Sastamala saanut osansa Huittisten tartuntaryppäästä – “Yhtä lukuun ottamatta tapaukset liittyvät Huittisten ketjuihin”

Kuvituskuva Pixabay.

Huittisissa todettiin viime viikon aikana yhteensä 22 koronatartuntaa. Sotesin tartuntatautilääkäri Antti Wallgrenin mukaan myös Sastamala sai osansa tartuntaryppäästä.

“Tartuntatautiketjut kaikissa tapauksissa, joita on viime viikolta yhteensä 7, on tiedossa. Yhtä lukuun ottamatta tapaukset liittyvät Huittisten tartuntaketjuihin”, Wallgren totesi tiistaina aamulla.

Tiistaina Sastamalassa oli todettu 67 koronatartuntaa. Maanantaina tapauksia päivittyi tartuntatautirekisteriin neljä ja sunnuntaina yksi. Toisen aallon ajalta tartuntoja on Sastamalassa 52.

Sastamalassa karanteeniin asetettuja on tällä hetkellä reilu 40. Wallgrenin mukaan on hyvin mahdollista, että jatkotartuntoja vielä ilmenee, sillä joukossa on myös perhealtistumisia.

Vaikka koronatilanne naapurikunnassa on levinnyt nopeasti, pitää tartuntatautilääkäri Sastamalan tilannetta vielä hallittavissa olevana. Hän antaa kiitosta Huittisten ja Satakunnan sekä TAYS infektioyksikön erinomaisesta tartunnanjäljityksestä.

“Suurin osa nyt todetuista tapauksissa oli jo valmiiksi karanteenissa.”

Ensi viikolla Sastamalassa vietettävän talviloman varalle Antti Wallgrenilla on neuvo: Hän kehottaa välttämään matkustamista erityisesti Uudenmaan ja Satakunnan alueelle.

Talvisista keleistä kannattaa nauttia suosimalla ulkoliikuntaa.

  • avatar Mullikuhnuri

    Ihmiset, ryhdistäytykää! Ei voi olla mahdotonta luopua pikku mukavuuksista yhteisen vastustajan kukistamiseksi. Lopetetaan tarpeeton kokoontuminen juorukerhoihin ja kaljakuppiloihin, suljetaan baarit, koulut, mitä vaan että päästään irti koronasta. Tämä on meidän sukupolviemme Talvisota, vieläpä vähäpätöinen, jos verrataan tätä koettelumusta oikeisiin sotiin. Jos koronan aiheuttamat sulkutoimet aiheuttavat mielipahaa ja vähäisiä traumoja äidin pikku mussukoille ja viinakramppeja pahimmille juopoille, se on vähäistä siihen verrattuna, minkälaisia seurauksia sodat käynyt sukupolvi kohtasi.
    Koronapandemiaan liittyviin salaliittoteorioihin ja väärän tiedon levitykseen sopii sota-ajan iskulause: Kuulut kotirintamaan. Tukahduta jokainen kuulopuhe – juoru -huhu!

Jätä kommentti