Maanantai ei tuonut selvyyttä vaneritehtaan yt-neuvotteluihin

Arkistokuva.

Riga Wood Finland Oy:n Sastamalan tehtaalla on käynnissä yt-neuvottelut. Ne alkoivat maanantaina 15. huhtikuuta. Neuvottelut koskevat koko Vammalan vaneritehtaan henkilöstöä.

Pääluottamusmies Jola Laakson mukaan tehtaan 74:stä työntekijästä on irtisanomisuhan alla jopa 47 ja 11:sta toimihenkilöstä kahdeksan.

“Maanantain neuvotteluissa ei asiaan tullut vielä kauheasti selkoa. Enemmän käytiin läpi talouspuolta, joka tässä taustalla vaikuttaa. Tehtaan konekanta on vanha ja sen uusimiseen pitäisi investoida kymmeniä miljoonia. Se on mahdoton tehtävä tällaisessa tilanteessa. 2000-luvulla kilpailijat tiivistivät ja tehostivat tuotantoa sekä investoivat koneisiin, mutta Vammalassa se jäi tekemättä. Muihin verrattuna olemme myös todella pieni tehdas”, Laakso toteaa.

Hän kertoo työnantajan olevan tilanteesta huolimatta avoin ehdotuksille.

“Eilisen neuvottelun perusteella sain sellaisen käsityksen, että mitään ei ole niin sanotusti valmiiksi päätetty.”

Yhteistoimintaneuvottelut jatkuvat pääsiäisen jälkeen heti tiistaina 23. huhtikuuta.

Edelliset yt:t tehtaalla käytiin viime vuoden huhtikuussa. Silloin irtisanomisuhan alla oli 60 työntekijää, joista lopulta 24 sai lähtöpassit.

 • avatar Nimetön

  Pääluotto antaa positiivisen kuvan työnantajasta.
  Hyvä, ettei lähtenyt normaalille ‘haukutaan vaikkei syytä olisikaan’ -linjalle, kuten luotot yleensä.

  • avatar Nimetön

   Siellä on sama peli kuin ennen vahaan otetaan uusia ja kohta potkitaan pois.

 • avatar Nimetön

  Riittääkö se aktiivimalliksi kun käy konkurssin? Vai tarvitaanko muita kursseja.

 • avatar Nimetön

  Kiinnitin samaan asiaan huomioni. Suoraselkäiseltä ja asialliselta vaikuttaa. Tuo on parempi työntekijöidenkin kannalta kun heitä edustaa ettei lähde työnantajaa haukkumaan julkisesti. Pääluotolla kuintekin isot avaimet ja luulen että tässä tapuksessa varsinkin työntekijät luottavat edustajaansa.

 • avatar Nimetön

  valmiiks sovittuja juttuja. kyllä tiedossa on mitä tapahtuu kunhan vaan pidetään pakolliset neuvottelut. turha sanoo tossa vaiheessa ettei muka tiedä. miks se muka yhtä äkkiä välähtää johtajien mieleen mitä tehdään ja paljonko pois pannaan, kaiken tietävät jo vaan ei viä kerro. näin nää yt jutut menee se on varma.

  • avatar Nimetön

   Eikös tossa lue viimeks oli lähteny alle puolet? Miks nyt sitten lähtisi kaikki 47

Kommentointi ei ole käytössä.