Kolme kotiseuturetkeä Sastamalassa – syyskuun erikoisuutena tyrväänkiälinen opastus

Viime kesän kotiseuturetkellä poikettiin muun muassa Pesurinkosken myllyllä. Kuva: Alueviestin arkisto / Minna Isotalo.

Sastamalan Oppaat ja Sastamalan kaupungin kulttuuripalvelut järjestävät elo-syyskuussa kolme kotiseuturetkeä Sastamalassa. 

Ensimmäisellä retkellä sunnuntaina 23.8. pääsee tutustumaan Suodenniemen ja Kiikoisten suunnille. Reitti kulkee Vammalan linja-autoasemalta Putajan kautta Suodenniemen kirkolle ja kotiseutumuseolle. Tämän jälkeen vieraillaan Tuori Distilling Companylla ja lounas nautitaan kahvila-ravintola Pianossa.

Kiikoisiin suunnataan Lavian kautta ja ensimmäiseksi käydään Tervahaudassa tutustumassa kotiseutumuseoon ja sen ympäristöön. Kiikoisten kirkon jälkeen nautitaan kahvit Kiikoisten kotiseututalolla ja Jaaran kautta kuljetaan takaisin kaupungin keskustaan linja-autoasemalle.

Sunnuntaina 6. syyskuuta suunnataan kohti Kiikkaa ja Keikyää. Linja-autoaseman jälkeen ajetaan Sarkia-museolle ja muistomerkeille. Kiikan kirkon jälkeen on lounas Vähähaaran kotiseututalolla. Lounaan jälkeen pääsee tutustumaan Äetsän voimalaitokseen, mihin harvoin on mahdollisuus päästä sisään.

Voimalaitoksen jälkeen kahvittelut on Nahkapaja Eliisa Marjaana Oy:ssä. Tämän jälkeen ajetaan Keikyän kirkon ja Ruoskintapaikan ohi Kiikan sillalle, missä ylitetään Kokemäenjoki ja ajetaan joen toista puolta Sastamalan keskustaan.

Viimeinen retki suuntautuu Etelä-Tyrväälle sunnuntaina 20. syyskuuta. Retken erikoisuutena on tyrväänkiälinen opastus. Ensimmäinen pysäkki on Tyrvään kappelihautausmaalla. Lounas nautitaan Illossa Saunamaailmassa ja kahvit yksityisessä Navettokirjastossa. Matka jatkuu kohti Levon metsästysseuran majaa, minkä jälkeen vieraillaan Ekojärven tilalla. Sieltä suunnataan takaisin linja-autoasemalle.

Kaikki retket lähtevät liikkeelle Sastamalan linja-autoasemalta kello 10 ja kestävät noin 6,5 tuntia. Kukin retkistä maksaa 30 euroa henkilöltä ja hintaan sisältyy auktorisoidun oppaan palvelut, linja-autokuljetus, keittolounas ja kahvi. Retken maksu suoritetaan käteisellä oppaalle. Matkan kohteissa voi tehdä ostoksia. 

Retkille on ennakkoilmoittautuminen viikkoa aiemmin perjantaina sähköpostilla miia.koskenheimo-huhtala@sastamala.fi tai puhelimitse 040 517 1671.

Jätä kommentti