Susi jolkotteli pyörätietä pitkin Uotsolassa? – “Kyllä se oli meidän Rocky”, vakuuttaa koiranomistaja

Rocky-koiran karkureissu päätyi tällä kertaa otsikoihin. Kuva: Anne Kaasalainen.

Alueviestin toimitukseen yhteyttä ottanut Risto Heininen kertoo nähneensä Sastamalan Uotsolassa suden tiistaina kello 11.30 aikoihin. Erikoisen mahdollisesta havainnosta tekee se, että Heininen näki suden Vainiotiellä sijaitsevan rivitaloasuntonsa ikkunasta.

“Olin ikkunan ääressä tietokoneellani, kun havaitsin 30 metrin päässä läheisellä Uotsolantien kevyen liikenteen väylällä liikettä. Olin ällistynyt, kun näin suden jolkottelevan tietä pitkin kylälle päin”, hän kertoo.

“Ulkona oli sellainen myteri, että en lähtenyt jälkiä etsimään. Koitin kyllä tavoitella riistanhoitoyhdistyksen edustajaa.”

Heininen halusi ottaa yhteyttä Alueviestiin, jotta tieto mahdollisesta havainnosta leviäisi.

“Ihan vain varmuuden vuoksi haluan näkemästäni kertoa. Minusta ei ole huono asia, jos hiukan ihmisiä varoittelee, tässä on asutusta ja palveluja kuitenkin lähellä”, hän tuumaa.

Ei vahvistusta havainnolle

Mouhijärven riistanhoitoyhdistyksen toiminnanjohtaja Seppo Lauhamo korostaa, että Heinisen tekemää havaintoa ei voi vahvistaa.

“Vähintään jälkihavainto ja mittaukset tarvitaan, jotta voidaan sanoa, että oliko se susi. Tämän päivän havainnon suhteen on todennäköisesti jo myöhäistä, sillä aikaa on ehtinyt kulua muutamia tunteja, ja tuuli ja sade lienee sekoittanut jäljet.”

Peuroja Uotsolan alueella toki on, joten hyvin susi saattaisi ravinnon perässä kyseisillä kulmilla liikkua, Lauhamo miettii.

Lauhamo sanoo, että kaikista mahdollisista susihavainnoista on tärkeää ilmoittaa tuoreeltaan joko riistanhoitoyhdistykseen tai paikalliseen metsästysseuraan.

“Ei ole niin tarkkaa kenelle soittaa, viesti kyllä kulkee eteenpäin”, hän muistuttaa.

Rocky lähti karkureissulle

Tiistaina iltapäivällä toimitukseen otti yhteyttä Rocky-koiran omistaja Anne Kaasalainen Uotsolasta.

Hän kertoi sekarotuisen lemmikkinsä lähteneen karkuteille aamupäivällä. Koira oli kahden aikaan iltapäivällä palannut reissultaan kotiin.

“Rockyssa on saksanpaimenkoiraa, ja kai sitä voi erehtyä luulemaan sudeksi, vaikka se sutta pienemmän kokoinen onkin. Rocky on jo 12-vuotias, mutta kyllä se narttujen hajujen perässä saattaa mennä viipottaa pitkin kylää”, Kaasalainen kertoo.

Kaasalainen kertoo olevansa pahoillaan koiransa aiheuttamasta harmista.

“Olin tosiaan lumitöissä pihalla, kun koira pääsi livistämään. Lähdin sitä etsimään ja kiersin sellaisia paikkoja, joissa se on ennenkin käynyt. Rocky ei livistänyt omille teilleen ensimmäistä kertaa”, Kaasalainen kertoo.

Todennäköisesti Uotsolassa siis havaittiin tiistaina karkuteillä ollut Rocky-koira, ei sutta.

Juttua on muokattu kello 15.40. Lisätty Anne Kaasalaisen kommentit ja tieto, että havaittu eläin oli todennäköisesti koira.

Jätä kommentti