Sastamalan ensimmäiset kulttuuriviikot tarjoavat luovaa toimintaa lapsille ja nuorille

Omafilmissä 2017 oli Metkan työpaja, joka käsitteli animointitekniikkaa ja elokuvan tekoa. Kuva: AaTee Productions.

Sastamalassa järjestetään syksyllä Lasten ja nuorten kulttuuriviikot teemalla Ympäristö. Kulttuuriviikot huipentuvat lauantaina 23.11. Sylvään koululla pidettäviin Lankku- ja Omafilmi-tapahtumiin. Illan päättää Vexve Areenalla järjestettävä Sykerock.

Kulttuuriviikot tarjoavat syksyn aikana luovaa toimintaa kaikille Sastamalan koulujen 1.–9. luokille. Syyslomaviikon jälkeen lapsille ja nuorille järjestetään ikäluokittain esimerkiksi työpajoja eri teemoilla, jotka tarkentuvat vielä kesälomien jälkeen.

Sastamalan lasten ja nuorten kulttuuriviikoilla on luvassa muun muassa sanataidepajoja, museovierailuja sekä Pop up -taidenäyttely Sastamalan kaupungin taidekokoelmasta. Työpajat järjestetään oppitunneilla kouluaikana ja ovat maksuttomia oppilaille, lauantaina 23.11. järjestettävät Lankku- ja Omafilmi-tapahtumat ovat myös maksuttomia.

Kulttuuriviikkojen työpajojen tuotoksia on nähtävillä Sylvään koulun Lankku- ja Omafilmi-tapahtumissa.

“Kulttuuriviikot on hieno yhteistyön ja yhteisen suunnittelun tulos, jossa eri toimijat yhdessä tuottavat lapsille ja nuorille kulttuuriin liittyvää toimintaa ja opetuksen sisältöä. Yhteisellä toteutuksella saadaan lisäarvoa koulun opetussuunnitelman toteuttamiseen, mutta myös luodaan lasten ja nuorten kulttuuria paikallisesti”, sanoo Sastamalan kaupungin opetuspäällikkö Kati Heikkilä.

Sastamalan lasten ja nuorten kulttuuriviikkoja ovat järjestämässä Sastamalan kulttuurikentän toimijat: kirjastopalvelut, kulttuuripalvelut, liikuntapalvelut, musiikkiopisto, nuorisopalvelut, perusopetus, Sastamalan Nuorisovaltuusto, Sastamalan Opisto, Sastamalan seudun museo, Suomalaisen kirjan museo Pukstaavi ja Suomen Kirjainstituutti.

Omafilmi etsii nuorten tekemiä elokuvia, joista nuorista koostuva raati valitsee kunkin ikäluokan parhaat palkittaviksi. Elokuvia voi lähettää Omafilmille 10.10. asti. Elokuvien lähettämisohjeet löytyvät sivulta http://www.omafilmi.fi