Yleisöltä: Miksi maaseutu maksaa ilmastotalkoot?

Polttomoottoriautojen kieltäminen, hakkuiden vähentäminen, lihavero ja mikälie ”kestävän kehityksen arvonlisävero”… Mielestäni on täysin käsittämätöntä, että hallitusvastuuseen matkalla olevat punavihreät puolueet ovat tekemässä maaseudulla elämisestä mahdotonta.

Lihavero iskee pienituloisten kulutukseen ja tekee maailman puhtaimmasta suomalaisesta lihasta eliitin etuoikeuden. Samalla se kaataa mukanaan kymmeniä tuhansia työpaikkoja maaseudulta. Miksi emme lihaveron sijaan tekisi maataloudesta hiilineutraalia biokaasua ja uusimpia teknologioita hyödyntämällä?

Polttomoottoriautojen kieltäminen ja sähköautoilla tai ratikoilla huristelu varmasti sopii sekin kaupunkilaisille, mutta maaseudulla asuvalle tämä ei ole realismia.
Sen sijaan realismia olisi tehdä jo saatavilla olevista 100% uusiutuvista biopolttoaineista samanhintaisia fossiilisten kanssa. Hinnanalennus voitaisiin rahoittaa vaikkapa verottamalla toimivan joukkoliikenteen alueella asuvien pääkaupunkiseutulaisten autoilua. Heille autoilu ei ole toimivan arjen ainoa vaihtoehto, vaan pikemminkin mukavuutta lisäävää luksusta.

On meidän maaseudulla asuvien etu, että metsiämme käytetään uusiutuvien polttoaineiden tuotantoon ja samalla korvataan fossiilisia tuontipolttoaineita. Se luo työtä ja elinvoimaa maaseudulle. Sen avulla voimme osallistua ilmastotyöhön meille luontevalla tavalla.

Tämä ei kuitenkaan valitettavasti tule kyseeseen, jos tavoitteena on metsien hakkuiden vähentäminen, kuten mm. SDP ja vihreät ovat aiemmin esittäneet. Toki myöhemmin jotkut ovat kiemurrelleet ulos näistäkin puheista vaalien lähestyessä. Nähtäväksi jää, mikä on todellinen linja, kun uurnat sulkeutuvat.

Tutkimusten mukaan kaupungissa asuvan hiilijalanjälki on huomattavasti suurempi kuin maaseudulla asuvan. Siksi on järjetöntä kurittaa maaseutua tässä asiassa.
Otetaan yhdessä järki käteen tärkeässä ilmastotyössä.

Pertti Hakanen
kansanedustaja (kesk)

  • Nimetön

    Täyttä asiaa Pertti Hakaselta. Kaikki ehdotukset punavihreiden puoleiden suunnalta on kaatumassa
    maaseudun maksettavaksi, Tämäkö on nyt sitä heidän mainostamaansa kansalaisten ”tasapuolista”
    kohtelua?

  • Nimetön

    Hakanen puolustaa maaseutua ja Suomea tosissaan. Äänet Hakaselle!

      • Nimetön

        Meidän ruokakunnasta myös kaksi ääntä persuille. Annetaan heille mahdollisuus näyttää kykynsä. Nämä muut onkin jo nähty ja kelvottomiksi havaittu.

      • Nimetön

        Kannatatko myös väkivaltaa eri mieltä olevia kohtaan? Heil Halla-aho!

  • Nimetön

    Kyllä huomaa ettei Hakanen ymmärrä lapsiperheiden arjesta mitään. Kyllä autoa tarvitaan heti aamusta kun lapset viedään päivähoitoon ja kouluun ennen kun oma työpäivä alkaa. Jos siihen lisävero laitetaan ei se rajoitu mihinkään pääkaupunkiseudulle. Kyllä maksajiksi joutuvat nämä maaseutukaupunkien asukit myös. Ja jos biopolttoaineet on kalliita niin lopetetaan fossiilisten polttoaineitten erityistuki maanviljelijöille, sillä se hintaero tasoittuu. Eikä tarvitse tulla palkansaajien kukkarolle.

    • Nimetön

      Juurikin päin vastoin klo 17:52, Hakanen ymmärtää lapsi-, kuten muidenkin perheiden arjen.
      Pääkaupunkiseutu on täysin eri asia vaikkapa Sastamalaan verrattuna.
      Kommenttisi kaksi viimeistä lausetta toki paljastaa kirjoittajan punavihreän ideologian, sekä siihen kuuluvan väärinymmärtämisen jalon taidon.

