”Toivomme, että läsnäolomme voisi rauhoittaa menoa” – Nuorisotyöntekijät jalkautuvat päättäjäisviikonloppuna Sastamalan nuorten pariin

Myös Karita Pyhälahti (edessä), Miia Koivuniemi ja Marita Helminen jalkautuvat nuorten pariin.

Kaupungin ja seurakunnan nuorisotyöntekijät jalkautuvat koulujen päättäjäisviikonloppuna Sastamalan nuorten pariin. Ensi viikon perjantaina liikkeellä on kymmenkunta ja lauantaina kahdeksan henkeä. 

Ensimmäisen kerran nuorisotyöntekijät jalkautuivat nuorten juhlinnan keskelle viime keväänä, ja kokemusta pidettiin onnistuneena. Tänä vuonna mukana ovat myös etsivät nuorisotyöntekijät.

“Viime vuonna jalkauduttiin lauantaina, joka on virallinen päätöspäivä, mutta koska tänä vuonna kouluilla ei järjestetä kevätjuhlia, varaudumme siihen että nuoria voi olla liikkeellä jo perjantaina”, toteaa erityisnuorisotyöntekijä Karita Pyhälahti.

Vammalan Kaalisaari on yleensä nuorten suosima paikka päättäreinä, mutta nuorisotyöntekijät kiertävät tarpeen mukaan myös muualla Sastamalassa. Nuorisotyöntekijät tunnistaa pinkeistä heijastinliiveistä.

Pyhälahti korostaa, ettei aikuisten ole tarkoitus olla vahtimassa nuoria, vaan kohdata heitä ja olla läsnä.

“Toivomme, että läsnäolomme voisi rauhoittaa menoa. Tarvittaessa autetaan ja joskus se voi olla tilanteeseen, kuten häiriökäyttäytymiseen puuttumista.”

Pyhälahti muistuttaa, että poliisi huolehtii turvallisuudesta ja vastuu alaikäisistä nuorista on aina huoltajilla.

“Olisikin hyvä, että myös vanhemmat lähtisivät katsomaan omiensa perään.”

Entä mahdollinen alkoholinkäyttö, tullaanko siihen puuttumaan?

“Poliisin kanssa tehdään yhteistyötä, heillä on viime kädessä vastuu valvoa lakien noudattamista”, Pyhälahti vastaa.

Jalkautumisessa tukena on viimevuotiseen tapaan K-supermarket Torikeskus.

Jos nuorilla tai vanhemmilla on huolta tai halua ottaa yhteyttä nuorisotyöntekijöihin, Karita Pyhälahden tavoittaa numerosta 040 661 4821 ja vastaavan nuorisotyöntekijä Miia Koivuniemen numerosta 040 0229147.