Miksi Vinkin valot eivät pala? – ”Tupsahdin turvalleni valaisemattomalla osuudella”

Pentti Hiirijoki nappasi torstaina kuvan Vinkin kuntoradalta.

Sastamalalainen kuntoilija ja urheilumies, eläkeläinen Pentti Hiirijoki kummastelee Vinkin kuntoradan valaistusta – tai paremminkin useita pimeitä paikkoja.

Tilanne turhauttaa Hiirijokea siinä määrin, että hän teki aiheesta myös päivityksen Facebookin Tyrvää-ryhmään.

Hiirijoki kertoo, että hän oli uudenvuodenpäivänä illalla sauvakävelylenkillä Vinkissä ja laski pimeät lamput, joita oli kaikkiaan 35 kappaletta.

Kaupungin vastaavat virkamiehet olivat lomalla, mutta Hiirijoki laittoi liikuntapalveluihin viestiä asiasta. Sieltä vastattiin, että lamput tarkistetaan alkuviikosta.

”Eilen torstaina menin sitten hiihtämään puoli neljän aikaa iltapäivällä. Pimeyden tullessa ehjät lamput syttyivät. Jatkoin hiihtämistäni kunnes kivi nappasi suksenpohjaan kiinni ja tupsahdin turvalleni valaisemattomalla kohdalla. Lopetin siihen hiihtämiseni sillä kertaa, sen verran teki kipeää.”

Hiirijoki toteaa, että jos valaistuksen korjaaminen on rahasta kiinni, niin säästökohde ei voisi enempää pielessä olla.

”Nyt on hiihtokelit tulossa, tykkilunta on Vinkkiin luvassa. Sääennusteetkin lupaavat luonnon lunta lisää. Ihmisten pitää päästä turvallisesti liikkumaan.”

Sastamalan kaupungin liikuntapaikkojen kunnossapidosta kerrotaan, että Vinkin kuntoradan valaistusongelmien korjaamiseen tarvittaneen sähkömiestä.

”Juuri olemme menossa Vinkkiin sulaketta vaihtamaan. Ongelmana on, että sulake palaa melkein heti uudelleen. Tänään perjantaina valot saattavat palaa, mutta jatkosta ei sitten tiedä”, puhelimitse tavoitettu työntekijä kertoo.

Alueviesti jatkaa asian käsittelyä maanantaina.

Marraskuun alussa Vinkin kuntoradalla oli paikoin säkkipimeää. Otsalamppua olisi tarvittu.

Jätä kommentti