      • Nimetön

        Keskusta ei maaseurusta välitä,kyllä se on tässä nähty,pelkkää pajupensasta kohta joka paikassa kasvaa.

      • Nimetön

        Pitäisikö puolueen käydä hakkaamassa pajupensaat pois? Eikös se kuulu maanomistajalle.

    • Nimetön

      Missähän kohdassa Hakanen puhuu jotain kellonajoista? Kun kommentoi asioita kannattaisi lukea kommentoitava asia ensin.
      Olet ilmeisesti vihervasuri, koska järjenjuoksu ei oikein toimi. Jos viljelijältä lopetetaan tuki, niin silloin myös tuotanto loppuu. Eli kotimaisia biopolttoaineita ei enää saa. Sitäkö haluat?
      Onhan se tietysti linjassa sen suhteen, että Rinnekin uhkaili lihaverolla. Kotimaista ruokaa verotettaisiin. Mikä hupaisinta, niin vero kohdistuisi juuri pienituloisimpiin, joita vihervasurit muka tukevat . . .

      • Nimetön

        Tälle Rinteen esittämälle lihaverolle ei asiantuntijoiltakaan ymmärrystä ole riittänyt.
        Pitäisi vihervasemmiston mielestä makkarankin lihapitoisuus korvata rasvalla ja jauhoilla?

    • Nimetön

      Tämä asia on täysin ratkaiseva juuri meidän lapsiperheellisten kannalta, jotka asumme täällä maaseutukaupungeissa. Ei meillä ole varaa maksaa edullisesta, hyvänmakuisesta ja halpaa proteiinia sisältävästä lihasta yhtään enempää! Meillä ei ole myöskään varaa ostaa sähköautoa tai maksaa autoilusta ylipäätään yhtään enempää! Jos biopolttoaineet olisivat saman hintaisia, valitsisimme perheemme kanssa joka kerta ympäristöystävällisemmän vaihtoehdon. Ilmastonmuutos on oikeasti huolestuttava asia, mutta toivon, että muutkin paikalliset päättäjät ymmärtävät, ettei vähävaraisilla maaseutukaupunkilaisilla ole yhtään enempää kiristettävää enää!!! Olen vuosia äänestänyt demareita, mutta nyt menee puolue vaihtoon, koska tällaisia järjettömyyksiä en pysty tukemaan. Kiitos, että asia nostettiin nyt tapetille

  • Nimetön

    Elintarvikevero pitäisi koskea kaikkea mitä tuoraan rajan ulkopuolelta,eikä kotimaista tuotantoo,meinaan jos meinaatte veroja rukata,sanoohan se järkikin,visitte muuten unohtaa sen muotivillityksen ilmastopolitiikan.

  • Nimetön

    Jos porvarihallitus olisi halunnut auttaa maaseutua ja maaseutukaupunkeja, siihen olisi hyvä konsti. Nimittäin sähköveron voisi poistaa. Ja poistaa turhat että jopa haitallisia yritystukia.

    • Nimetön

      Kyllä tässä pelataan Vapaavuoren teslojen ja maakuntien maalaijärjellisen liikkumisen välillä. Puolusta Pertti sivukylän perheitä joitten pirtissä alempi hirsirivi ei oo kraniittikivien päällä ja pihassa seisoo Ford escort -96

  • Nimetön

    Vielä palkansaajat joutuvat maksaan kovan hinnan porvarihallituksesta. Ouluun tuli 400 työtöntä lisää ihan vaan ilmoitusluontoisesti. Kyllä kyyti on kylmää palkansaajille. Oikeiston talousoppi ihan ala-arvoista näpertelyä. Heikot on johtajat.

    • Nimetön

      Jos omistaja ei voi päättää kuinka monta työntekijää tarvitaan, niin kukahan sen sitten voi määritellä?
      Vihervasurit ovat aina olleet vapaamatkustajia ja meno tuntuu jatkuvan. Vai oletko sitä mieltä, että työnantaja kantaa liiketoiminnan riskin ja työntekijät kertovat kuinka monta työntekijää yrityksessä pitää olla?
      Tämä asia kuuluu työnantajalle ja vain työnantajalle. Siinä vaiheessa, kun työntekijät osallistuvat riskin kantamiseen, niin heillä on mahdollisuus vaikuttaa tämän tason asioihin.
      SDP – käsi toisten taskulla jo sata vuotta.

