Ruokapuisto on yhteisöllinen kasvimaa – Pääkirjaston vieressä alkaa tapahtua tänä kesänä

Ruokapuiston sijainti on hyvä, melkein keskellä kaupunkia, sanoo Sari Bamberg. Tähän puistikkoon kirjaston vieressä toteutuu hänen toimestaan Pyhiinvaeltajan puutarha.

Sastamalaan kaavailtu ruokapuisto toteutuu tulevana kesänä.

Ruokapuistoa on suunniteltu tovi. Siitä kun Sari Bamberg ja REKry-yhdistys jättivät aiheesta kuntalaisaloitteen on kulunut jo pari vuotta. Mutta tänä kesänä pääkirjaston ja rannan välisellä alueella alkaa tapahtua.

Tavoitteena on yhteisöllinen kasvimaa, josta on iloa kaikille kaupunkilaisille. Ruokapuistoon istutetaan ainakin erilaisia hyöty- ja koristekasveja. Kuntalaiset ovat toivoneet muun muassa erilaisia yrttejä, ja nuorison toiveissa on saada mansikoita ja vadelmia.

Bambergin mukaan puiston sijainti on hyvä, melkein keskellä kaupunkia. Kasteluvettä on saatavissa Rautavedestä ja läheiseltä matonpesupaikalta. Tapahtumien järjestämisessä voidaan hyödyntää pääkirjaston tiloja. Viljelykset ja istutukset sijoitellaan niin, ettei kaupungin viheralueiden hoito vaikeudu.

”Nyt on hyvä hetki ottaa yhteyttä, jos haluaa lahjoittaa jotakin Ruokapuistoon, ryhtyä sponsoriksi, osallistua ideointiin tai ilmoittautua puutarhahommiin”, Bamberg vinkkaa.

Asiat ottavat usein aikansa. Bamberg sanoo, ettei ole Ruokapuisto-hankkeen verkkaiseen etenemiseen turhautunut. Ideaa on kehittänyt työryhmä, johon kuuluvat Bambergin lisäksi Eveliina Asikainen, Katja Halinen, Heidi Piippo ja Antti Lepistö.

”Ja täytyy sanoa, että kaupunki ja kirjaston väki ovat olleet hyvin myötämielisiä ruokapuistolle. Kiitos siitä.”

Kulttuuri ja osallistava tekeminen kohtaavat Ruokapuistossa. Bambergista on ollut luontevaa, että REKry eli Rakentavan Esiintymisen Kulttuuri ry on toiminut hankkeen vetäjänä. Ovathan hyvinvoinnin ja kuntalaisten välisen yhteisöllisyyden lisääminen kulttuurin keinoin tärkeitä osa-alueita yhdistyksen toiminnassa.

Ruokapuiston viereen Sari Bamberg toteuttaa Pyhiinvaeltajan puutarhan. Aiheesta voit lukea lisää keskiviikkona ilmestyneestä Alueviestistä.