Sastamalassa pian avautuva Funkkistalo tarjoaa nautintoa kaikille aisteille

Funkkistalon kutsuva sisäänkäynti.

Pala arvokasta Sastamalaa on jälleen laitettu entistäkin upeampaan kuosiin Kirsi-Marja ja Jarmo Niemisen toimesta, ja Marttilankadulla sijaitseva Funkkistalo avaa ovensa 27.11.

Talossa toimii kahvila, taidegalleria ja konserttisali, joka palvelee myös juhla- ja kokoustilana. Kahvilassa on väljästi noin 40 asiakaspaikkaa ja konserttisaliin mahtuu hyvin 100 henkilöä. Kesäaikana sisäpihalla palvelee lisäksi iso terassi ja rakennukseen eteen Marttilankadulle tulee keskieurooppalaiseen tyyliin pieniä kahden hengen pöytiä.

“Kaikkialle on esteetön kulku, myös kellarikerroksen galleriaan ja yläkerran konserttisaliin”, korostaa Kirsi-Marja Nieminen.

Ravintolatoimenpäällikkö Helena Siivonen kertoo, että Funkkistalon sykkeen halutaan hivelevän ihmisen kaikkia aisteja.

“Musiikkisalissa järjestetään live-konsertteja, näyttelytilassa taidenäyttelyitä ja katutason kahvilassa voi helliä makuhermoja. Kuuntelemme tietenkin myös asiakkaita herkällä korvalla, eli meille saa myös vinkata sellaisista tapahtumista, joita tiloihimme toivottaisiin”, Siivonen toteaa.

Funkkistalosta kerrotaan, että suunnitelmissa on tuoda eloa kortteliin myös yhteistyössä vieressä sijaitsevan Pukstaavin kanssa.

Korkea konserttisali palvelee myös juhla- ja kokoustilana. Tilaan mahtuu noin 100 henkilöä.

Tyrvään Pappilan kovasti kiitosta saanut keittiömestari Tapio Järvinen on suunnitellut myös Funkkistalon kahvilan makumaailman nordic bistron henkeen, tyrvääläisellä twistillä.

“Tarjolle tulee tanskalaisia kylmiä ja lämpimiä voileipiä, brysselin vohveleita makealla ja suolaisella täytteellä, salaatteja sekä paikan päällä koottu tapaslautanen. Vitriiniin tulee erilaisia kakkuja ja leivoksia, ja tietysti ihan kunnon perinteistä pullaa”, Järvinen luettelee.

Erikoiskahvien ja teevalikoiman lisäksi Funkkistalossa on A-oikeudet.

“Tulemme järjestämään viinien, oluiden ja grappojen tasting-tapahtumia. Olemme keskittyneet valittujen pientilojen tuotteisiin, joissa laatu on määrää tärkeämpi elementti”, Siivonen kertoo.

Funkkistalolla on myös oma nimikkokuohuviini.

Lohipastrami on saanut seurakseen muun muassa piparjuurimajoneesia ja pikkelöityä fenkolia…
…ja peuran kaverina on hillottua punasipulia ja pikkelöityjä suppilovahveroita.

Talvikaudella Funkkistalon kahvila on avoinna perjantaista sunnuntaihin kello 12-19 ja jouluviikolla koko viikon. Kesällä kahvila on avoinna joka päivä, samoin kesäterassi.

Konserttisalin upeasta akustiikasta saa käsityksen jo avajaisviikonlopun lauantaina 28.11., jolloin Veli-Pekka Bäckman musisoi tasatunnein. Live-esiintymisistä on varmistunut jo 4.12. Jussi Syren and The Groundbreakers, sekä 19.12. Tyrvää All Starsin joulukonsertti.

Kuvataiteilija Johanna Oraksen ”I’m Every Artist”, 50v -juhlavuosi 2020 -näyttelytapahtuma aloittaa Funkkistalon taidenäyttelyt.

“Hienoa, että saan päättää juhlavuoteni näin upeissa puitteissa”, Johanna Oras hehkuttaa.

Oraksen näyttely on avoinna jouluaatonaattoon saakka ja taiteilijan voi tavata galleriassa useampanakin päivänä. Näyttely on myyntinäyttely, ja taulujen lisäksi myynnissä on erilaisia taidekäsitöitä.

Johanna Oras sai idean Guernicalla -teokseensa Malagan Picasso -museossa vain hieman ennen kun korona alkoi jyllätä myös Euroopassa.
Ida Nopola ja Santra Lähde palvelevat kahvilassa asiakkaita, Tapio Järvinen vastaa makumaailmasta ja reseptiikasta.

Lue lisää aiheesta, Funkkistalon remontista on aiemmin Alueviestissä:

https://alueviesti.fi/2020/09/15/portaat-jotka-eivat-vie-minnekaan-ja-muita-erikoisuuksia-funkkistalo-kutsuu-kahville-ja-kulttuurin-pariin/

Jätä kommentti