Jari Andersson raportoimaan lastenoikeuksista – “Nimitys on todella suuri kunnia”

Jari Andersson ja ystäväperheen cavalierkingcharlesinspanieli Mauno. Kuva: Anderssonin kotialbumi.

Sastamalan Sylvään koulun rehtori ja kaupunginvaltuutettu (kok.) Jari Andersson on valittu EU:n lastenoikeuksien strategian ja lapsitakuuasiakirjan raportoijaksi. Nimitys tapahtui torstaina 22. huhtikuuta.

Jari Andersson, mitä tämä valinta sinulle merkitsee?
“Nimitys tehtävään on todella suuri kunnia ja tarkoittaa myös samalla vaativaa selvittämis- ja kirjoittamisprosessia.”

Miten tällaiseen tehtävään voi ylipäänsä tulla valituksi?
“Tehtävään voidaan valita raportoijaksi Euroopan unionin poliittisten ryhmien välisten neuvottelujen tuloksena. Toimin alueiden komiteassa ja edustan Suomen valtuuskuntaa. Toimin Sedec-valiokunnassa, joka vastaa sosiaalipolitiikan, koulutuksen, työllisyyden ja kulttuurin alueista unionin tasolla.”

Mitä tehtävä pitää sisällään, eli mitä sinä valinnan myötä tarkalleen ottaen teet?
“Tulen vastaamaan raportin laadinnasta Euroopan unionin toimielinten käyttöön. Koska EU:n lastenoikeuksien strategia kattaa kaikki unionin 27 jäsenmaata, tulee toimia siten, että raportissa olevat ehdotukset ja toimenpiteet voidaan hyväksyä kaikissa Euroopan unionin jäsenmaassa.”

Onko raportoinnilla vaikutusta työhösi tai muihin luottamustehtäviisi?
“Nykyisen työtehtävän tai luottamustehtävien kannalta tällä nimityksellä ei ole vaikutuksia.”