Kiikan Aurotar kuningatarkisan kolmas – “Meni paljon paremmin kuin ennakkoon kuviteltiin”

Aurotar ja rattailla ohjastaja Tuomo Ojanperä. Kuva: Ida Laine.

Kuninkuusravien ensikertalaisen, 10-vuotiaan suomenhevostamma Aurottaren omistaja ja valmentaja Matti Koskinen oli maanantaina syystäkin tyytyväinen mies.

Sastamalan Kiikasta Seinäjoelle matkanneen Aurottaren päätösmatkan kolmas sija varmisti sille kolmannen pallin myös tämän vuoden Kunkkari-kuningatarten kokonaiskilpailussa. Eroa kärkeen kertyi 2,6 sekuntia.

“Paremmin meni kuin ennakkoon kuviteltiin. Ajattelin, että jos hevonen olisi jollakin matkalla kolmas tai neljäs, olisin tyytyväinen”, Koskinen tuumi.

Lauantain avausmatkalla, 2100 metrillä, Aurotar ylitti maalilinjan rinta rinnan ennakkosuosikki Hetviinan kanssa ja lähti toiseen kilpailupäivään sijalta kaksi. Sunnuntaina juostuilla maililla (1609 metriä) ja 3100 metrillä hevonen sijoittui kolmanneksi, mikä varmisti sille myös yhteistuloksissa sijan kolme. Kuningattareksi ravasi Virin Camilla.

“Kyllähän joku jo lauantain perusteella ennakoi että Aurotar on kuningatar, mutta en päästänyt sellaista ajatusta mieleen. Kun kahden päivän aikana juostaan kolme kilpailua, ovat marginaalit pienet ja mitä vaan voi tapahtua.”

Ohjastaja Tuomo Ojanperä saa Koskiselta puhtaat paperit viikonlopun urakasta, eikä kisasta jäänyt muutenkaan mitään hampaankoloon, mies vakuuttaa.

Aurotar näyttää toipuneen kolmesta kilpailusta mainiosti.

“Se pääsi vielä illalla kotona ulos laitumelle ja söi tänä aamuna hyvin. Ei vaikuta olevan millänsäkään.”

Aurottaren kaverina Seinäjoella oli Koskisten toinen hevonen, Karkki Rols, mikä osoittautui oikeaksi ratkaisuksi. Lauantain ja sunnuntain välinen yö vieraassa tallissa meni mukavasti, kun tuttu lauma oli koossa.

Nyt Koskisen suunnitelmissa on ajaa tammalla palauttavaa lenkkiä ja pitää kisoista ainakin parin viikon tauko.

“Eiköhän tälle kesälle silti vielä raveja juosta.”

Vaan miten on, jäikö miehen mieleen kytemään toive Kiikkaan jonain päivänä matkaavasta ravikuningattaruudesta?

“Ei niin pitkälle kannata miettiä. Mutta jos hevonen pysyy terveenä ja tällä tasolla, on melko varmaa että se nähdään Kuninkuusraveissa myös ensi kesänä.”

Jätä kommentti