinäisyydessänne. Jaajuu,täytyyhän jonkun maksaa investointinne,siksi siis vammalalaiset tarvitsevat Sastamalaa!

Kommentointi ei ole käytössä.