Sastamalan seurakuntaan kaksi uutta pastoria sekä diakoniaviranhaltija

Tyrvään kirkko ja Vammaskosken silta. Arkistokuva: Pauliina Vilenius.

Kirkkoneuvosto valitsi keskiviikkona kokouksessaan Sastamalan seurakuntaan kaksi uutta seurakuntapastoria sekä uuden diakoniaviranhaltijan.

Pastoreina aloittavat Henrik Pääkkönen ja Aija Aurén, diakoniaviranhaltijaksi valittiin Ilona Lakkonen.

Teologian maisteri Henrik Pääkkösen virka on tiedotuksesta ja viestinnästä vastaavan seurakuntapastorin virka.

Kirkkoneuvoston mukaan Pääkkönen on virkaa hakeneista pätevin ja sopivin, ja hänellä on hakijoista haastattelun ja hakemuksensa perusteella eniten osaamista seurakunnan viestinnän ja tiedotuksen tehtäviin sekä parhaat edellytykset kehittää Sastamalan seurakunnan viestintää.

Virkamääräystä Tampereen hiippakunnan tuomiokapitulilta haetaan 1. heinäkuuta alkaen.

Aija Aurén valittiin Etelä-Tyrvään seurakuntapiirin seurakuntapastorin virkaan. Aurén on koulutukseltaan teologian ja kasvatustieteen maisteri, Master of Science, pastori, ja virkaa hakeneista pätevin ja sopivin.

Aurénilla on hakijoista eniten kokemusta ja koulutusta ja haastattelun perusteella parhaat edellytykset viran pitkäaikaiseen menestykselliseen hoitamiseen.

Hänelle pyydetään tuomiokapitulilta virkamääräystä kesäkuun alusta lukien.

Dikoniaviranhaltijan virkaa hakeneista sopivimmaksi todettu Ilona Lakkonen on koulutukseltaan sairaanhoitaja-diakonissa. Vaadittavan tutkinnon lisäksi hänellä on monipuolinen työkokemus ja haastattelun toteuttaneen työryhmän arvion mukaan parhaat vuorovaikutus- ja yhteistyötaidot sekä edellytykset seurakunnan diakonian virkaan.

Lakkonen aloittaa virassaan 1. kesäkuuta.

Jätä kommentti