Yleisöltä: Kaalisaaren hyppytornista ja rantareitistä

Tämä on kommentti ja ehdotus niin nuorisotyön, kaupungin nuorisomyönteisyyden kuin virkistysreittejä käyttävän ranta-asujankin näkökulmasta.

Kaalisaaren hyppytorni uhkaa mennä käyttökieltoon tai jopa purkuun.  Vähintään ensiapua toisi ruoppaus, mutta se on tyyristä.

Samaan aikaan halutaan Kaalisaaren lähituntumaan – hinnasta välittämättä – askarrella n. 200 metriä lisää kesäkäyttöistä virkistysreittiä. Olemme ylpeitä ja iloisia kaupunkimme ihanista vesistön läheisyydessä kulkevista reiteistä, mutta niitä onneksemme on jo useiden kilometrien edestä ainakin keskustassa. Mitä lisäarvoa tähän tuo parisataa metriä? Se ei yhdistä rantareittejä kirkolle, sillan tuntumaan. Eikä se tuo edes kesäaikaista mahdollisuutta selviytyä turvallisemmin Liekolankadun ja Kirkkokadun risteyksestä, joka on vaarallinen kaikille kulkijoille.

Kaalisaaren ikoninen ja iloa tuottava hyppytorni kuuluu käyttökunnossa keskustaamme. Sen pitäminen kunnossa tukee kaupunkimme nuorisomyönteisyyttä, virkistysmahdollisuutta ja antaa edes jonkinmoisen signaalin uimiseen liittyvän hauskuuden ymmärtämisestä uimahallittomassa kaupungissa.

Taloustilanteemme ei paljon anna pelivaraa. Monia hankkeita on syytä katsoa uusiksi. Niin myös virkistysreittirahoille olisi monta muutakin kohdetta. Yksi niistä voisi olla Kaalisaaren hyppytorni.

Maria Nurminen, nuorisotyönohjaaja

Jätä kommentti