Ensi-ilta keskiviikkona – Vesaranta tarjoilee ihmissuhdesoppaa kannanotolla höystettynä

Tällä porukalla laitetaan suhteet sekaisin Vesarannassa. Vaan kuka on takarivin mysteerihenkilö?

Vesarannan kesäteatteri luottaa tänäkin kesänä rempseään maalaiskomediaan. Tänään keskiviikkona 26. kesäkuuta ensi-iltansa saava Suhteet Sekaisin on Liisa Heiskasen kirjoittama näytelmä, jossa Vesarannan vehreään miljööhön marssitetaan nimensä mukaisesti sekavia ihmissuhteita.

Kuka on kenenkin naisystävän entisen miehen uuden avovaimon tyttären tyttöystävä? Entä kuka onkaan rakastunut kehen?

Käsikirjoittajana Heiskanen on Vesarannan kesäteatterille tuttu, sillä esimerkiksi Sortavalan Serkut ja Meijän Onni ovat lähtöisin hänen kynästään.

”Suhteet Sekaisin on kirjoitettu vuonna 2009, mutta sitä ei ole aiemmin näytelty. Ehkä siinä ei ole yhtä paljon alleviivaavia peruskliseitä kuin Heiskasen muissa teksteissä, mutta muuten se on helposti pureksittavaa ja kevyttä kesämenoa”, ohjaaja Kati Saukola miettii.

”Keveydestään huolimatta näytelmä tarjoaa myös tietynlaisen kannanoton siihen, miten parisuhteisiin nykyaikana suhtaudutaan”, jatkaa apulaisohjaaja Kari Rissanen.

Vesarannan kesäteatterin porukka on vääntänyt näytelmän kuviot entistä sekaisemmiksi. Esimerkiksi miesrooli onkin käännetty naiselle ja toisinpäin. Kaksi roolia on kirjoitettu kokonaan pois.

Saukolan esikoisohjaus

Suhteet Sekaisin on Kati Saukolan esikoisohjaus. Vesarannan hän sen sijaan tuntee kuin omat taskunsa, sillä takana on lukuisia rooleja sen estradilla.

”Olen ollut mukana seitsemässä näytelmässä, ensimmäisen kerran vuonna 1997”, hän laskeskelee.

Saukola on tuttu myös Vammalan teatterista. Kevättalvi onkin ollut naiselle tiukka rutistus, sillä Raviolla on pyörinyt teatterin juhlanäytelmä Kultainen vasikka samaan aikaan kun kesäteatterin harjoituksia on käynnistelty.

Näyttelijästä ohjaajaksi siirtyminen on ollut antoisaa, mutta haastavaa.

”Vaikeinta on ollut saada ihmiset paikalle sovittuna aikana”, Saukola naurahtaa, mutta vakavoituu sitten.

”Ohjaajana toimiminen vaatii täydellisen perehtymisen käsikirjoitukseen. On sisäistettävä jokainen roolihahmo, jotta pystyy ohjaamaan jokaista erikseen ja yksilöllisesti”, hän luonnehtii.

Rissanen muistuttaa, että rooli syntyy vasta vastanäyttelijöiden antaman dynamiikan kautta.

Suhteet Sekaisin ensi-ilta ke 26.6. klo 19. Viimeiset näytökset pe 2.8. klo 18 ja 22 yönäytöksenä.