Rehtori Andersson: ”Nyt joku roti yhteistoimintaan ja tiedottamiseen”

Jari Andersson
Jari Andersson. Kuva: Veli-Matti Saksi / Alueviestin arkisto.

Sastamalassa valmisteltiin nopeasti etäopetukseen siirtymistä muun muassa Sylvään koulussa. Taustalla oli valtoneuvoston tiedotustilaisuudessaan antama ilmoitus.

Työ oli käynnistettävä ripeästi. Alkava viikko on koululaisilla hiihtolomaa.

”Alettiin jakaa laitteita, siirtää ryhmiä Teamsiin, muuttaa työskentelyaikoja, laitettiin ruokakassikyselyt huoltajille”, listaa rehtori Jari Andersson urakkaa. Hän on kirjoittanut asiasta julkisen Facebook-päivityksen.

Illan edellä perjantaina Pirkanmaan pandemiaohjausryhmä ilmoitti, että maakunnassa ei ole tällä hetkellä epidemiologisia perusteita siirtyä etäopetukseen. Varaus tosin jäi olemaan.

Jari Andersson ihmettelee, miksi valtioneuvosto ja alueet eivät voineet keskustella siten, että koko koneisto olisi toiminut yhteisten pelimerkkien mukaisesti. Hän kirjoittaa olevansa erittäin huolissaan nykytilanteesta.

”Säätäkää sellaiset lait, että voidaan toimia selkein perustein ja voidaan vaikuttaa niihin kohtiin, jotka eivät toimi. Kansakunta tarvitsee kriisin aikana selkeätä johtajuutta, ei näpertelyä ja laintulkintaongelmien kanssa pelaamista”, Jari Andersson toteaa. ”Nyt joku roti yhteistoimintaan ja tiedottamiseen.”