Kuntalaisen toiveesta fatbike-telineet Torkalle – “Pienilllä asioilla voi olla positiivinen vaikutus”

Fatbike-pyörät sopii nyt laittaa näihin telineisiin. Kuva: Sastamalan kaupunki.

Sastamalaan Vammalan torille ja asioille keskustaan on nyt entistä kätevämpi poiketa kaksipyöräisellä. Torikeskuksen seinustalle sopii nyt jättää leveärenkaisempikin polkupyörä, sillä paikalle on ilmestynyt neljä uutta pyörätelinettä.

Kaupunginpuutarhuri Suvi Isosävi kertoo, että uusien telineiden taustalla on kuntalaispalaute.

“Meidän torivalvojamme kertoi muutama päivä sitten, että torilla eräs kuntalainen oli valitellut, ettei saa fatbikeaan kytkettyä kiinni mihinkään ja asianmukaisesti lukittua. Hän käy usein torilla ja keskustassa asioilla, eikä arvokasta pyörää voi jättää missään lukitsematta.”

Isosävi ryhtyi tuumasta toimeen ja ajatteli, että kaupungin oman korjaamon näppärät työntekijät Risto ja Ville osaavat varmasti tehdä fatbike-polkupyörälle hyvin istuvat telineet itse.

“Niinhän siinä sitten kävi, ja paljon nopeammin kuin olin ajatellut. Vanhat pyöräteline-elementit löytyivät keskusvaraston pihan nurkasta ja miehet tekivät niihin levennetyt raudat.”

Isosävin mukaan kustannuksia ei näin ollen paljoakaan syntynyt.

“Mieleeni tuli myös kaupungin pyöräilystrategia. Näin edistämme paikkakunnan pyöräilymyönteisyyttä samalla. Pienilläkin asioilla voidaan vaikuttaa positiivisesti kuntalaisten viihtyvyyteen.”

Jätä kommentti