Yleisöltä: Ei polje Kusti muttei kulje postikaan…

”Ennen sanottiin, että Kusti polkee ja posti kulkee, mutta nyt ei polje Kusti, mutta ei kulje postikaan.

Ainakin Roismalassa postin kulku on viimeisen vuoden aikana ollut hyvin vaihtelevaa. Matkaa keskustaan on vain noin kolme kilometriä, kyse ei siis ole mistään syrjäkylän ongelmasta.

Kauppojen tarjouslehtiset (mm. Lidl ja Tokmanni) jaetaan usein vasta pari päivää jälkikäteen tarjousten voimaan tulosta eikä aina silloinkaan. Ainakin Lidl:n tarjoukset ovat silloin jo loppuneet, joten olisi hyvä tietää ne jo keskiviikkoiltana, jos haluaisi saada niitä saada torstaiaamulla.

Viikkolehdet, jotka  ilmestyvät aina torstaisin, tulevat joskus vasta maanantaina.

Kirjeposti, mm. laskut, tulevat usein vasta niin, että maksuaikaa jää vain pari päivää ja joskus vasta perintätoimiston laskuna. Varsinaista laskua ei siis ole tullut ollenkaan.

Odottelen vieläkin turhaan paria kirjettä viime kesältä. Silloin piti tulla sähkölasku ja henkilökohtainen kutsukirje. No asia hoitui sähköyhtiöön soittamalla ja sen jälkeen sähköiseksi laskuksi muuttamalla. Kutsukirjettäkään en koskaan saanut, vaan sekin täytyi hoitaa uuden ajan sopimisella puhelimitse.

Postin jakeluongelmia tai myöhästelyä postista kysellessäni olen saanut erilaisia selityksiä – mm. postinkantajien runsas sairastelu tai talven runsas lumentulo. Sairastelu tai vakituisten jakajien vaihtelu onkin ihan ymmärrettävää, kun postia jaetaan aamusta yömyöhään. Meillä saakin sanoa menevänsä postilaatikolle katsomaan, onko ”yöposti” tullut, koska usein jakelu tapahtuu vasta myöhään illalla.

Olisiko tarpeellista muutaman postinjakajan palkkaaminen lisää sen sijaan että taas väkeä ollaan irtisanomassa. Voiton tavoittelu tuntuu olevan tälläkin alalla pääasia. Ei ole ihme, että postin käyttö vähenee entisestään. On parempi muuttaa kaikki laskut e-laskuiksi – silloin ei tarvitse pelätä perintälaskuja. Myös lehdet on parempi ostaa irtonumeroina kuin saada luettavakseen vanhoja lehtiä.

Olisiko postin esimiehillä järkevää vastausta asiaan?”

Kusti

    • Minna Pärssinen

      Nimi tai osoite postilaatikossa auttaa myös asiaa… Henk koht jaoin n 60 kutsua ympäri Sastamalaa ja monta pihinää ja puhinaa aiheutti ongelma ettei tiedä mikä kenenkin ”se punainen” postilaatikko on… Oikein laskin niin 47/60 oli Ilman tietoja…. Kannattais jokaisen käydä siellä omalla laatikolla tarkistamassa asia.
      Minna

    • Nimetön

      Mitä tekisit kirjeellä? Kirjoituksesta päätellen tuskin osaat lukeakaan.

  • Nimetön

    Kerrostaloihin ala-aulaan postilokerot,säästää aikaa ja vaivaa posteljooneilta. Olisi kiva tietää kuka ehdotti aikanaan nurmikonleikkaukset posteljooneille, nimiä esiin

Kommentointi ei ole käytössä.