Sasky panostaa ammattiin opiskelevien hyvinvointiin – “Aito mahdollisuus tukea ja kehittää”

Sulkapallo
Sulkapallo. Kuva: Pixabay.

Sasky koulutuskuntayhtymä on mukana Suomen ammatillisen koulutuksen kulttuuri- ja urheiluliitto SAKU ry:n koordinoimassa Hyvinvoiva amis -hankkeessa.

Hankkeen tavoitteena on lisätä ammattiin opiskelevien tietoja, taitoja ja motivaatiota huolehtia omasta terveydestään ja hyvinvoinnistaan jo opintojen aikana sekä lisätä liikettä oppilaitosten arjessa. Työkaluina hyödynnetään Ammattiosaajan työkykypassia ja Liikkuva amis -toimintaa.

“Hanke antaa aidon mahdollisuuden tukea ja kehittää opiskelijoiden hyvinvointia oppilaitosyhteisöissä”, kertoo Saskyn kuntayhtymäjohtaja ja SAKU ry:n hallituksen puheenjohtaja Antti Lahti.

Verkostossa on mukana kolmetoista ammatillisen koulutuksen järjestäjää, jotka lähtevät ottamaan työkykypassia ja Liikkuva amis -toimintaa käyttöön sekä laajentamaan ja juurruttamaan toimintaa osaksi oppilaitosten arkea. SAKU ry kehittää ja ylläpitää työkykypassin materiaaleja, työkaluja ja mobiilisovellusta.

Opetushallitus on myöntänyt hankkeelle rahoitusta 678 200 euroa. Myönnetystä avustuksesta Saskylle tuleva osuus on noin 180 000 euroa.

Jätä kommentti