Sastamalan valtuusto: Päivystyksen tarkkailuosasto suljetaan kolmeksi kuukaudeksi

Tarkastuslautakunnan puheenjohtaja Eveliina Asikainen totesi vuoden 2018 arviointikertomuksesta, että kaupunki on kokonaisuudessaan noudattanut varsin hyvin uutta strategiaa. Hän toivoi, että hyvinvointikertomus voitaisiin yhdistää tilinpäätösasiakirjoihin, jotta asioita ei tarvitse etsiä monesta paikasta.

Sastamalan kaupunginvaltuusto sai maanantaina päättää terveyskeskussairaalan vuodeosasto 2:n vapautuvien tilojen käytöstä. Vuodeosaston uusi paikka on Kotikallion tiloissa, joka oli ennen tehostetun palveluasumisen yksikkö.

Vuodeosaston tiloihin siirretään Mielipiste eli mielenterveys- ja päihdehuollon palvelut. Alkujaan tiloihin suunniteltiin hammashoitolaa. Muutokset liittyvät vanhan kantasairaalan sisäilmaongelmiin.

Vasemmistoliiton Leena Saarela kysyi kiirevastaanoton eli päivystyksen tarkkailuosaston perään. Hän oli kuullut, että osasto suljetaan. Sosiaali- ja terveysjohtaja Päivi Tryyki vahvisti tiedon.

”Tarkkailuosasto suljetaan 1. heinäkuuta ja 30. syyskuuta väliseksi ajaksi. Meillä ei ole riittävästi henkilökuntaa. Jos vastaanotolle tulee henkilö, joka vaatii lääketieteellistä hoitoa, hänet siirretään vuodeosastolle. Jos tilaa ei ole, niin sitten muualle Pirkanmaalle, missä on tilaa. Tällaista tarkkailuosastoa ei terveyskeskuspäivystyksissä ole muualla Pirkanmaalla.”

Liikuntahalli sai siunauksen

Varilaan nousevan uuden koulun liikuntahallin rakentaminen sai siunauksen valtuustolta. Se sitoutui myöntämään tarvittavan määrärahan vuoden 2020 talousarvioon. Hallin kustannusarvio on 3,2 miljoonaa euroa. Siihen saadaan valtionapua 750 000 euroa.

”Olen tyytyväinen siihen, että yksimielisesti on päätetty rakentaa halli. Se tuo mahdollisuuden lapsille ja nuorille harrastaa liikuntaa. Samalla tuemme paikkakunnan urheiluseuroja”, kiitteli päätöstä kaupunginhallituksen puheenjohtaja Jenni Jokinen (sd).

Valtuusto myönsi tälle vuodelle Stormin ja Kärppälän alueitten vesihuollon kehittämiseen 400 000 euroa. Lisäksi Töllinmäen alueen vesihuoltoon myönnettiin 35 000 euroa.