Sirkus saapuu Kirjakortteliin Museoiden yönä

Lastenmusiikkiyhtye Merkkarit ja sirkustaiteilija Kai Kuutamo esiintyvät Pukstaavissa kello 18.30 alkaen.

Suomalaisen kirjan museo Pukstaavin ja Sastamalan seudun museon Museoiden yö täyttyy sirkushuvituksista tulevana lauantaina 18. toukokuuta.

Alkuillan tunnelmaa nostattaa Merkkareiden ja sirkustaiteilija Kai Kuutamon lastenkonsertti klo 18.30. Lasten rock-musiikkia soittavaa yhtyettä täydentää Kuutamon taidokas jongleeraus. Myöhemmin ohjelmassa on vannetaiteilija Henna Manatuskan huima vannetanssiesitys, sekä ikärajaton työpaja, jossa voi itse kokeilla vanteen pyöritystä. Nostalgista tunnelmaa Museoiden yöhön luo posetiivari Markku Savijärvi.

Museoiden yössä tavataan myös eläinystäviä: pihamaalla voi taputella herttaisia laamoja ja kotiin lemmikiksi voi hakea Lastentaikuri Paspartuun taitteleman ilmapalloeläimen.

Illan esityksiä täydentävät non-stop-työpajat, joissa voi askarrella esimerkiksi omat jongleerauspallot tai sirkusasusteen. Lisäksi noin 90 ensimmäistä pääsee Pakohuoneeseen pelikierrokselle. Halutessaan tapahtumaan voi pukeutua sirkusteemaiseen asuun − paras asu palkitaan! Tornihuvilasta voi hakea kasvomaalauksen asua täydentämään.

Museoiden yöhön on vapaa pääsy alle 18-vuotiaille, aikuiset museolipun hinnalla. Myös Museokortti käy. Tapahtuman järjestävät Suomalaisen kirjan museo Pukstaavi ja Sastamalan seudun museo. Museoiden yö on osa valtakunnallista Museoviikkoa, jota koordinoi Museoliitto.

Kirjakorttelissa riittää hulinaa kello 18–22.

Vannetaiteilija Henna Manatuska saa vanteen tekemään ihmeitä.