      • Nimetön

        7:43 Kyllä tässä porvari on veronmaksajien taskuilla. Nämä 400 pois potkittua jäävät yhteiskunnan vastuulle. Nuoremmat voivat saada uuden työpaikan ja vanhemmille tarjotaan jotain näen, näis remputusta. Opiskelijoille voi sanoa, että älkää edes vilkasko metsäteollisuuden suuntaan. Kuoleva ala ja alipalkattu. Kuten elokuva-alan Aki Kaurismäki totesi. Metsät raiskataan ja luonto tuhotaan. Hetki tätä ryöstötaloutta vielä, niin sitten se on soromnoo. Sanoi Kaurismäki!

      • Nimetön

        Vihervasurien ajatusmaailma on melkoisen nurinkurinen. Minä olen kiitollinen, että metsäyhtiöt ovat tuoneet työtä ja verotuloja Suomeen. He ovat jossain vaiheessa palkanneet nämä irtisanottavatkin ja työllistäneet heidät. Olisiko ollut parempi, että nämä 400 olisivat olleet alusta saakka työttömiä?
        Yrityksiä pitää kiittää hyvinvoinnin tekemisestä ja työllistämisestä, eikä syyttää, kuten kiittämättömät ja pohjattoman ahneet vasurit tekevät.
        SDP – käsi toisten taskulla jo yli sata vuotta.

  • Nimetön

    Kuule Hakanen, ei ne hakatut metsät riitä sellutehtaisiin biopolttoaineeksi ja hiilinieluksi, kun metsäluonnon suojeluunkin tarvitaan nykyistä enemmän.
    Kerro Hakanen, mitä tutkimuksia tarkoitat – tutkimuksia joissa osoitetaan kaupunkilaisten hiilijalanjälkien olevan maalaisten jälkiä suurempia.

    • Nimetön

      01:22 sinun ei kannata äänestää Keskustaa. Sen verran avuton tunnut olevan.
      Minulta meni alle 10 s. vastauksen löytämiseen netistä kysymykseesi tutkimuksesta.
      Sinulle sopii paremmin uusavuttomat vihervasurit.

  • Nimetön

    Hyvää metsänhoitoa parempaa hiilinielua on vaikea löytää. Samoin nurmituotanto sitoo hiiltä ja laiduntataminen tuo ympäristöön monimuotoisuutta.
    Toista on pääkaupunkiseudun päästöt. Kaukolämmöstäkin yli puolet tuotetaan hiilivoimalla vihreiden
    haluamalla tavalla, tietysti kustannussyistä, joihin itsekkin joutuisivat osallistumaan

  • Pirkka

    Hyvä idea verottaa joukkoliikenteen äärellä asuvien autoilua. Laivayhtiöiltä voitaisiin ottaa tuet pois, niillekin rahoille olisi käyttöä Pirkanmaalla.

  • Nimetön

    Eniten vihervasurien ilmastopuheissa ihmetyttä naudanlihan tuotannon vastustaminen.
    Tutkitusti tiedetään, että kasvinviljely ja karjatalous voivat oikein hoidettuna toimia tehokkaina hiilinieluina.
    Ruoho niitettynä, tai eläimen syömänä on mitä parasta ilmastolle.

  • Nimetön

    Kepua viimeksi äänestäneiden ilme kertoo kaiken. Se ilme on, kuin ajokoiralla joka on unohdettu auton takapenkille.

      • Nimetön

        Gallupeja olen katsellut. Ja sanonta oli kielikuva, jopa hyväntahtoinen. Toivottavasti ensi vaalikaudella politiikkaan löytyy myös huumoria. Oikeanlaista. Porvarihallitus on hakenut huumorinsa siitä kun rääkkäävät heikompia. Jopa vähävaraisia eläkeläisiä.

  • Nimetön

    Vihreiden kansanedustajaehdokas Tarmo Ketola julkaisemallaan tviitillä rinnasti puolestaan metsänomistajat ja ihmishirviöt.

