Vastaus nimimerkille: “Pyöräilijät, huomioikaa koiranulkoiluttajat”

Kyllä koiranulkoiluttajan täytyy ottaa huomioon muut pyörä/jalkatiellä liikkujat, ei riitä perusteeksi, että omistaa kaksi tai useamman koiran. Eli kun jäädään vaikka ystävän kanssa rupattelemaan niiden koirien kanssa, pitää siirtyä sinne jalka/pyörätien reunaan, eikä jäädä keskelle kulkureittiä.

Voisinhan minäkin omistaa kaksi autoa ja ajelisin niillä ystäväni kanssa keskellä ajotietä rinnakkain ja keskittyisin vaan autoihini, enkä päästäisi ketään ohi, jos eivät sitä erikseen pyytäisi tai soittaisi torvea.

Aika nopeasti olisivat poliisit paikalla, ja kunnon sakothan siitä rapsahtaisi. Niinhän sen pitää ollakin. Kaikkien pitää noudattaa liikennesääntöjä, eikä keskittyä vaan siihen omaan napaansa.

Minulla ei ole mitään koiria vastaan, mutta ne hihnan toisessa päässä olevat ovat usein todella itsekeskeisiä eivätkä ole kouluttaneet koiriaan yhtään. Koirat saavat räksyttää vastaantulevia ja riuhtoa hihnassa kuinka paljon hyvänsä ja omistaja sanoo hiljaisella äänellä koiralle, no äläs nyt. Sehän on melkein sama kuin sanoisi koiralle, että hyvä poika, anna palaa!

Pururadalla, jossa koiria ei edes saisi ulkoiluttaa, on muutaman kerran tapahtunut yhteenotto, kun olen hölkkäämässä ja irtioleva tai hihnassa oleva koira on melkein käynyt jalkaan kiinni. Omistaja vaan pahoittelee, ettei koira ole koskaan ennen noin käyttäytynyt. Tästä voi päätellä, ettei omistaja tunne koiraansa yhtään eikä voi olla varma, miten se käyttäytyy muita ihmisiä kohtaan.

Pururadalla on merkki, jossa on koiran kuva ja punainen rasti siinä päällä. Käsittääkseni se tarkoittaa, että siellä koirien kanssa liikkuminen on kielletty.

“Itsekeskeisiin koiranomistajiin kyllästynyt”

  • avatar Mullikuhnuri

    Fleksin tai muun monimetrisen taluttimen käyttö pitäisi kieltää kaupungeissa. Näin on monessa sivistysmaiden suurkaupungissa, esimerkiksi USA:ssa taluttimen sallittu pituus on tavallisesti 5 jalkaa eli 1,5 metriä. Pitkä hihna on kouluttamattoman koiran ja välinpitämättömän, kurittoman koiran ehdoilla toimivan omistajan tunnusmerkki. Koira säntäilee sinne tänne kevyen liikenteen väylillä viritellen taluttimella ansoja poikki tien vaarantaen sekä itsensä että pyöräilijät tai juoksijat. Fleksin päässä koira ei ole hallinnassa, se on käytännössä vapaana säikyttelemään kanssakulkijoita, tappelemaan muiden koirien kanssa ja tahrimaan eritteillään reitin varren pihat. Tiedä sitten, ovatko koiranomistajat itsekeskeisiä vai koiran lapsenkorvikkeeksi, laumaeläimestä onnettomaksi ihmissuhteen korvaavaksi, hämmentyneeksi ihmislauman johtajaksi pakottaneita. Koiran “ajokortti” pakolliseksi!

Kommentointi ei ole käytössä.