Vanhan kirjallisuuden päivät toteutuvat verkossa – YouTubessa kirjailijahaastatteluja ja tapahtumasta tuttuja osioita

Vanhan kirjallisuuden päivien 2020 graafinen ilme oli valmiina sekä julisteet painettuna. Kuvassa toiminnanjohtaja Päivi Mäki-Kerttula ja tuottaja Iida-Amalia Nikkilä.

Vanhan kirjallisuuden päivät on koronapandemian vuoksi siirretty kesälle 2021, mutta tapahtumatunnelmaan voi tulevana kesänä virittäytyä verkon välityksellä.

Netissä, kirjapäivien YouTube-kanavalla, lähetetään sekä perjantaina 26. että lauantaina 27. kesäkuuta mielenkiintoista ohjelmaa.

“Kirjaostoksillekin pääsee, kun seuraa tapahtuman kotisivuille toukokuun aikana ilmestyviä esittelyjä näytteilleasettajista sekä linkkejä heidän kotisivuilleen ja verkkokauppoihin”, vinkkaa toiminnanjohtaja Päivi Mäki-Kerttula tiedotteessa.

Kulttuuritalo Jaatsilla puolestaan voi sukeltaa tapahtuman 36-vuotiseen historiaan näyttelyssä Vanhan kirjallisuuden päivät 1985–2020.

Vanhan kirjallisuuden päivät verkossa

YouTubessa perjantain ohjelma alkaa yhdistyksen hallituksen puheenjohtaja Leena Majander-Reenpään tervehdyksellä kello 10.30.

Avauspuheenvuoron jälkeen vuorossa on tapahtumasta tuttu Elämäni tietokirjat -osio, jossa kuullaan tennistähti Jarkko Niemisen elämän tärkeimmistä tietokirjoista. Häntä haastattelee Parnasson vastaava tuottaja Karo Hämäläinen.

Kustannusliike Warelian kesätyöntekijät ja Vammalan lukion opiskelijat haastattelevat kirjailijoita sekä perjantaina että lauantaina kello 12-15. Perjantaina haastateltavina ovat Pekka Hassinen, Johanna Vuoksenmaa, Jarkko Tontti, Tiina Raevaara, Juri Nummelin ja Merim Al-Kharsani.

Lauantaina ohjelma alkaa keskipäivällä kirjailijahaastatteluilla. Silloin ovat vuorossa Timo Malmi, Maria Laakso, Jyrki Kallio, Jari Olavi Hiltunen, Jani Saxell ja Milla Peltonen.

Lauantaina ohjelman päättää Tyrvääläinen Tryki, jonka sisältö on siirretty verkkoon samanlaisena kuin olisi ollut tapahtumassakin. Trykin aloittaa Maria Laakso haastattelemalla Mauri Kunnasta hänen näkemyksistään Seitsemän veljestä -teoksesta.

Kustannustoimittaja Salla Yli-Erkkilä haastattelee kirjailijoita Tuija Sirosta ja Ilona Tomia Trykin toisessa osuudessa Kirjailija kuvittelee mennyttä ja tulevaa.

Trykin ja koko ohjelman päättää kustantaja Marko Vesterbacka haastattelemalla professori Aimo Hakasta ja poliisi Pentti Hiirijokea.

Vanhan kirjallisuuden päivät 1985–2020

Vanhan kirjallisuuden päivät 1985–2020 -näyttelyssä on esillä muun muassa 36 vuoden julisteet, pieni juhlasali, missä voi katsoa ohjelmaa eri vuosikymmeniltä, kirjanmyyntipiste, valokuvia ynnä muuta tapahtumaan oleellisesti liittyvää.

Näyttely on avoinna 26.6.–16.8. tiistaista sunnuntaihin klo 12–18 ja siihen on vapaa pääsy. Kulttuuritalo Jaatsi löytyy Sastamalasta osoitteesta Gallen-Kallelan katu 1.

Vanhan kirjallisuuden päivien ohjelma aikatauluineen ja linkkeineen sekä näytteilleasettajien tiedot ovat luettavissa kokonaisuudessaan osoitteessa www.vanhankirjallisuudenpaivat.com