LanttuLIT kertoo lapsille ja nuorille kirjoista ja ihmisistä kirjojen takana – YouTube-videoilla innostetaan lukemaan

Kuvankaappaus LanttuLIT-sivuston videolta. Siinä Hannu Sepponen haastattelee Jukka-Pekka Palviaista. Kuvassa kirjailija antaa isoäidilleen etähalin.

LanttuLit-kirjailija- ja kuvittajaryhmä on luonut lapsille ja nuorille sivuston, jota esimerkiksi luokan- ja äidinkielenopettajat, varhaiskasvatus- ja sanataideammattilaiset sekä kirjastotyöntekijät voivat hyödyntää. Sivuston tarkoituksena on innostaa lapsia ja nuoria lukemaan.

LanttuLit-sivusto julkaistaan virallisesti valtakunnallisella Lukuviikolla (5.-11.4.2021).

Kirjailijat ja kuvittajat esittelevät sivustolle kootuilla tallenteilla teoksiaan, kertovat työstään sekä vastaavat lasten ja nuorten heille usein esittämiin kysymyksiin.

Sivustolla esiteltävät kirjailijat tai kuvittajat ovat kaikki julkaisseet yhden tai useamman kirjan Kariston (osa Otava-yhtymää) kautta, mutta videoilla he esittelevät myös muiden kustantamojen kautta julkaistuja teoksia.

LanttuLit-sivusto ja sen tallenteet on tehty talkoovoimin. Sivusto ei ole kaupallinen eikä sponsoroitu, eikä sen kautta myydä mitään.

Sivustolta löytyy myös lasten- ja nuortenkirjallisuussivusto Sivupiirin esittelyvideo sekä linkkejä lasten ja nuortenkirjallisuuteen liittyviin sisältöihin (esimerkiksi tapahtumat, kilpailut, lukuvinkit).

Tutustu LanttuLIT-sivustoon tästä.

Jätä kommentti