Lukijan juttu: Lähiseudun maisemia ja luontoa lainamakasiinilla

Lainamakasiini itsessään on nähtävyys. Merja Laaksosen töihin voi tutustua kesäkuun ajan.

Merja Laaksosen taidenäyttelyn avajaiset olivat sunnuntaina 2.6. Kiikan lainamakasiinilla. Merjan tauluissa aiheina ovat lähiseudun maisemat, linnut ja kukat. Merjan taulut ovat nähtävänä kesäkuun ajan lainamakasiinin aukioloaikoina ja niitä voi myös ostaa.

Merjan taulut ja lainamakasiini itsessään ovat nähtävyys, joihin kannattaa käydä tutustumassa. Näyttelyn avajaiset tarjosivat aivan erityisen taide-elämyksen, kun Merjan taideteoksia sai ihastella tilanteeseen sopivan musiikin ja runojen säestyksellä. Merjan ja Pekan musiikki ja siihen saumattomasti yhdistetyt Heikki Mäkelän rauhallisella tyylillä lausumat runot loivat lainamakasiiniin mukavan, koskettavan ja läheisen tunnelman.
Lainamakasiini on vuonna 1858 valmistunut Kiikan lainaviljamakasiini, joka kunnostettiin talkoilla vuonna 1999 Kiikan kyläseuran toimesta.

Tänä kesänä lainamakasiinissa Merja Laaksosen näyttelyn jälkeen vielä kaksi taidenäyttelyä: heinäkuussa Kuvataidetta Kiikasta ja elokuussa Kaikki kiikkalaiset -valokuvanäyttely.
Lainamakasiini sijaitsee kirkonmäellä Kiikan kirkon kupeessa. Se on avoinna kesäkuun alusta elokuun loppuun torstaisin klo 17-19 ja sunnuntaisin klo 14-17.

Teksti ja kuva: Esa Mäkinen.