Yleisöltä: ”Perussuomalaiset eniten lapsiperheiden asialla”

”Perussuomalaiset eniten lapsiperheiden asialla. Näin uutisoi vahvasti Keskustalainen Maaseudun tulevaisuus tänä syksynä, tulos on saatu kattavan kyselytutkimuksen perusteella. Tutkimuksen mukaan maa­seu­­tumaisissa kun­nis­sa vas­taa­jis­ta vain joka kym­me­nes ar­vi­oi Kes­kus­tan aja­van lap­si­per­hei­den asi­aa. Tämä MT-lehden kysely kuvastaa hyvin myös Lauttakylän koulun ja lapsiperheiden asioiden hoitoa ja tilaa keskustajohtoisessa Huittisissa.

Vastineessaan Huittisten Perussuomalaisten mielipidekirjoitukseen Keskustalainen Joonas Immonen kuitenkin kyseenalaisti katsantokantamme.

Me Perussuomalaiset haluamme rakentaa tasavertaista ja lapsiystävällistä Huittista. Haluamme pitää myös sivukylät elinvoimaisina ja asuttuina sekä säilyttää kyläkoulut; emme halua, että lapset viettävät koulupäivinä 2,5 tuntia takseissa tai busseissa koulumatkaa tehden, kun kaikista muista Huittisten alakouluista ovat valot sammutettu kalliin jättikoulun valmistuttua. Mielestämme kaupungin pitää kehittää ja edistää mahdollisuuksia asua myös keskustaajaman ulkopuolella.

Nyt suunnitelmissa oleva uusi koulu tarkoittaisi nykyisen väestöennusteen mukaan sitä, ettemme jatkossa tarvitse enää mitään muuta alakoulua kaupungissamme. Sivistysjohtajan selvitysten ja Ylen väestökoneen perusteella vuotuinen syntyvyysennuste Huittisissa vuosille 2025-2040 laskee jo reilusti alle 60 lapsen. Syntyvien ikäluokkien ollessa 60-70 lapsen suuruisia kuutena peräkkäisenä vuonna, tarvitsemme koulupaikan maksimissaan 420 oppilaalle, eikä Loiman, Sammun, Suttilan tai edes Sallilan koululle ole enää tarvetta suunnitellun koulun valmistuttua.

Emme myöskään halua liian suuria ryhmäkokoja, mutta uusi koulu ei ehdi ratkaisuksi tämänhetkiseen tilanahtauteen. Yksi syy ahtauteen lienee ollut oppilaiden ohjaus Sammun ja Loiman koulun sijasta Lauttakylään. Kouluunottoalueita voidaan muokata ja tarvittaessa rakentaa lisätilaa nykyiseen Lauttakylän kouluun. Me Perussuomalaiset emme halua sälyttää velkojamme tulevien sukupolvien maksettavaksi. Emme halua käyttää opetukseen käytettäviä varoja kumipyörillä kulkemiseen. Emme halua, että ajaudumme kriisikunnaksi ja kuntaliitoksiin suuruudenhullujen investointien vuoksi. Lapsiperheet joutuvat tässä lopulta maksumiehiksi palvelutason laskun myötä.

Melkeinpä kysyisimme millaista maaseutupolitiikkaa Keskusta haluaa Huittisissa
rakentaa?”

Huittisten Perussuomalaisten valtuustoryhmä
Niina Immonen
Simo Riuttamäki
Ilkka Riuttamäki
Antti Suomela