Aliina sai toivomansa kesätyön – “Kiva tapa kokeilla oman kampaamon pyörittämistä ja oppia uutta”

Aliina Finska päätti työllistää itsensä kesäksi.

Aliina Finska, 17, toivottaa vieraan tervetulleeksi kampaamoonsa. Vaikka onkin niin, että kyseessä on Aliinan itse itselleen räätälöimä kesätyö 4H-yrittäjänä, suhtautuu hän liiketoimiinsa kuin kyseessä olisi pysyvämpi ratkaisu – siis ikioma yritys.

”Tämä on kiva tapa kokeilla oman kampaamon pyörittämistä ja oppia uutta. Näin saan myös toivomaani hyvää kokemusta alalta”, hän toteaa.

Saskyn parturi-kampaamo -linjalla kaksi vuotta opiskellut Aliina kertoo olevansa haaveammatissaan. Tai ainakin ala on se, jolle hän on aina halunnut.

”Jo pienenä tyttönä tykkäsin kovasti letittää toisten hiuksia ja tehdä kampauksia. Yläasteen jälkeen oli itsestäänselvää minne menen opiskelemaan.”

Ala on siis oikea, ja yrittäjyyttä on hyvä kesän aikana testata.

”Valmistun viimeistään ensi keväänä, joten minusta on kätevää, kun tiedän todennäköisesti jo ennen sitä, onko yrittäjyys juuri se minun juttuni vai ei”, hän pohtii.

Aliinan lähipiirissä on paljon yrittäjyyttä, joten monet siihen liittyvät asiat ovat entuudestaan tuttuja. Kimmokkeen 4H-kesäyrittäjyyteen Aliina sai koulusta.

”Laitoin yrityksen toimintaan aika nopealla aikataululla. Sukulaisten lisäksi paikallisen 4H-yhdistyksen toiminnanjohtaja Outi Jokela antoi tärkeitä neuvoja ja ohjeita. Yllättävän monta paperia piti täyttää, jotta saa ruveta liikkeenharjoittajana ihmisten hiuksia leikkaamaan”, Aliina toteaa.

Hankalinta oli keksiä paikka, jossa yritystoimintaa harjoittaa.

”Monena iltana lenkkeilin keskustassa ja katselin tyhjillään olevia tiloja. Onneksi sopiva löytyi, ja tämän sai vuokrattua näin lyhyeksi ajaksi. Koulusta sain myös paljon apua ja lainaksi muun muassa kampaamotuolin ja sukulaisilta kalusteita”, hän kertoo.

Aliina tekee liikkeessään hiusten leikkauksia kaiken ikäisille – ja melko edullisesti, sillä onhan hän vielä opiskelija. Pikakampauksia on tarjolla myös vaikka juhlia ajatellen tai miksei sellaisen voisi ottaa ihan arjen piristykseksikin.

Miten Puistokatu 18:ssa sijaitseva PopUp Parturikampaamo Aliina on sitten otettu vastaan?

”Oletettua paremmin, sillä joka päivä tällä viikolla on käynyt asiakkaita.”

Ilmeisesti sellaiselle kampaamolle on tarvetta, jonne voi poiketa tuosta vaan, ilman ajanvarausta.

Aliinan parturi-kampaamo palvelee asiakkaita heinäkuun puolelle saakka. Sen jälkeen kesäyrittäjä aikoo viettää lomaa.