Palokuntaveteraanit kokoontuivat tapaamaan tuttuja ja muistelemaan

Melkein kaikki osallistujat ennättivät yhteiskuvaan Keikyän VPK:n museopaloauton kanssa. Ajoneuvo on merkiltään Chevrolet ja vuosimallia 1952. Kesäpäivää isännöineen Keikyän VPK:n veteraaniosaston puheenjohtaja Pekka Nurmi on toinen oikealta.

Lähiseudun palokuntaveteraanit viettivät lauantaina kesäpäivää mökkeilyn merkeissä Keikyässä Aurajärvellä. Väkeä oli paikalla Kaakkois-Satakunnan ja Sastamalan alueelta.

“Tämä on vuosittainen perinne”, kertoo tapahtumaa isännöineen Keikyän VPK:n veteraaniosaston puheenjohtaja Pekka Nurmi.

“Järjestämisvastuu kiertää aina vuorollaan”, hän jatkaa.

Mukana oli reilut kolmekymmentä osallistujaa. Nuorin oli jälkipolvea ja joukon nestori 94-vuotias. Tapaamisen aluksi kunnioitettiin hiljaisella hetkellä kahta joukosta poistunutta palokuntaveteraania.

Kaakkois-Satakunnan ja Sastamalan alueen sisällä kesäinen kokoontuminen on merkittävin yhteinen tapaaminen vuoden varrella.

“Koko Länsi-Suomen Pelastusalan liitolla on sitten isompi veteraanitapahtuma. Se on tänä vuonna Kiukaisissa”, kertoo Kaakkois-Satakunnan ja Sastamalan alueen veteraanitoimikunnan puheenjohtaja Hannu Horila. Hän on myös Kiikan VPK:n puheenjohtaja.

Muisteltavaa kertynyt rutkasti

Aurajärvellä kesäpäivän keskeistä antia oli tuttujen tapaaminen ja jutteleminen.

“Näissä kokoontumisissa puhutaan paljon, kuten varmasti veteraanien tapaamisissa yleensäkin”, Pekka Nurmi toteaa. Muisteltavaa on vuosikymmenten varrella kertynyt rutkasti.

Pekka Nurmi ja Hannu Horila ovat molemmat aloittaneet palokuntatoiminnassa nuorella iällä.

“Silloin aikanansa joku sai minut puhuttua, että mennään katsomaan sinne. Ja heti jäin koukkuun”, Nurmi sanoo.

“Kymmenenvuotiaana se alkoi minulla. Poikakurssit silloin käytiin leireillä”, Horila kertoo varhaisista palokuntavuosistaan.

Kesäpäivässä nautittiin maistuva lounas ja makoisat täytekakkukahvit.

“Ruoka tuli hovitekijältä eli Haapaniemen Sirkkaliisalta Kiikasta ja me Vahamäen Paulan kanssa tarjoilimme”, kertoo Mirja Lähde Keikyän VPK:n veteraaniosastosta.

Sopimuspalokuntien veteraaniosastoilla on kullakin tahollaan omaa toimintaansa ympäri vuoden. Keikyässä ja Kiikassa on molemmissa säännölliset kokoontumiset.

“Tapaamme kerran kuukaudessa kahvittelun merkeissä”, kertovat Nurmi ja Horila.

“Keikyässä ohjelmassa voi joskus olla vaikkapa tietokilpailu”, Nurmi paljastaa.

Mukavan yhdessäolon lisäksi osallistujat pääsivät tutustumaan Keikyän VPK:n entisöityyn paloautoon sekä saunomaan ja uimaan. Ensi kesäksi tapaaminen sovittiin Harjavaltaan.

Kaakkois-Satakunnan ja Sastamalan alueen veteraanitoimikunnan puheenjohtaja Hannu Horila toivotti osallistujat tervetulleiksi.