“Olen esimies, jota on helppo lähestyä” – Teemu Niemisen mukaan Kokemäki on hyvä kaupunki elää ja asua

Kokemäen tuore kaupunginjohtaja Teemu Nieminen kertoo olevansa helposti lähestyttävä esimies.

1. Kuka olet?

“Olen Kokemäen uusi kaupunginjohtaja Teemu Nieminen. Olen 48-vuotias neljän pojan isä. Perheeseeni kuuluvat Sanna-vaimo sekä pojat Aleksi, Joonas, Matias ja Topias. Vanhin pojista, Aleksi, on jo muuttanut omaan kotiin.

Lisäksi kotoa löytyy pari karjalankarhukoiraa ja yksi noutaja. Harrastuksiini kuulu liikkuminen luonnossa kävellen ja pyöräilleen. Syksyisin harrastan metsästystä.”

2. Sinut valittiin Kokemäen kaupunginjohtajaksi joulukuussa. Mikä sai sinut hakemaan tätä pestiä? Millainen työhistoria sinulla on, millaiset ovat olleet askelmerkit kaupunginjohtajuuteen?

“Olen koulutukseltani kauppatieteen maisteri ja sen lisäksi olen suorittanut ammatillisen opettajakoulutuksen sekä muita täydentäviä koulutuksia vuosien varrella.

Ennen kaupunginjohtajan virkaa toimin elinkeinoelämän puolella Kokema Oy:n toimitusjohtajana. Toimin myös Kokemäen Sähkö Oy:n hallituksen jäsenenä ja viime vuonna myös puheenjohtajana.

Kun paikka syksyllä tuli hakuun, totesin että kaikki se koulutus ja kokemus, jonka olen saanut vuosien varrella, tuki päätöstäni hakeutua kaupunginjohtajaksi.”

3. Miten sinut on otettu vastaan uudessa työyhteisössä ja millainen esimies haluat olla?

“Kokemäellä on todella hyvä työilmapiiri ja minut on otettu oikein hyvin vastaan työyhteisössä. Ammattitaitoiset työkaverit ovat tukeneet minua hyvin perehtyessäni uusiin tehtäviin.

Olen esimies, jota on helppo lähestyä ja jonka kanssa on hyvä keskustella asiasta kuin asiasta. Annan vastuuta asioiden hoidossa henkilöstölle, mutta haluan myös saada perustelut tehdyille päätöksille. Olen myös aina henkilöstön käytettävissä haastavien asioiden ratkaisemisessa.

Molemminpuolinen luottamus asioiden hoidossa on minulle erityisen tärkeätä.”

4. Koronapandemia on vaikuttanut myös kuntien talouteen. Mitä Kokemäelle kuuluu keväällä 2021?

“Kuten monessa muussakin kunnassa, niin myös Kokemäellä, osittain koronan vaikutuksesta, kaupungin tilinpäätös näyttää 3,3 miljoonaa ylijäämää. Taseeseen oli kertynyt aikaisempaa alijäämää 0,7 miljoonaa euroa. Eli nyt alijäämä on katettu ja tase näyttää runsasta 2,5 miljoonaa ylijäämää.

Vuosi on kunnissa ollut erityisen rankka. On jouduttu tekemään isoja päätöksiä tilanteissa, joissa ei ole tiedetty tulevasta. On jouduttu opettelemaan aivan uudenlaisia tapoja toimia, jotta palvelut kuntalaisille on voitu järjestää.

Henkilöstö on joutunut joustamaan ja siitä suuri kiitos kuuluu heille.”

5. Pikkukaupungit joutuvat toisinaan kamppailemaan asukkaistaan ja yrityksistään. Mitkä ovat Kokemäen vetovoimatekijät ja ne seikat, joilla uusia asukkaita ja toimijoita saadaan houkuteltua kaupunkiin?

“Kokemäellä on paljonkin vetovoimatekijöitä sekä myös pitovoimatekijöitä. Kokemäen elinvoimaisuuden lähtökohtana ovat asuinviihtyisyys, saavutettavuus, koulutus sekä elinkeinoelämän ja julkisen sektorin tarjoamat monipuoliset palvelut.

Kokemäellä voi asua keskustassa tai sen välittömässä läheisyydessä luonnon keskellä tai vaikka vesistön äärellä ja samalla nauttia monipuolisista harrastusmahdollisuuksista, tapahtumista ja kulttuurista.

Meillä on hyvin monipuolinen ja laaja elinkeinoelämä, joka koostuu noin 500 eri alan yrityksestä. Valtatie 2:n sekä raideliikenteen kulku Kokemäellä antaa myös sijainnillista vetovoimaa.”

6. Uuden työn haltuun ottaminen on varmasti ollut hektistä. Miten vietät vapaa-aikaasi ja millä tavoin rentoudut?

“Omat haasteensa on tuonut koronan aiheuttamat poikkeusolot ja henkilökohtaisten kontaktien puuttuminen. Onneksi sähköiset järjestelmät ovat mahdollistaneet edes osittain tapaamiset.

Asun itse Tuomaalassa lähellä Pitkäjärven vapaa-ajan keskusta, jossa mäntyinen kangasmaasto antaa monia mahdollisuuksia liikkumiseen. Alueen reitit ja polut sekä uimaranta ovat tulleet hyvin tutuiksi. Samoin osallistuminen syksyisin hirvijahtiin mukavien kavereiden kanssa rentouttaa mieltä.

Kesällä perheen kanssa vietetty yhteinen aika mökillä Pälpälänlahdella lataa akut tehokkaasti. Ystävien kanssa vietetty aika on myös tehokasta palautumista.”

7. Minkä kirjan luit viimeksi, millaisen vaikutuksen se sinuun teki?

“Viime vuosina olen lukenut paljonkin kirjoja. Tosin uuden työn aloittaminen on karsinut tätä paljonkin. Ehkä vaikuttavin kirja on ollut Nils Blumenthal: Pitkä purjehdus, joka kertoo Blumenthal:n ja oman Martti-papan kokemuksista Kap Hornin kiertämisestä purjelaivoilla.”

8. Mikä on parasta elämässäsi juuri nyt?

“Elämän peruspalikat (oma hyvinvointi, läheiset ja työ) olisi hyvä olla tasapainossa keskenään, jotta elämänlaatu säilyisi hyvänä.

Työ on merkityksellistä ja pääsen vaikuttamaan todella tärkeisiin asioihin. Viimeinen vuosi on antanut ja opettanut uutta näkökulmaa. Lähelläkin on hienoja paikkoja ja elämä on todellakin tässä ja nyt.

Toki unelmia ja haaveitakin pitää olla, jotta on tavoitteita, joita kohti ponnistaa.”

9. Entä mikä on parasta Kokemäellä?

“Luonnon monimuotoisuus lähellä keskustan palveluja, joka usein koetaan itsestään selvyydeksi. Koe Kokemäki, sen joki ja väki!”

10. Millaisia terveisiä lähettäisit kaupunkilaisille:

“Meillä on hyvä kaupunki elää ja asua. Itsellä arvostus kasvoi, kun tänne palasi maailmalta.

Ymmärrän, että ihmisillä saattaa olla haasteita oman elämäntilanteensa johdosta, mutta toivoisin, että mahdollisimman moni huomaisi meidän omat vahvuudet ja yhdessä toisimme näitä esille sekä yhdessä rakentaisimme kaupunkimme entistä paremmaksi.”

Jätä kommentti