Vanhempainyhdistys vetoaa: “Häijään koulun ei ole aika mennä kiinni”

Häijään koulua uhkaa lopettaminen muutaman vuoden kuluttua, kun Uotsolan yhteiskoulun remontti on valmis. Arkistokuva.

Häijään koulu on tunnelmaltaan lämmin, välittävä ja jokainen oppilas otetaan huomioon aina keittiöhenkilökuntaa myöten. Se on turvallinen ympäristö ja lapsistamme huomaa, miten hyvä koulu se on kasvaa. Rakennus on henkilökuntineen lapsen ymmärryksen kokoinen, päiväkodista siirrytään samassa rakennuksessa koulutielle. Henkilökunta luo lapsille tilan, jossa on mahdollisuus kehittyä ihmisenä sellaiseksi, jossa tulee kuulluksi ja nähdyksi. Se on arvokasta ja tärkeää.

Haluamme rauhoittaa lapsille nyt kouluympäristön, jossa on tutut aikuiset ja koulukaverit. Suotuisalla oppimisympäristöllä on iso merkitys myös oppimiseen ja koulurauhaan. Työrauha henkilökunnalle mahdollistaa työhön keskittymisen ja oman työnsä kehittämisen. Nyt epämääräisenä leijuva sulkemisen uhka häiritsee kaikkia, ja tämä aiheuttaa negatiivista kierrettä koko kaupungin maineelle. Sastamalalla ei ole sellaiseen varaa!

Mouhijärven yhteiskoulun saattoliikenne on nyt jo kaaottista ja vaarallista, Häijään koulun miltei sadan oppilaan siirto lisäisi liikennettä entisestään. Tulkaa katsomaan aamulla sitä liikennettä! Toistaiseksi mitään vakavampaa ei ole sattunut, mutta jos pihaan lisätään lähes sata oppilasta, ei se ainakaan turvallisuutta lisää.

Häijään koulun kiinteistölle ei tarvitse tehdä juuri nyt mitään. Se on terve rakennus, se lukee myös kaupungin omissa kuntokartoituksissa. Sieltä ei ole kiire pois. Se kestää koulun käytössä sellaisenaan vielä monta vuotta, ja tarjoaa tilat koululaisten lisäksi myös sekä päiväkodille että vapaa-ajan viettäjille.

Birgitta Heinisuo

Krista Sirén

Elina Sarkki

Timo Hellsten

Liisa Leinonen

Häijään koulun vanhempainyhdistys ry

Jätä kommentti