Sastamala 10 vuotta – Interaktiivinen videotaideteos tuo kevään keskelle pimeintä vuodenaikaa

Havainnekuva videotaideteoksesta. 

Sastamalassa kiertää marraskuussa 2019 interaktiivinen videoteos Sastamala maisemissa, joka tuo kevään keskelle pimeintä vuodenaikaa ja osallistaa kuntalaisia tekemään yhteistä teosta.

Teos toteutetaan videoprojisoinnein, jotka koostuvat Sastamalan maisemista ja kohteista eri vuodenaikoina kuvattuna. Teoksessa on noin kolmekymmentä erilaista maisemavaihtoehtoa ja katsoja voi osallistua teoksen tekemiseen vaihtamalla kuvia mieleisekseen.

Teoksella halutaan paitsi nostaa esiin Sastamalan kauneutta ja monipuolisuutta, myös osallistaa sastamalalaisia.

“Toivomme teoksen olevan sekä aktivoiva että kuntalaisia yhdistävä”, kertoo t2+r-taidekollektiivin mediataiteilija Niko Tiainen.

Teos on osa Sastamalan 10-vuotisjuhlavuotta ja sen kiertueesta tuotetaan video.

Taideteoksen toteuttaa sastamalalaislähtöinen t2+r ­­-taidekollektiivi. Kollektiivin muodostavat mediataiteilija Niko Tiainen, yhteisötaiteilija Elina Tiainen, taiteilija ja tuottaja Johannes Rantanen sekä valo- ja videokuvaaja Mónica Suárez Galindo. Kollektiivi on erikoistunut video mapping -tekniikkaan ja interaktiiviseen mediataiteeseen. Työryhmä on kiinnostunut tuomaan taidetta pois gallerioista katukuvaan ja osallistamaan katsojaa uudella tavalla

Videoprojisoinnit toteutetaan ympäri Sastamalaa marraskuussa seuraavasti: 

perjantai 1.11. Herkkujuustola, Häijää,

perjantai 8.11. Yllätysten Yö, Kiikka / Keikyä,

perjantai 15.11. Toukolan koulu, Kiikoinen,

perjantai 29.11. Vanhan ajan joulumarkkinat/Joulunavaus, Vammala.