Peltomaa: “Huhkolassa on riittävästi tilaa koululle ja toiminnoille”

“Ratkaisussaan uuden alakoulun paikasta valtuuston enemmistö päätyi tarkempien maaperäselvitysten jälkeen samalle kannalle kuin yksimielinen kouluhankkeen ohjausryhmä ja äänestyspäätöksellä kaupunginhallitus.

Aikaisemmassa päätöksessään valtuusto päätti sijoittaa koulun Kivirannan pellolle, mutta tarkemmat selvitykset osoittivat pellon selvästi kalleimmaksi ja myös epävarmimmaksi vaihtoehdoksi kustannusarvion pitävyyden näkökulmasta. Pohjarakentamisen kustannukset aivan koulurakennuksen välittömään läheisyyteen olisivat pellolle rakennettaessa noin miljoona euroa kalliimmat kuin Huhkolan puistoon. Mutta tämä kustannusero ei vielä sisällä koko koulun toimintojen vaatimia piha-alueita, joten kustannusero, ja myös kustannusriski, olisivat paisuneet tästä vielä merkittävästi isommiksi rakentamisen edistymisen myötä.

Näistä syistä syvällisesti asiaan ja selvityksiin perehtynyt ohjausryhmä päätti esittää koulun paikan vaihtamista Huhkolan Puistoon.

Huhkolaan mahtuisivat kaikki tarveselvityksen mukaiset toiminnot

Julkisuudessa esitetyt väitteet siitä, että Huhkolan puiston alue olisi liian ahdas tai sinne ei voisi kaikkia koulun toimintoja sijoittaa, haluan tässä oikaista. Huhkolassa on riittävästi tilaa koulun sijoittamiselle pihoineen ja kaikkine toimintoineen. Paikan vuoksi mitään toimintoa ei tarvitse jättää koulusta pois. Mutta mitä tarveselvitykseen sisällytettyjä toimintoja alakoulun lisäksi tullaan kouluun sijoittamaan, on vielä valmistelussa.

Tässä harkinnassa on selkeänä tavoitteena toimivan opetuksellisen kokonaisuuden luominen uuteen kouluun. Valmistelussa on kuitenkin pakko huomioida myös kaupungin omistuksessa olevat tilat ja niiden mahdollinen saneeraaminen uuteen käyttöön.

Koulu viihtyisään, puistomaiseen ympäristöön lähelle palveluja

Huhkolan puisto on viihtyisä ja kaunis ympäristö. Valtuuston ratkaisulla tästä ympäristöstä pääsevät nauttimaan koululaiset, joiden piha ja ulkoilualue voidaan sijoittaa karun pellon sijasta puistomaiseen ympäristöön. Korostan vielä sitä, että puisto tulee Huhkolaan jäämään eikä sitä aiota tuhota, vaan siitä on edelleen, koulun rakentamisen jälkeenkin, kaupunkilaisten mahdollisuus nauttia.

Ympäristön lisäksi vaa’assa painoi Huhkolan sijainti lähellä kaikkia muita koululaisten säännöllisesti käyttämiä palveluja: mm. kirjastoa, uimahallia ja Tahto-areenaa, ja lisäksi oikealla, turvallisella puolella vilkasta Lauttakylänkatua. Huhkolan puistossa koulu sijoittuu hienosti samaan yhteyteen näiden muiden toimintojen kanssa ja omaa tästä näkökulmasta huomattavan edun myös vanhan Kivikoulun tonttiin. Lisäksi kivikoulun tontti on vaihtoehdoista selvästi ahtain ja tontista vain yläosaan olisi mahdollista järkevillä kustannuksilla rakentaa.

Koulun paikan valinnassa ei myöskään valittavan paikan mahdollinen valitusuhka voinut olla määräävä tekijä. Näin kauaskantoisella ratkaisulla pitää olla asialliset, toiminnalliset ja taloudelliset perustelut, joten koulu oli sijoitettava sinne, mikä parhaiten näitä perusteluja tukee. On tietysti valitettavaa, jos mahdolliset valitukset viivästyttävät uuden koulun käyttöönottoa.

Muun muassa näillä perusteilla teimme ratkaisun sijoittaa uusi ala-koulu Huhkolan puiston alueelle. Ainakin me kaupungilla teemme kaikkemme, että Huhkolaan saadaan viihtyisä, turvallinen ja toimiva koulu.”

Jyrki Peltomaa

kaupunginjohtaja

 • avatar Päivi

  Kiitos kaupunginjohtajalle asiallisesta kirjoituksesta! Tuntuu kyllä kummalliselle rahanhaaskaamiselle kaupunginvaltuuston toimesta ensiksi asettaa ohjausryhmä miettimään koulun paikkaa ja sen tehtyä esityksensä niin olla täydellisesti välittämättä sen esityksestä. Aivan käsittämätöntä!

 • avatar Jenna

  Kyllä on ylimielinen kaupunginjohtaja Valittamalla muka vain lykkäystä eivätkä kuntalaiset hänen mielestään saa vaikuttaa päätöksiin?

  Ei yhtään ajatella Huittisten ja koululaisten tulevaisuutta. Oma napa vain kiinnostaa!

  Täysin väärä paikka koululle. Jättäkää Huhkola rauhaan ja ajatelkaa asioita oikeasti!

 • avatar Matti

  Kaupunginjohtaja voi kirjoitella mitä haluaa, mutta sellaista ihmettä tuskin tapahtuu, että tuonne Huhkolaan mahtuisi viihtyisä, tilava, monipuolinen ja nykyaikainen välituntialue yli 300 koululaiselle. Eikä heille valitettavasti saada myöskään omaa liikuntasalia.

 • avatar Tanja Elonen

  Paras mahdollinen koulun paikka noista kolmesta vaihtoehdosta on juurikin Huhkola. Kaikki tarvittava on lähellä koululaisille ja kalliit liikennejärjestelyt jää pois laskuista,kaunis rauhallinen ympäristö.Järkevää olisi sijoittaa varhaiskasvatus ja lautat väistötiloihin,ovat rauhallisessa ympäristössä ,välttyvät mahdolliselta koulukiusaamiselta ja liialta kovalta hälyltä,tilat tulisivat järkevään käyttöön,eivät jäisi tyhjilleen ja kuitenkin rakennus olisi samassa kampuksessa muiden koulujen kanssa,tilaa olisi riittävästi jatkossakin.

 • avatar Nimetön

  Ja sitten ihmetellään miksi keskusta hiljenee. Kaupungin kallein rakennus laitetaan pussin perälle jossa yksikään turisti tai vieras ei sitä näe. Näkevät sentään ohjausryhmän monumentin museon vieressä jota ei varmaan pureta koskaan.

Kommentointi ei ole käytössä.