Kuin silloin ennen: Numeroautot kiertävät Sastamalassa

Numeroautoajot
Numeroautoajojen tunnelmaa. Kuva: Hannu Moilanen.

Sastamalassa numeroautot kiertävät tehtävärasteja lankalauantaina. Ilmoittautuneita on kuutisenkymmentä.

Joukossa on monenlaisia hienoja kulkupelejä. Lähtöluettelosta löytyvät esimerkiksi Buick Opera Coupe (1926), Desoto Fireflite (1957), Ford Anglia (1963), Fiat 600 (1965) ja Plymouth Duster (1970).

Lähtö ja maali ovat Vammalan lukiolla. Reitti on pituudeltaan kuutisenkymmentä kilometriä. Tehtävärasteja on kahdeksan.

Takavuosien Numeroautoajot olivat mukavaa ja leikkimielistä yhdessäoloa. Samaa 60- ja 70-lukujen tunnelmaa niihin tavoitellaan jälleen.

Tapahtuman järjestävät Tyrwään Kone- ja Kulkuneuvoharrastajat, Autoliiton Länsi-Pirkanmaan osasto, Sastamalan kylät sekä Sastamalan kaupungin kulttuuripalvelut ja Elävä maaseutu.

Numeroautoajot tyrvääläisittäin

 • Lähtö ja maali Vammalan lukiolla, autot lähtevät klo 14 alkaen
 • Reitin pituus n. 60 km
 • Tehtävärastit: Tyrwään Kone- ja Kulkuneuvoharrastajat (Sarkiant. 422), Kiikan Jokisivun kyläseura (Sarkiant. 23), Kiikan kyläseura (Kiikanojant. 8), Jaaran kyläseura (Jaarant. 11), Kiikoisten nuorisoseura (Kiikoistent. 47), Putajan Ponsi (Putajant. 1919), Sastamalan Wanhat Talot (Kauppakuja 1), Kallialan kyläseura (Sastamalank. 70)
 • avatar antti

  Voi olettaa että noiden numeroautojen ajellessa kaupungissa muu liikenne joutuu noudattamaan nopeusrajoituksia mikä on hieno homma ..

  • avatar Nimetön

   Ei se autosta kiinni ole, vaan kuskista. Paukkuvia pakoputkia ja älytöntä kaahaamista harrastavat huomionkipeät finninaamat.

   • avatar Nimetön

    Paukkuva pakoputki……..se ääni lähtee moottorista,kun pakoputken irroittaa ja laittaa tallin nurkkaan,koskaan se ei siellä yksikseen ole paukkunut jos on tukevasti nurkkaan laittanut nojaamaan ettei lattialle pääse kaatumaan ja lattian kohdatessaan paukahtaa.
    Mistä voima tulee?…..ei ainakaan kovaa ääntelevästä pakoputkesta.
    Itse olen älyllistä kaahaamista harrastava,en mistään kiinni oleva….mikä siitä kuskista on kiinni,Se tekstissäsi ei selvinnyt.En syö suklaata,ei tule finnejä.

 • avatar Pena

  Jonninjoutavaa saastuttamista!!!!Sulatukseen…………………………………………

Kommentointi ei ole käytössä.