Torttuhuijaus harmittaa Pyymäen Leipomossa -”Käytettiinkö leipomon hyvää mainetta tarkoitushakuisesti?”

Tänään vietetään Runebergin päivää, jolloin kahvihetken keskiössä on päivän nimikkotorttu.

Sastamalalaisen Pyymäen Leipomon nimellä myytiin toisen leipomon runebergintorttuja muutamassa helsinkiläisessä myyntipisteessä. Asia tuli ilmi vahingossa, kun Ilta-Sanomien makutestin toimittaja soitti Pyymäen Leipomoon ja halusi tarkistaa tuotteen painon, jota ei löytynyt myyntipakkauksesta. Samalla paljastui, että tuote ei voi olla Pyymäen, sillä tänä vuonna heidän runebergintorttujaan ei mennyt lainkaan myyntiin Helsinkiin.

Pirkko Syrjä Pyymäen Leipomosta kertoo, että Sastamalaan ja lähiseudulle Pyymäen Leipomo toimittaa tuotteet itse, mutta heidän tuotteitaan menee myyntiin myös eri puolille Suomea kahdenkin eri edustusliikkeen kautta. Toinen niistä toimittaa heidän valikoituja tuotteitaan Keski-Suomeen, ja toinen pääkaupunkiseudulle. Molemmilla edustusliikkeillä on valikoimissaan myös muiden leipomoiden tuotteita. Tänä vuonna Pyymäen Leipomon runebergintorttuja ei kuitenkaan ollut edustusliikkeiden tuotevalikoimissa.

Syrjä ei keksi muuta ratkaisua harmilliselle tapahtumalle kuin sen, että konsulentti on laittanut Helsingissä toisen leipomon tortut Pyymäen leivosrasiaan.

”Me tulemme selvittämään perusteellisesti, onko kyseessä vahinko, vai käytettiinkö hyvän leipomon hyvää mainetta tarkoitushakuisesti”, Syrjä toteaa.

”Asiakkaiden tulee voida luottaa 100-prosenttisesti siihen, että heidän pyymäkeläisenä ostamansa tuote on todellakin meidän.”

Alueviesti tavoitti pääkaupunkiseudulle Pyymäenkin tuotteita toimittavan tahon.

”Kaupan henkilökunta on laittanut vahingossa Elovainon Leipomon tortun Pyymäen koodille, mutta kyllä tässä tapauksessa meidän omavalvontakin on pettänyt, koska virhettä ei huomattu”, myöntää Jouni Lahdensivu Beremo Oy:stä.