Höyryjuna puksuttaa Sastamalan halki

Ukko-Pekka
Sähköveturin avustama Ukko-Pekka lähdössä Äetsän asemalta.

Ukko-Pekka ajaa Sastamalan ja Kokemäen maisemissa. Kyytiin voi nousta monilta asemilta.

Kiirastorstaina lähtöaika Karkusta on kello 15.13, Vammalasta kello 15.29 ja Kokemäeltä kello 16.08.

Höyryjuna ajaa pääsiäisen aikaan Porin ja Rauman seudulla.

Lankalauantaina Ukko-Pekka suuntaa kohti Tamperetta. Lähtöaika on Kokemäeltä kello 19.38, Vammalasta kello 20.20 ja Karkusta kello 20.38.

Höyryjunan aikataulut löytyvät kotisivuilta. Netin kautta voi myös seurata sen kulkua.

Ukko-Pekkaa liikennöi Höyryveturimatkat 1009 Oy. Yhtiön mukaan sillä ei ole yhtään palkattua työntekijää, vaan kaikki tehdään talkoilla. Matkaliput ovat ainoa tulonlähde.

 • avatar Nimetön

  Jos kiirastorstaina julkaistaan aikataulu kiirastorstaille, niin on kyllä huonoa informaatiota! Eikö tätä nyt voinut ilmoittaa viikkoa ennen! Turhaa juttua on sivuilla viikkotolkulla ennen ja vielä jälkeenkin, mutta ajankohtaista ei. Harmittaa!

  • avatar Nimetön

   Itse olen tiennyt tämän jo alkuvuodesta. Vastuu mainonnasta on tapahtuman järjestäjällä.

  • avatar Nimetön

   No Alueviestissä tosiaan on nyt juttu vasta mutta kyllähän nämä aikataulut on julkaistu jo kauan sitten.

 • avatar Nimetön

  Voisihan sitä vähän kyllä joskus täsmentää järjestäjien ja median yhteistyötäkin. Olisiko se niin vaikeaa ilmoittaa tapahtumista kohtuu ajoissa etukäteen? Miten joku voi täällä kaikkitietävänä väittää että “kyllä minä ainakin tiesin tämän tapahtuman ja sen aikataulut?” Minä en tiennyt, eikä suuri yleisö muutenkaan? Kuulun itse myös siihen suureen yleisöön. Junarata on lähes kodin vieressä, mutta ei sitä ehdi joka veturia päivittäin kyttämään, mikä meni ja mihin suuntaan. Vai eikö tuo höyryveturijuttu ollut tarkoitettukaan tiedettäväksi kuin harvoiille ja valituille? Olisi itseänikin kiinnostanut kyllä.

  • avatar Nimetön

   Eihän sitä kaikissa mainosjulkaisuissa voi ilmoitella. Lue oikeita sanomalehtiä.

 • avatar Nimetön

  Yhteisö, joka järjestää näitä höyryveturimatkoja ilmoittaa sivullaan: “Emme saa mitään avustuksia. Vaikka kukaan meistä ei saa palkkaa, toiminta ei tuota voittoa vaan teemme tätä rakkaudesta höyryjunaan ja matkustajien iloksi.” Ei taida olla mainostoimistoa takana, eikä varoja ilmoitella lehdissä. Silti kunnioitettavaa toimintaa!

 • avatar Nimetön

  Joutsenten reittihän se avustaa syntymästä kuolemaan kaikkia mahdollisia hankkeita, että sieltä vain anomaan. Lentäähän ne joutsenet Rauman ja Tampereen väliäkin.

 • avatar Nimetön

  Näistä ei ihan hirveästi isossa mediassa tosiaan mainostella. Tämä Höyryveturimatkat liikennöi kyllä lähes kaikenaikaa eri puolilla maata ja heidän reittejään näkee luonnollisesti heidän sivuiltaan. Eiväthän he tietysti voi joka paikkakunnalla etukäteen mainostaa että ajamme teidän ohi. Tarvinnee olla hieman aiheen harrastaja että näitä ajoja tietää. Viimeksi samainen Ukko-Pekka liikkui toissa syksynä Tre-Pori radalla, olin kahtena päivänä katsomassa ja silloin ei ollut mitään juttua paikallislehdissä.

  • avatar Nimetön

   Höpö höpö. Samaa savua kuin saunan piipusta ja suurin osa vesihöyryä.

 • avatar Höyryveturimatkat 1009 Oy

  Aikataulut ja hinnastot ovat yhtiön kotisivulla viikkoja tai kuukausia etukäteen. Kaikissa junan kulkualueen facebook-ryhmissä ja tapahtumakalentereissa pyritään ilmoittamaan. Maksullisiin ilmoituksiin ei ole varaa. Jos joku lehti hyvää hyvyyttään kirjoittaa tapahtumasta puffin tai jutun, niin yhtiöllä ei ole mahdollisuutta vaikuttaa sen julkaisuajankohtaan. Toisaalta on käynyt niinkin, että hyvissä ajoin lehdessä ollut juttu on jo unohtunut eivätkä ihmiset ole muistaneet koko asiaa sen tultua ajankohtaiseksi.

Kommentointi ei ole käytössä.