Lukijan kysymys: “Ovatko Vammalan keskustan rantojen laiturit todella taloyhtiöiden omia?”

As Oy Tähtiranta lukee tässä Roismalanlahden suuntaan antavassa laiturissa Hopun urheilupuiston ja Kaalisaaren liepeillä.

Vammalan keskustaa rajaavat kauniit vesistöt, ja rannoilla on paljon kerrostaloja, joista osalla näyttäisi olevan oma laituri rannassa.

Alueviestiin yhteyttä ottanut naisihminen on kiinnostunut tietämään, ovatko laiturit todella taloyhtiöiden omia?

“Esimerkiksi As Oy Tähtiranta on merkinnyt itselleen oman laiturin Hopulle. Vieressä kulkee kuitenkin ihan yleinen ja ahkerasti käytössä oleva kävelytie. Toisaalta keskustan toisella puolella, Koskikadun ja Rautavedenkadun varrella olevien kerrostalojen ‘takapihoilla’ on useampi laituri, joissa ei ole mitään merkintää”, ahkerasti rannoilla lenkkeilevä nainen miettii.

Kysyimme asiasta Sastamalan kaupungilta ja yhdyskuntatekniikan päällikkö Pasi Lähteenmäeltä. 

“Se periaate meillä on ollut, että laiturille voidaan harkitusti myöntää lupa kaupungin rannoille. Ehtona on kuitenkin se, että niitä saavat myös kaikki muut käyttää”, Lähteenmäki vastaa.

Laiturin käyttö edellyttää tietenkin asiallista käytöstä, mutta yhdyskuntatekniikan päällikön mukaan esimerkiksi onkimisen ja uimassa käymisen tulisi onnistua myös taloyhtiöiden korvamerkitsemillä laitureilla.

“Kaupungin omistuksessa olevilla rannoilla ei pitäisi kenelläkään olla vain yksityiseen käyttöön tarkoitettua laituria”, hän korostaa. 

Kirkkokadun laitureilla ei ole merkintöjä. Lukijan kuva.

Kommentointi ei ole käytössä.