  • Nimetön

    Miten muka maaseutu maksaa enemmän puhtaammasta ilmasta? Ei sielä mitään ylimääräistä veroa peritä ilmanlaadusta, vaikka sianpaskan haju myrkyttäis koko kylän ilmanlaadun. Niin ettei edes pyykkejä voi ulkona kuivata. Ja kyllä maaseutukaupunkien asukkaat tarvitsee yksityisautoo yhtälailla, mitä sivukylilläkin. Ja paljon helpompi maaseudulla on sähköautoladata, kuin sellaisen joka kerrostalossa asuu. Jos ei ole edes autopaikkaa pihassa. Parvekkeelta vetää ranteenvahvusta kaapelia 50 metrin päähän, josko kadunvarressa olisi joku latauspiste. Voi elämän kevät.

    • Nimetön

      Maaseudulla sähköauton lataus tulee todella kalliksi. Vihreiden Pekka Haaviston päätösten jälkeen sähkön siirtohinta on maaseudulla jopa kaksinkertainen kaupunkeihin verrattuna.
      Mistä yleensä vihervasemmisto tuon sähkön tuottaisi?

      • Nimetön

        Helsingissä on vihreät tukevasti päättämässä ja 3 isoa hiilivoimalaa pukkaa kaukolämpöä. Sitä päästökaaosta voi Haaviston porukka miettiä. Vihervasurit ajaa metsälle kiinteistöveroa. Tämä käytännössä alentaa valtion verotuloja kun kiinteistövero menee kunnille. Maaseutukunnissa keskusta taas on vallankahvassa ja soppa on valmis.
        Tuo hiilinielukeskustelu on vain politiikkaa. Toivottavasti synteettiset polttoaineet saadaan pikaisesti kehitettyä. Siinä hiili otetaan ilmasta ja tällainen polttoaine ei lisää ilman CO2 pitoisuutta.

  • Nimetön

    Sipilän oikeistohallitus typisti koulutusta, tutkimusta ja tieteentekoa, joten synteettisiä polttoaineita ei ehkä saada pikaisesti.

    • Nimetön

      Sipilä itse ajaa kehittämällään häkäpönttöautolla, ajaa sähköautolla, polttomoottoriautolla, helikopterilla ja lentokoneella, tuntee tekniikan läpikotaisin.
      Toinen kysymys on nykyinen koulutus. Onko oikein, että kolmen vuoden ammattikoulun jälkeen tulee tumput suorassa olevia nuoria?
      Ennen kahdessa vuodessa koulutetettiin osaavia ammattilaisia.

  • Nimetön

    Jopas on Sipilän röyhkeys huipussa. Ensin porhot saisi myydä metsää entistä enemmän. Mutta mitäs sitten tapahtuu? Sipilän määräys kuuluu, että nuoret ja lapset löisivät uudet taimet näihin raiskioihin! Peräti 10 000000 (10 miljoonaa) tainta talkoilla! Onpa röyhkeetä lapsityövoiman käyttöö. Porhot käärii setelit omiin lompakoihin.

  • Nimetön

    Erinomainen ehdotus Sipilältä nuorten mukaanottaminen ilmastotalkoisiin.
    Metsänistutus on nuorille hyvä opettaa jo siitäkin syystä, että istiuttaja saa tästä työstä varsin hyvän palkan moneen muuhun työhön verrattuna.
    Suomi elää metsästä ja olisi järjen vastaista, että tämäkin työ pitäisi teettää ulkomaalaisella tövoimalla.

    • Nimetön

      9:19 Kepulla näitä talkoita piisaa, ihan Kikystä lähtien. Ja nyt lapset istuttaan 10 miljoonaa tainta. Mahtaako EU laittaa Suomen mustallelistalle lapsityövoiman käytöstä? Sipilä sentään pääministeri, vaikkakin enää toitoiministeriö.

      • Nimetön

        Sipilän KiKy laittoi Suomen työllisyyden nousuun ja talouden huippuvireeseen. Ymmärrän, että kaikilla ei järki toimi kovin liukkaasti, mutta jopa vihervasureiden noin selkeä asia pitäisi ymmärtää.

  • iii

    juu semmosia ne sipilän työllistämät on,piirileikkejä leikkiin pari h vk 9e pv,kumma että jokku hölmöt tosissaan uskoo et työttömyys on vähentyny

  • Nimetön

    Ja Kiky oli kuntataloudelle ihan katastrofi. Sipilän ”bisnesenkelit” leikkas hallituksessa valtionosuuksia sen mitä kunnat säästi palkkakuluissa. Lisäksi kuntien verotulot väheni ja ostovoima hävisi ryöstöhallituksen pilvilinnoihin. Historiassa näin moni kunta ei ole tehnyt negatiivista tilinpäätöstä, mitä Sipilän aikana. Mutta surutta rymisteltiin kohti maakuntahallintoa ja kunnista piti tehdä ainoastaan näytelmän kuiskaajat. Kepu joka järjissä ollessaan on aina puolustanut kuntien itsehallintoa. Aatteesta on jäljellä riekon lumikieppi hankella, joka sekin sulaa keväänkorvalla pois.

