Lähes miljoonan euron pumppuauto vahvistaa Vammalan Betonin kilpailukykyä markkinoilla

Uusi betonin pumppausauto. Vasemmalta Riku Kiiskinen, Markus Koskelo ja Juuso Helminen.

Vesilahdentien varrella Sastamalassa oleva Vammalan Betoni Oy uskoo sitkeästi tulevaisuuteen. Ohdakkeiden polku kilpailussa ei pelota.

Yritys hankki juuri uuden valmisbetonin pumppausauton. Toimitusjohtaja Hannu Toriseva sanoo, että auto vahvistaa kilpailukykyä. Pumppausauto on lähes miljoonan euron investointi.

”Tällä uusimmalla pumppausautolla pääsee 58 metrin korkeuteen ja saman verran metrejä vaakatasoon. Nykyaikainen rakentaminen vaatii tällaista kalustoa. Auto pitää meidät kilpailussa mukana. Ei parane jäädä lepäämään, muuten muut menee ohitse.”

Rakennuselementit ja valmisbetoni ovat yrityksen päätuotteet. Yhteistyötä on tehty vuosia suurten rakennusliikkeiden kanssa.

”Uuden pumppausauton ensimmäinen työmaa on Nokialla ammattikoulun ja lukion kampuksella. Olemmekin aika paljon olleet mukana koulurakentamisessa”, sanoo Toriseva.

Yksi iso kohde on ollut ja on Ranta-Tampellan alue Tampereella.

”Sinne menee rakennuselementtejä. Ne ovatkin tällä hetkellä päätuotteemme.”

Uusi pumppausauto mahdollistaa valmisbetonin pumppauksen kymmenkerroksiseen taloon. Aiempi kalusto ylettyi seitsemänkerroksiseen. Uusi auto on saksalainen MAN-merkkinen. Pumppauslaitteet asennettiin Turkissa.

Markus Koskelo esittelee pumppausauton perässä olevaa laatikkoa, johon betoni tulee kuljetusautosta.

Työntekijöitä Vammalan Betonilla on 80. Heistä iso osa on ulkomailta.

”Taitaa olla ulkomaalaisia ja suomalaisia jokseenkin yhtä paljon. Koronakevään aikana oli tietenkin hieman harmia, kun osa ulkomaalaisista jäi jumiin joko kotimaahansa, tai Suomeen. Yksi puolalainen työntekijä on ollut täällä joulusta saakka. Nyt hän kyllä lähtee kuukaudeksi kotiin”, kertoo Hannu Toriseva.

Korona toi muutakin harmia.

”Kyllä se vaikutti tilauksiin, mutta nyt tilanne on normalisoitunut. Sinnikkyydellä on selvitty.”

Maanantaina uuteen pumppausautoon tutustui sen yhdeksi kuljettajaksi ryhtyvä Riku Kiiskinen. Hän tuli paikalle kesälomalta.

”Olen ajanut sekä betonin kuljetusautoa että pumppausautoa. Olen viihtynyt työssäni. Tämä on hyvä työmaa.”

”Niin, kunhan vanha isäntä ymmärtäisi jäädä eläkkeelle”, naurahtaa Hannu Toriseva.

Juuso Helminen ja Markus Koskelo ovat myös pumppausauton kuljettajia.

”Onhan se tarkka työtä. Pitää työmailla ottaa huomioon niin monta asiaa. Vaaditaan pitkää pinnaa ja kärsivällisyyttä”, toteavat miehet.

Pumppausauto ottaa betonin suoraan kuljetusautosta. Eli työmaille mennään aina kahdella autolla, kun tarvitaan pumppausta.

Riku Kiiskinen tutustumassa ohjaamoon.

Jätä kommentti