Töissä koronasta huolimatta osa 2 – “Meitä duunareita eivät pysty robotit ja automaatit korvaamaan”

Leipurit leipovat leipää leipomoissa yön tunteina – koronasta huolimatta. Kuvituskuva Pixabay.

Kiitos SAK:n paikallisjärjestön hallitukselle ajankohtaisesta tekstistä ja arjen todellisuudesta. Me PAM:n paikallisosasto haluamme tuoda esille oman kantamme tähän samaan asiaan.

Hallitus on laittanut kovia rajoituksia matkailu- ja ravintola-alalle, mikä on näkynyt meidän alalla konkursseina, työttömyytenä ja lomautuksina. Vaikka korona koskettaa ihan kaikkia, niin on meillä vielä työntekijöitä MaRa-alalla, jotka tekevät töitä työpaikoillaan, ihmisten parissa, eikä työtä voi tehdä etänä.

Vartijat huolehtivat meidän turvallisuudestamme työpaikoilla. Siivoojien ja kiinteistönhoitajien on mentävä joka päivä huolehtimaan meidän ihmisten tiloista ja paikoista, että ne ovat kunnossa, turvallisia ja siistejä.

Tukussa varastotyöntekijät pakkaavat rullakoita kaupoille, jotta kaupassa on tavaraa mitä meostamme. Leipurit leipovat leipää leipomoissa yön tunteina, jotta sinulla olisi leipää pöydässä perheellesi. Kaupan työntekijät painavat aamusta yömyöhään töissä palvellen meitä. Autokuskit tuovat tavaraa kauppoihin yön tunteina. Apteekit palvelevat meitä, toistaiseksi parturi-kampaajat ovat saaneet olla töissä.

Ei pidä unohtaa myöskään muita aloja, joilla työtä tehdään koronasta huolimatta. Maatilalla on navettaan mentävä vaikka olisikin robottilypsykone. Maitoauto tulee hakemaan maidon ja vie meijerille, jotta sinulla olisi maitoa ja juustoa pöydässä.

Elintarvikeala pyörii ihan samalla lailla kuin ennen koronaa. Töitä tehdään, jotta meillä olisi lihaa, kalaa ja hilloa pöydässä.

Kaikkia töitä ei vaan pysty tekemään etänä, meitä duunareita löytyy aika paljon ja meitä eivät pysty robotit ja automaatit korvaamaan.

PAM-Sastamalan seudun ammattiosasto 767 johtokunta

Jätä kommentti