“Vaik kaikest on kauhee haloo, niin Tyrväätä parempaa ei oo” – Välillä pannaan halvalla, mutta pohjalla kytee lämpö

Venla Ryyppä ja Karita Pyhälahti ovat Vammalan Teatterin uusia tähtiä. Tässä käydään keskustelua puistonpenkillä ja mietitään, mikä tekee henkilöstä aidon tyrvääläisen.

Täysin vailla pätevyyttä, mutta suurella sydämellä.

Näin lupaa viihdyttää yleisöään Tyrwää Show’n näyttelijäkatras tänä vuonna. Järjestyksessään 16. sketsi-ilottelu saa ensi-iltansa Vammalan Teatterissa tänään perjantaina. Kenraaliharjoituksen perusteella luvassa on tiukan tyrvääläistä tykitystä.

Vaikka reilun tunnin kestävään esitykseen on ripoteltu sketsejä yleismaailmallisistakin aiheista, kunnioittaa viihdekimara nimeään.

Tyrvään luontohetkessä Harri Kulmalan dokumenttihenkinen kertoja esittelee tyrvääläisen uros-oletetun, joka ei juuri krumeluureilla häikäise. Pääväritykseltään oletettu on ruskea ja Torikeskuksen harmaa, ja päässä on pankin mainospipo. Se ei suinkaan ole kannanotto, vaan päähine, joka on saatu ilmaiseksi. Ja koska sellainen on saatu, toki sitä pitää käyttää. Naaras-oletetun hän hurmaa tietenkin avajaisista keräämillään ilmaisilla ämpäreillä.

Tyrvääläinen nais-oletettu (Kati Saukola) lähestyy varoen mies-oletettua (Jarkko Mäkipää). Kertojana Harri Kulmala.

Uusina Tyrwää Show -kasvoina lavalla nähdään Karita Pyhälahti ja Venla Ryyppä. Illan suurimmat aplodit saa upeasti laulava Pyhälahti taivuttaessaan Stellan Piste-nimisen hitin ihan uudeksi.

Tyrvääläisessä versiossa koirankakka haisee, kissat karkailee ja hiekkalaatikkoon pissailee. Baarin ei voi mennä, ainakaan juomaan mitään, sillä taksi ei tule kuitenkaan. Pussikaljan kittaaminen on mahdotonta, koska Torkan takaa on viety penkit. Kukkaset kukkii – ilmaiseksi – mutta sekin ketuttaa.

Onneksi on ratkaisu: Sakeseen (Facebook-ryhmä Sastamalan keskusteluseinä) valittaminen!

Harri Kulmalan esittämällä lääkärillä on vauhtia ja piristäviä pillereitä, mutta ei varsinaisesti osaamista – paitsi että jalkaan kuuluu reisi ja varpaloisia. Karita Pyhälahti ihmettelevänä potilaana.

Show vyöryttää lavalle Sammaantien remontin, Prisma-hankkeen ja Kiikoisten löytöeläinpalvelun. Nähdäänpä estradilla myös aiemmilta vuosilta tuttu perinnemusiikkiporukka Kutuntoppaajat. Ovat kuulemma olleet kutunjuuston edistämismatkalla Mongoliassa.

Ei edes viihdettä ilman koronavirusta. Poikkeusaika tuodaan esiin lavan teippauksin, lentokoneesta tutuin ohjeistuksin sekä sketsien väliin upotetuin niksein. Teatterin porukka on kehittänyt kasvomaskeihin liittyviä luovia vinkkejä, joihin on kuulemma ammennettu THL:n salaisista raporteista.

Yleisön puolella turvallisuudesta huolehditaan muun muassa siten, että katsomossa joka toinen penkki on teipattu tukevasti pois käytöstä. Isommankaan seurueen ei ole mahdollista istua kylki kyljessä.

Teemu Mäkelä esittelee yhden teatterin ideoimista koronamaski-nikseistä.

Tyrwää Show’n suosiota ei tarvitse ihmetellä, kun katsoo ikkunasta ulos. Vettä sataa ja maisema on musta. Jos mieli meinaa kääntyä murheen puolelle, on Vammalan Teatterin tarjoama viihdepläjäys oiva tapa saada suupielet ylöspäin ainakin hetkellisesti.

Vaikka välillä pannaan halvalla, kaiken pohjalla kytee lämmin kotiseuturakkaus: Vaik kaikest on kauhee haloo, niin Tyrväätä parempaa ei oo.

Tämän vuoden show’ssa esiintyvät Karita Pyhälahti, Venla Ryyppä, Kati Saukola, Harri Kulmala, Jarkko Mäkipää ja Teemu Mäkelä. Heidän tarjoamaansa ilottelua on tarjolla 16. joulukuuta saakka.

Kutuntoppaajat ovat saaneet uuden jäsenen (Venla Ryyppä). Porukkaan kuuluvat myös Jarkko Mäkipää ja kuvasta puuttuva Teemu Mäkelä.
Uutistuokiossa esitellään ratkaisu Sastamalan uimahalliasiaan ja keskustelua herättäneisiin tyhjiin liiketiloihin. Ankkureina Harri Kulmala ja Karita Pyhälahti.
Koko porukka päättää esityksen kotiseuturakkautta henkivään kappaleeseen.

Jätä kommentti