Alueviestin lukija: “Pyöräilijät, huomioikaa koiranulkoiluttajat jatkossa paremmin”

Kuvituskuva.

Alueviestiin soittanut koiranomistaja toivoisi polkupyöräilijöiden huomioivan koiranulkoiluttajat nykyistä paremmin.

“Minulla on kaksi koiraa, joiden kanssa olen useamman kerran joutunut pyöräilijöiden moittimaksi. Lenkillä keskitän huomioni koiriin, enkä voi vilkuilla jatkuvasti olkapääni ylitse, että mahtaako takaa nyt tulla joku. Siksi toivoisin, että pyöräilijät käyttäisivät soittokelloa tai muuten ilmoittaisivat minulle lähestyvänsä.”

Lukija harmittelee häntä ohittaneiden polkupyöräilijöiden antaneen välillä tulikivenkatkuista palautetta teiden “valtaamisesta”. Hän muistuttaa, ettei kukaan varmasti asetu tahallaan toisen tielle yleisillä kulkuväylillä.

“Juuri siksi pitäisi osoittaa sen verran huomaavaisuutta, että ilmoittaisi jotenkin tulevansa nyt ohi. Mitä aiemmin esimerkiksi kelloa soittaa, sitä enemmän koiranomistajalla on aikaa siirtyä lemmikkinsä kanssa pois tieltä. Näin kaikilla olisi parempi mieli.”