Liikenneyhteys Sastamalasta Tampereelle paranee – Rautaveden Liikenne käynnistää Mouhijärven kautta kulkevan vakiovuoron

Rautaveden Liikenteen bussi Vammalan linja-autoasemalla.

Sastamalan joukkoliikenteen yhteydet Tampereelle lisääntyvät keskiviikkona 12. elokuuta. Rautaveden Liikenne Oy alkaa tuolloin liikennöidä uutta Sastamalan ja Tampereen välistä vakiovuoroa, joka ajetaan Mouhijärven kautta.

“Haluamme osaltamme olla kehittämässä alueen joukkoliikennettä. Sastamalan Mouhijärvi on ollut bussivuorojen osalta motissa, ja toivomme uuden vuoron parantavan asukkaiden liikkumismahdollisuuksia”, perustelee Rautaveden Liikenteen toimitusjohtaja Tarja Siivonen.

Uusi vuoro lähtee Sastamalasta klo 9.30, saapuu Karkkuun 9.50 ja Mouhijärvelle 10.05. Vuoro ei käy Nokian keskustassa, vaan pysäkki on Murhasaaren kohdalla (10.20). Tampereelle tullaan Pispalantorin sekä Keskustorin kautta, ja perillä linja-autoasemalla ollaan 10.50.

Paluuvuoro Tampereelta lähtee 13.10 ja ajaa samaa reittiä Sastamalaan. Murhasaaressa ollaan 13.40, Mouhijärvellä 14.00 ja Karkussa 14.15. Sastamalaan saavutaan 14.40. Tampereen-vuoroa liikennöidään arkisin maanantaista perjantaihin eli myös koulujen loma-aikoina.

Turun vuorolla hyvä startti

Rautaveden Liikenne avasi kesäkuun alussa täysin uuden reitin Huittisista Turkuun, jolta väliltä bussiliikenne oli jo täysin loppunut.

“Ihmisillä on aivan selvästi ollut liikkumistarvetta, sillä Turun-vuoro on saanut erinomaisen vastaanoton. Matkustajia on ollut yllättävän paljon”, iloitsee Siivonen.

Turun vuoro jatkaa liikennöintiä myös 12. elokuuta alkavalla talvikaudella. Huittinen–Turku -välillä aikataulu pysyy samana eli Huittisista lähdetään 8.30 ja Turkuun saavutaan 9.50. Sen sijaan paluuvuoron lähtöaikaa on asiakaspalautteiden pohjalta siirretty puoli tuntia myöhemmäksi. Uuden aikataulun mukaan Turusta lähdetään 11.30 ja Huittisissa ollaan 12.50.  Turun vuoroa liikennöidään arkisin maanantaista perjantaihin ja myös koulujen loma-aikoina.

Raumalle Huittisista Rautaveden Liikenne alkoi ajaa vuosi sitten. Vuoron suosio on kasvanut tasaisesti koko ajan. Kasvaneen kysynnän myötä yhtiö lisäsi kesäkuussa reitin reitille yhden vuoroparin. Talviliikenteen osalta aikatauluihin tulee muutoksia. Aamuvuoro Huittisista lähtee edelleen 8.30 ja saapuu Raumalle 9.35. Aamupäivän toinen lähtö Huittisista aikaistuu puolella tunnilla ja on jatkossa 12.10. Raumalta Huittisiin lähdetään uusilla aikatauluilla klo 10.05 ja 13.35.

Sastamalasta yhteydet Turkuun ja Raumalle

Yhteydet Turkuun ja Raumalle toimivat myös Sastamalasta. Klo 7.35 lähtevällä vuorolla on Huittisissa vaihtoyhteys sekä Turun että Rauman vuoroon. Samoin Turusta 11.30 ja Raumalta 13.35 lähtevillä vuoroilla on Huittisissa yhteys Sastamalaan lähtevään vuoroon.

Rautaveden Liikenne laajentaa talvikauden alkaessa nettilippujen myyntiä. Jatkossa yritysten kaikkiin vuoroihin myydään myös nettilippuja Matkahuollon verkkokaupan kautta.

Rautaveden Liikenne Oy liikennöi Pirkanmaalla, Satakunnassa ja Varsinais-Suomessa 17 eri kunnan alueella. Tämän lisäksi yritys toimii tilausliikenteessä.

Juttua muokattu 5.8. klo 9.19 korjaamalla viikonpäivä oikeaksi.

Jätä kommentti