Lampaat hoitavat pian maisemaa Suodenniemellä – “Ruokkia ei saa, mutta aidanraosta voi vähän rapsutella”

Kuvituskuva lampaista. Nämä yksilöt eivät ole Suodenniemen maisemanhoitajia.

Sastamalan kaupunki saa tänä vuonna uusia, nelijalkaisia kesätyöntekijöitä. Suodenniemelle, Kelarannan haapametsikköön viedään ensi viikolla joukko lampaita, jotka huolehtivat tulevina kuukausina alueen maisemanhoidosta.

Puistometsä, jonne lampaille on nyt aidattu alue, on kooltaan noin 1,5 hehtaaria.

“Se harvennettiin pari vuotta sitten ja kasvaa tällä hetkellä kovaa vauhtia umpeen haapavesakkoa. Jotenkin heti näin maisemanhoitolampaat tähän kohteeseen parhaimpana vaihtoehtona”, kertoo idean äiti, kaupunginpuutarhuri Suvi Isosävi.

Isosävin mukaan lampaat pitävät maiseman avoimena järvelle ja tarjoavat samalla sosiaalista hyötyä ilahduttamalla lapsia ja aikuisia.

“Lampaiden touhuja pääsee parhaiten seuraamaan vanhan puhdistamon tontilta Kelarannantien päästä. Ruokkiminen omilla eväillä on kielletty, mutta aidanraosta voi vähän rapsutella jos eläimet tulevat lähelle.”

Muitakin ideoita alueen kehittämiseksi

Kelarannan haapametsikkö on Suodenniemellä keskeisellä paikalla ja lähellä ulkoilma-aktiviteetteja. Alueella on jo uimaranta, laavu, yrittäjien Kelahovi sekä rantasauna, beach volley -kenttä, kesäteatteri ja veneranta. Lähitulevaisuudessa sinne valmistuu myös talkoilla tehty koirien uintipaikka.

Kaupunginpuutarhuri kertoo haluavansa lisätä alueen virkistyskäyttöä tulevina vuosina muutoinkin kuin lampailla.

“Esimerkiksi rakennuttamalla rantaan pitkospuureitin. Tähän projektiin tarvitaan yhteistyökumppaneita ja talkoolaisia esimerkiksi paikallisilta yhdistyksiltä.”

Tarkempaa ajankohtaa uusille suunnitelmille Isosävi ei ole vielä ehtinyt pohtia.

“Seurataan nyt ensin kuinka maisemanhoitolampaat pärjäävät kohteessa ja tehdään jatkosuunnitelmat sen mukaan.”

Jätä kommentti