VaLePa on Suomen mestari!

VaLePa, Suomen mestari 2019
VaLePa on Suomen mestari. Kuva: Marko Aho / Lentopalloliitto.

Vammalan Lentopallo on Suomen mestari. Finaalisarja meni poikki Oulussa, vaikka Etta olikin jonkin aikaa niskan päällä. VaLePa voitti neljännen ottelun 2-3.

Ottelu alkoi Valepan hienoisessa komennossa. Pukkipaidat karkasivat johtoon 12-19, kun Ettan kone käynnistyi ja se aloitti kovan takaa-ajon. Valepa kuitenkin selviytyi erän voittajaksi lukemin 26-28.

Toisen erän alussa nähtiin finaalisarjan tasaisinta vaihtopallopelaamista aina tasatilanteeseen 10-10. Tämän jälkeen Etta otti lukuisia torjuntapisteitä ja karkasi johtoon 16-11. Valepa tuli kannoille kolmen peräkkäisen pisteen turvin. Etta kuitenkin pysyi kovana erän loppuun asti ja otti sen 25-19. Erän aikana Valepa vaihtoi Ilari Toimelan yleispelaajaksi Erik Sundbergin tilalle ja Arvis Greenen hakkuriksi Urpo Sivulan paikalle.

Kolmannessa erässä kotijoukkue jatkoi siitä, mihin ennen pitkää taukoa jäi. Etta nykäisi reilun viiden pisteen kaulan, jota Valepa alkoi kuromaan kiinni. Pukkipaidat pääsivät vielä pisteen päähän tilanteeseen 19-18. Etta kuitenkin piti pintansa ja naulasi erän loppulukemiksi 25-20.

Neljäs erä lähti liikkeelle Ettan komennossa ja kotijoukkue karkasi johtoon heti. Parhaimillaan kotijoukkueen johto oli jo 18-12. Valepa kuitenkin kiri loistavalla torjunta- ja puolustuspelillä erävoittoon 23-25.

Viidennessä erässä ei pisteputkia juurikaan nähty. Valepa oli erän lopussa vahvempi ja kuittasi sen lukemin 13-15.

Vammalan Lentopallo on Suomen mestari kolmannen kerran peräkkäin. Finaalisarjan pukkipaidat veivät suoraan 4-0.

TILASTOT

Finaalit

VaLePa 4 – 0 Etta

Pe 5.4. VaLePa – Etta 3-0 (25-17, 25-17, 25-12)
Su 7.4. Etta – VaLePa 1-3 (21-25, 25-22, 19-25, 22-25)
Ke 10.4. VaLePa – Etta 3-1 (25-22, 19-25, 25-22, 25-22)
Ke 17.4. Etta – VaLePa 2-3 (26-28, 25-19, 25-20, 23-25, 13-15)

• Nimetön

Nimenomaan Vammalan lentopallo. Liekö ensivuonna Tampereen valepa?

• Nimetön

USA:n, Brasilian, Ruotsin maajoukkueista sekä Suomen maajoukkueesta varmaan kuusi pelaajaa!
        Olisihan se nyt ihme, jos ei tolla ostoporukalla pärjäisi!
        Eskon Mikko ja Lehtimäki ainoat vammalalaiset!

• Life's Good

Naattii ny ku vielä voi. Onhan se nähty että isommatkin dynastiat loppuu.

• Nimetön

Kova suoritus, Etta oli heittopussi. Tämä maskotti on Valepan onnenkalu, vanha pieni mies mukana joka kuvassa, joka vuosi , ken on hän?

• Nimetön

Hyvä että lentiskausi vihdoin päättyi. Päästään keskittymään normaaleihin tavallisiin asioihin. Pääsiäinen on ovella, vappukin pian ja kesäkin saapuu ajallaan.

• Nimetön

Kireetä oli ja näytti tosi pahalta neljännessä erässä että valepaa vierään kunnolla,mutta homasitte Kunnarin kolme alotus syöttöä peräkkäin.Sitten vielä toisella kierroksella kaksi syöttöä toinen ässä.Tämä oli taitekohta ja valepa alkoi nousta,Hyvä Valepa.