Huittisissa myllätään Huhkolantietä – “Toivottavasti Suomen paras vesi maistuu saneerauksen jälkeen vielä paremmalta”

Huhkolantie on vuoden loppuun asti myllerryksen vallassa, kun koko kunnallistekniikka uusitaan.

Huhkolantiellä Huittisissa käynnistyi kuun alussa kokonaisvaltainen kunnallistekniikan saneeraus.
Saneerauksen yhteydessä uusitaan katupohjan rakennekerrokset, hulevesi- jätevesi ja talousvesijohdot, kaivot sekä katuvalaistus.

Myös asfalttipäällyste tullaan uusimaan, mutta se osuus töistä suoritetaan vasta vuonna 2022. Lisäksi kevyenliikenteen väylä siirretään urheilukentän puolelle.

Vasta tovi sitten Kuninkaisten suunnalla suoritettiin vesijohdon runkoputken uusimista, mutta vesihuoltopäällikkö Tero Järvenpää täsmentää, että Huhkolassa saneeraus on huomattavasti suurempaa.

”Terveyskeskuksen alueella tehdyssä saneerauksessa uusittiin vesijohdon runkoputki, kun taas Huhkolantiellä saneeraukseen on mennyt koko kokoojakatu ja sillä sijaitseva kunnallistekniikka”, hän sanoo.

Huhkolan saneerauksen on määrä valmistua vuoden loppuun mennessä.

Huhkolassa työ näkyy alueen asukkaille muuttuneina liikennejärjestelyinä.  Järvenpää kertoo, että Huhkolantien toinen kaista pyritään kuitenkin pitämään auki koko työn ajan.

”Mahdollisia päivän tai kahden sulkemisia kaistalle voi työn aikana tulla. Kiertotie on alueelle järjestetty”, hän kertoo.

Alueen liikennejärjestelyistä ilmoitetaan asukkaille laputuksilla sekä kaupungin verkkosivujen välityksellä. Hanke koskettaa liikennejärjestelyjen osalta kaikkia alueen asukkaita ja käyttäjiä.

Huittisten uusi alakoulu tullaan rakentamaan Huhkolantien perälle. Järvenpään mukaan tämä asia on painanut vaakakupissa saneerauksessa, mutta kunnostustöihin olisi jouduttu ilman uutta kouluakin.

”Huhkolantien kunto on ollut erittäin heikko päällysteen ja kunnallistekniikan osalta ja saneeraus olisi alkanut joka tapauksessa lähivuosina. Saneerausaikatauluun uudella koululla on ollut vaikutus, sillä koulun rakentamisen aikaista liikennettä kadun ja kunnallistekniikan nykyinen kunto ei olisi kestänyt”, hän perustelee.

Saneeraushankkeeseen on varattu 550 000 euroa, summa pitää sisällään katurakenteet, katuvalot ja kunnallistekniikan.

Vesijohtoverkostoa on saneerattu kuluneen vuoden aikana ahkerasti Huittisissa. Erilaiset vuodot ovat vaivanneet vesihuoltolaitosta jo pidempään ja Järvenpää uskookin remontoinnin auttavan etenkin tätä asiaa.

”Verkoston ikä ja vuodot kulkevat käsi kädessä. Saneerauksen myötä alueen toimitusvarmuus tulee nousemaan”, hän sanoo.

Myös alueen asukkaiden hulevesien poisto tehostuu ja uudet vesilinjat toimivat vanhoja tehokkaammin.

”Saneerauksia suunniteltaessa tärkeää on toimitusvarmuuden lisäksi myös laatu ja turvallisuus. Pyrimme toimittamaan mahdollisimman laadukasta ja puhdasta vettä asiakkaillemme ja sen pitää olla myös tulevaisuudessa meidän tärkein tehtävämme vesihuoltolaitoksena. Toivottavasti Suomen paras vesi maistuu saneerauksen jälkeen vielä paremmalta alueen asukkaille.”