  • Nimetön

    Kiky laski kuntatalouden menoja, joten on luonnollista, valtionosuuksien supistuminen.
    Sipilän hallitus on lähihistorian paras työllisyyden ja taloudenhoidon tuloksilla mitaten.
    Vihervasurit tätä ei ymmärrä, mutta se tauti heillä ei ole parannettavissa.

    • Nimetön

      Työllisyyden paranemiseen vaikutti ehdottomasti eniten maailmantalouden parantunut tilanne.
      Sen ansiosta vienti lähti kasvuun.Nuo Sipilän hallituksen säälittävät työllisyydenparanemisen laskentakikkailut olivat lähinnä vitsikkäitä.Tärkein mittari jossa mitattiin paljonko lisääntyi omilla ansiotuloillaan pärjäävien osuus, vs. tuilla elävien joukkioon, ei muuttunut mihinkään kolmen viimeisen vuoden aikana.Tuensaajia oli jopa enemmän vaikka niiden ehtoja jatkuvasti tiukennettiin.Leikkaukset kohdistuivat aina heikoimmin toimeentuleviin.Yritystukia ei leikattu ollenkaan.Olisi vielä pörssiveljet suutahtaneet.Onneksi tämä oli viimeinen porvarihallitus piiiiiiiiiitkään aikaan.

  • Nimetön

    Kyllä se oli vientihanojen avautuminen taloudessa joka Suomen nosti ylös. Liikepankit aihettu maailmanlaajuisen taantuman vuonna 2008. Suomen teollisuuden rakenne viivästytti elpymistä. Ruotsi valmistaa paljon eri varaosia teollisuuden laitteisiin ja niitä tarvitaan maailmalla myös laskusuhdanteessa. Suomesta ostetaan kokonaisia koneita joiden menekki vilkastuu vasta, kun firmat tekevät isoja investointeja. Kyllä Suomen talouden purjeita reivataan maailmantalouden myrskyjen mukaan. Yksi Sipilä on kuin lastu laineilla.

  • Nimetön

    Sipilän kiky palautti kilpailyvyn ja vienti lähti nousuun. Kyllä nyt kelpaa asua Suomessa, maailman
    onnellisimmassa maassa..

  • Nimetön

    Sipilän Kiky oli kuolleitten sielujen balsamointia. Ja onko maailma tosiaan niin synkkä paikka, että Suomi on onnellisin kansa? Vasemmiston rakentama hyvinvointivaltio on se onni ja siitä olkaamme ylpeitä.

  • Nimetön

    Onneksi myös vasemmistolle on luotu niin hyvät olot, että olemme jo toisen kerran Sipilän Suomessa maailman onnellisin kansa.

    • Nimetön

      Kansa on siksi onnellinen kun pääsee Sipilän ryöstöhallituksesta eroon. Seuraavan hallituksen pitää harjoittaa elvyttävää finanssipolitiikkaa, että Suomi nousee sivistysvaltioitten joukkoon. Silloin valo ja varjo voivat morjestaa toisilleen. Hyvyys ja huolenpito ei kuulu pelkästään kristallikruunujen loisteeseen.

  • Nimetön

    Jos myy sähköverkkonsa niin se on kuin kulkisi ilman housuja sen jälkeen. Toiset näkee nälkää ja toiset jakaa laivayhtiöille tukia miettien pitäisikö veroja nostaa köyhille. Myöskin leikkiminen sosiaali äitiä elintasopakolaisille pimeetä.

  • Kaikkea sitä kuuleekin

    Kepulainen huolissaan ympäristöstä 🙂 Toivottavasti kukaan ei ota tuota tosissan

  • Nimetön

    Kyllä hymysi hyytyy 20: 09 , kun vihervasemmisto maksattaa ”ympäristötekonsa” laajan maaseudun asukkailla.

