Emmanmäen kuntoportaisiin mallia Huittisista – ”Tulossa riittävän haastavat ja pitkät portaat kuntoilijoiden ja urheilijoiden käyttöön”

Emmanmäki on talvisin suosittu mäenlaskupaikka.

Hanke kuntoportaiden saamiseksi Hopun urheilupuistoon Sastamalaan on nytkähtänyt eteenpäin.

Kaupungin liikuntapalvelupäällikkö Jari Aho kertoo, että pari yhdistystä on jo lupautunut talkoohommiin ja myös yksi hankkeen tukija on tiedossa.

”Nimiä paljastetaan sitten, kun saadaan homma käyntiin.”

Kuntoportaat rakennetaan Emmanmäen pulkkamäen viereen, rannasta katsottuna oikealle puolelle. Porraslinja on Ahon mukaan jo raivattu ja seuraavana toimenpiteenä suoritetaan mittaukset.

”Portaiden suunnittelu aloitetaan sitten mittausten jälkeen. Kävimme tutustumassa Huittisten kuntoportaisiin ja sieltä saimme hyvän pohjamallin”, Aho sanoo.

Huittisten Kännölään valmistui portaat tänä keväänä. Nimen Tahdon Portaat -saanut kunnonkohotuspaikka on rakennettu Huittisten kaupungin ja talkoolaisten yhteisponnistuksena, ja samanlaista yhteistyötä käynnistellään nyt myös Sastamalassa.

Korona on hidastanut projektin aloittamista hieman, mutta kun vauhtiin päästään, valmista syntyy nopeasti. Aho sanoo, että portaat on tavoite saada valmiiksi kesän aikana.

Portaiden pituudesta tai askelmien määrästä liikuntapalvelupäällikkö ei vielä osaa sanoa.

Tämä selviää sitten, kun saadaan tarkemmat mittaukset. Uskon, että saamme ihan riittävän pitkät ja haastavat kuntoportaat kuntoilijoiden sekä urheilijoiden käyttöön”, hän lupaa.