Pioneerikomppania harjoittelee torstaina murtotoimintaa purettavissa kerrostaloissa Huittisissa

Kuvituskuva alokkaiden valatilaisuudesta. Arkisto. 

Porin prikaatin 1.Pioneerikomppania harjoittelee murtotoimintaa Huittisten alueella tänään torstaina kello 8 alkaen. Harjoitustoiminta keskittyy Sahkon ja Lauttakylän alueella oleviin purettaviin kerrostaloihin.

Noin 30 henkilön harjoitusjoukko koostuu pääosin varusmiehistä sekä heitä kouluttavasta henkilökunnasta. Rakennetulla alueella harjoittelemisella tavoitellaan sitä, että taistelupioneerijoukkue kykenee edistämään liikettä mekaanisin välinein sekä murtopanoksin.

Harjoitustoiminnasta ei aiheudu ulkopuolisille vaaraa, mutta meluhaittoihin ja panssaroitujen ajoneuvojen liikkeeseen on hyvä varautua joukon saapuessa Sahkon alueelle ja sieltä poistuessa.

Päivän aikana purettavan kerrostalon sisällä käytetään kovaäänisiä välineitä, kuten moottorisahaa ja laikkaleikkuria. Harjoitusjoukko käyttää myös sisätiloissa pienikokoisia räjähdemurtopanoksia. Näiden panoksien aiheuttama melu ei edellytä kuulonsuojausta rakennuksen ulkopuolella.

Rakennus ja sen välitön lähialue eristetään joukon toiminnan ajaksi. Harjoitusampumatarvikkeita ei käytetä.

1.Pioneerikomppanian joukot siirtyvät kohteille panssaroiduilla miehistönkuljetusajoneuvoilla. Heidän varustukseensa kuuluu maastopukujen lisäksi muun muassa erilaiset suojavälineet, taisteluvarustus sekä rynnäkkökivääri.

Harjoitus kestää kello 17 saakka.

Todenmukainen ympäristö mahdollistaa harjaantumisen

Porin prikaati kouluttaa 1.Pioneerikomppaniassa Suomen kansanväliseen valmiusjoukkoon (SKVJ) koulutettavan taistelupioneerijoukkueen, jonka suorituskykyyn kuuluu vaativat rakennetun alueen tehtävät erilaisissa kriisitilanteissa niin kansallisen maanpuolustuksen kuin kansainvälisen toiminnan ympäristössä.

Taistelupioneerijoukkueen koulutus on edennyt vaiheeseen, jossa joukko harjaantuu vaativissa tehtävissä erilaisissa toimintaympäristöissä. Harjoittelu mahdollisen todenmukaisessa ympäristössä luo mahdollisuuksia joukon harjaantumisessa tasolle, joihin on erittäin vaikea simuloidussa ympäristössä päästä.

Jätä kommentti