    • Nimetön

      Maaseutu tässä potin korjaa. Kun metsiä hakataan 20 miljoonaa kuutiota enemmän mitä nyt, eli yhteensä 80 miljoonaa kuutiota. Ja lapset istuttaa uudet taimet tilalle. Isännät ja emännät käärii eurot liiveihin ja povitaskuun. Lisäksi viljelijöille maksetaan fossiilisten polttoaineitten erityistukea. Maataloustukia EU:lta 2 miljardia ja sama määrä 2 miljardia kansallista tukea. Kelpaa siinä tuprutella saasteita ilmakehään.

      • Nimetön

        Ikävä ampua alas kateuden puuskasi, mutta yksityismetsänomistajista suurin osa on palkansaajia. Eli siis osittain vihervasemmistoa. Osuiko omaan nilkkaan?

  • Nimetön

    Nyt hakataan 80 miljoonaa kuutiota vuodessa ja metsä kasvaa yli 100 miljoonaa kuutiota.
    Erimielisyys on siitä, pitäisikö antaa puiden lahota metsiin, kuten vihervasemmisto esittää.
    Sitten toinen vaihtoehto.
    Erityisesti keskustalaiset jalostaisivan metsän kasvun, jossa jokainen kuutio tuottaa vähintään 250 euroa kuutiolta vientituloja. Minä valitsen jälkimmäisen, työllistävän vaihtoehdon tulevissa vaaleissa.

    • Nimetön

      Suuri osa puiden kasvusta johtuu ilman runsaasta hiilidioksidista ja se Helsingin lämmittämisestä kivihiilellä. Ei o kepuleilla mitään ansiota metsätuloista.

      • Nimetön

        Hyvä, että muistutit. Vihervasurithan eivät halua luopua pääkaupunkiseudun hiilivoimasta. Onpa vihreää touhua . . .

  • Nimetön

    Sairaat eivät äänestä Kokoomusta, eivätkä terveet Perussuomalaisia. Hallitus yrittää häivyttää konnantyönsä. Kokoomus kieltää kolmesti maakunnat ja kepu Soten riistäjien valinnanvapauden.

    • Nimetön

      Ai minkä konnantyön? Senkö, että kahden edellisen hallituksen mälväämää Sotea ei saatu valmiiksi? Syy taisi olla se, että vihervasurit olivat tapansa mukaan kaikessa poikkiteloin.

      No onneksi hallitus nosti Suomen suosta ja työllisyyden huippulukemiin. Siitä on seuraavan hallituksen helppo lähteä sotea sorvaamaan.
      Jos vihervasurit sattuvat olemaan hallituksessa, niin he kyllä ’taloustaidoillaan’ saavat taantuman käyntiin pikaisesti.

      • Nimetön

        Hallitus romutti Suomen tulevaisuuden. Niin paljon ihmisiä potkaistiin tienpientareelle värjötteleen. Seuraavalla hallituksella kova urakka saattaa Suomi takaisin sivistysvaltioksi.

      • Nimetön

        Voisitko täsmentää, että keitä on ’potkaistu tienpientareelle värjöttelemään’?
        Todennäköisempi vaihtoehto on, että se olikin mielikuvituksesi tuotetta, kuten vihervasureilla useimmiten.

  • Nimetön

    Hakasen lihavero on suuri vale. Oppositiopuolueet eivät nostaisi mitään arvonlisäveroa, mutta ympäristön ja terveyden kannalta parempien tuotteiden veroa alennettaisiin. Eikö se ole pienituloisenkin etu? Porvarit ovat vieneet jo lihan köyhien ruokapöydästä, sillä on turha kampanjoida.

    • Nimetön

      Ei Hakanen tähän mitään liity. Kaikki, jotka katselivat ylen uutisia silloin kun Rinne tuon möläytti niin ei jäänyt epäselvää. Rinne ehdotti lihaveroa kaikelle lihalle, koska on ilmastovinkkelistä paha.
      Jälkeen päin, kun huomasi möläyttäneensä kannatusta prosenttitolkulla alaspäin, niin yritti paikkoa ja selitellä.
      Rinne on kiistämättä oikeiston paras vaaliase. Hyvä Antti!

  • Nimetön

    ”Meni päin honkia” oli Antti Rinteen ensinmäiset sanat vaalitentin kysymykseen
    junayhteydestä Tampere – Helsinki.
    Meni koko tentti samoilla raiteilla päin honkia, kuten oli oletettukin.
    Kannatusjoukoilla oli pitkä hiljainen, kun joutuivat Rinteen pöpelikköön
    menon paikan päällä näkemään.

Kommentointi ei ole käytössä.