Ravintolarajoitusten purku toi säpinää Sastamalan iltaelämään – “Ennen varhaista valomerkkiä tuli pientä ruuhkaa”

Laiturikahvilassa nautittiin elävästä musiikista heti avajaisviikon lauantaina. Näin on asian laita oli myös Walter’s Pubissa. Arkistokuva / Pauliina Vilenius.

Ravintolarajoitusten purku toi heti ensimmäisenä viikonloppuna säpinää myös Sastamalan iltaelämään. Laiturikahvilassa oli perjantaina esiintymässä Maisteri T.

“Päivä oli sateenuhkainen, mutta illaksi taivas repesi ja illasta tuli oikein nätti. Noin sata pääsylippua myytiin ja tunnelma oli oikein kiva. Esiintyjä oli monille tuttu, ja ihmiset tulivat fiilistelemään hänen musiikkiaan”, kertoo ravintoloitsija Mikko Mäkelä.

Hänen mukaansa asiakkaat ovat tyytyväisiä, että ravintolaan pääsee vihdoinkin syömään ja juomaan.

“Anniskelu loppui kello 22 ja Laiturikahvila oli tyhjänä asiakkaista kello 23. Kaikki asiakkaat olivat hyvillä fiiliksillä vielä sulkemisaikaan, vaikka joutuivatkin kesken illan lähtemään pois ravintolasta. Mitään järjestyshäiriöitä ei ollut”, Mäkelä kiitteleee.

Walter´s Pubissa perjantai-ilta oli rauhallinen, eikä siellä ollut esiintyjää.

“Ennen varhaista valomerkkiä tuli pientä ruuhkaa, kun asiakkaat halusivat ostaa vielä yhdet juomat”, kertoo pubi-isäntä Hannu Latvakoski.

Lauantaina Walter´sissa esiintyi Jussi Syren & the Groundbrakers ja tupa oli Latvakosken mukaan niin täynnä kuin se oli rajoitusten mukaan mahdollista.

“On haastavaa noudattaa rajoituksia, jos terassit ovat täynnä ja tulee sade. Pitääkö terassillaistujat ajaa pois, vai voiko heidät ottaa sisälle? Varsinkin, kun melkein kaikki ovat maksaneet bändistä”, Latvakoski pohtii.

Hän toivoo loppujenkin rajoitusten poistamista, sillä nyt toiminnassa on haasteita.

“Tiliä pitäisi saada tehtyä, jotta laskupino madaltuisi. Eivät näytä päättäjät saavan luvattuja tukiakaan aikaiseksi”, mies harmittelee.