Yleisöltä: “Seefeldin MM-kisojen tulosennusteessa ei ollut sijaa realismille”

Kuvituskuva: Pixabay.

Seefeldin kisat ovat ohi. Ennen kisoja ja niiden aikana media myllytti mitaleita useita kappaleita tulevaksi Suomen pussiin. Ei ollut varovaisuutta eikä realismille annettu sijaa, kuten tuskin koskaan. Miksi tällaista petosta syötetään jatkuvasti ”uskovaiselle” kansalle. Ei mainittu toiminta lukijoita eikä katsojia lisää, päinvastoin. Mahdotonta on yhdenkään urheilijan positiivisesti yllättää, niin että riemu repeäisi; kaikki on otettu etukäteen.

TV-selostuksessa ja tulostiedotteessa on pahoja vikoja. Historiapaketti voi tulla ennen kisoja eikä joka väliin kyllääntymiseen asti. Kaksi selostajaa on näin toimien liikaa: heidän pitäisi selostaa kisa, eikä seurustella keskenään ja puhua toistensa päälle. Eikä niitä kilpailijoiden elämäkertoja pidä kaiken kiireen keskellä jauhaa! Jos on nuori tulokas, kuten Frida Karlsson on hänestä tarina paikallaan. (Onko muuten Mora Nisse Karlssonin pojan tytär?). Mihin sitten mahtaa perustua tulosten nopea poistaminen ruudusta, kun juuri on ehtinyt katsoa kolme kärjessä (Vähä-Söyringin ”käressä”) olevaa kilpailijaa, aika- ym. vertailusta puhumattakaan, sitten kamera kääntyy metsään!?

Ruotsalaiset eivät vie kisoihin yhdistetyn eivätkä mäenlaskun kilpailijoita naisissa eikä miehissä! Suomen mäenlaskijat, Aaltoa lukuun ottamatta, kuuluvat continental-kisoihin, kunnes tulosta syntyy, osa johtajista kuuluu samaan paikkaan. Ja ne iänikuiset ”määtät ja mommot”: pitääkö niiden haastatteluilla kisasta toiseen rääkätä kuulijoita. Jätettäköön muutkin epäonnistujat kiusaamatta! Selostajien mietelauseet: ”Toivotaan, toivotaan!” ennen suoritusta, ”Valitettavasti, valitettavasti!” toivottoman suorituksen jälkeen. Verorahoilla olisi parempiakin paikkoja.

Mari Eder on fiksuin urheilija Suomessa: hän kieltäytyi ampumahiihdon MM-kisoista, koska kunto ei sitä edellytä. Milloin muiden silmät avautuvat?

Timo Kouttu, sohvaperuna, Huittinen

 • avatar Nimetön

  joo aika raskasta on katsoa M-L Haemaelaisen kultahiihtoja 30 vuoden takaa, samoin Nykäsen hyppyjä kesken tämän päivän kisalähetysten , niin hyviä urheilijoita kuin ovat olleetkin.
  Suomalaisissa urheiluorganisaatioissa on enemmän johtajia, asiantuntijoita ja muita tyhjäntoimittajia kuin urheilijoita,pätee niin talvi-kuin kesälajeihin.Lisäksi heikko johtaminen johtaa ristiriitoihin ja jos urheilija olisikin kunnossa niin viimeistään voitelumiesten asenne “jumalasta seuraavana” pilaa loputkin.

 • avatar Nimetön

  Ei suomalaisten hiihto voiteluun kaatunut. Eiköhän tuo Holmenkollen sen myös osoittanut.

 • avatar Nimetön

  Lisää johtoon väkeä niin kyllä se siitä. Ja kyllä jokaiselle urheiliijalle kuuluu siinä sihteeri kuin johtajallekin

Kommentointi ei ole käytössä.